р.Стир

Тема в разделе 'Рыбалка в Волынской области', создана пользователем Grek, 14 ноя 2008.

  1. Grek

    Grek Рыболов

    Сообщения:
    273
    Симпатии:
    2.326
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    42
    Розказую далі:
    Сидимо дивимось щось бултихаеться на середині Стиру добре придивились, якась велика рибина. Думаю вода тепла попливу зловлю якшо вийде. Зпригнув з обрива приплив а це жерех. Окуратно беру за тіло і рукою за жабри. Но він як крутане, вискочив з рук і пішов на глубину. Виліз з трудом на обривистий берег, вислухав від Льоні все шо він думае про мене. І потім через метрів 50 знову він виплив на поверхню. Знов ловив його 2 рази і він виривався, і аж на 4 раз схопив добре за жабри, і поплив до берега. Вже на березі побачив, що в нього нема хвоста. Можливо гвинтом відбило. Ось таке полювання за жерехом.
     

    Вложения:

    • 3.JPG
      3.JPG
      Размер файла:
      80,3 КБ
      Просмотров:
      467
    • 4.JPG
      4.JPG
      Размер файла:
      105,5 КБ
      Просмотров:
      445
    • 1.JPG
      1.JPG
      Размер файла:
      100,5 КБ
      Просмотров:
      423
    • 2.JPG
      2.JPG
      Размер файла:
      102,9 КБ
      Просмотров:
      433
    • Нравится Нравится x 25
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1

  2. S.T.A.L.K.E.R.

    S.T.A.L.K.E.R. гость Временно заблокирован

    Звіт

    Мої вітання, шановні форумчани. Мій звіт про рибалку на р.Стир, вибачаюсь може трохи з запізненям із браком часом і проблеми з інтернетом. Позаминулих вихідних я з колегою Володимеом вирішили виїхати з ночівкою на рибалку. основним об'єктом нашої рибалки звісно був сом.Прибувши на місце, приготувавши снасті, з наміром зловити вусатого монстра і з великим інтзіазмом приступили до рибалки. минала година за годиною, а сом все неклював. Так і наступив ранок. Невраховуючи двох пуголовків по грам триста в Володимера і декілька підлящіків зловлених на "подьонку". Наступив ранок і перспективи зловити сома практично зрівнювалися нулю. От і ми вирішили звабити головня на вишню.Міняю на одніз з донок шпулю на більш делікатну жилку, наживляю вишню і приступаю до самої ловлі. Через деякий час, поклівка, відчкваю що риба сидить, починаю виважування, нажаль досадний схід. Через деякий час знову покльовка, неймовірний супротив риби, яка незбирає здаватися і через декілька хвилин красень головань десь біля 2кг на березі. Посидів ще трохи і немаючи більше поклівок вирішуєм збиратися додому.
    Додаю фото:
    DSC00693.JPG DSC00694.JPG DSC00698.JPG

    P.S. Вибачаю за якісь, фото було зроблені з телефону.
     
    • Нравится Нравится x 29
  3. Vadich

    Vadich гость Временно заблокирован

    Вибігав ненадовго вчора в обідню пору. Попав під дощ трохи. Вода спадає потрохи, таке враження... Зовні особливої активності хижака не наблюдалося. Мав один вихід щучки грам 300 - промахнулася. На мепс 0 зловив два окунька до ладошки. Отак....
     
    • Нравится Нравится x 9
  4. S.T.A.L.K.E.R.

    S.T.A.L.K.E.R. гость Временно заблокирован

    Мої вітаня шановні форумчани мій короткий звіт про согоднішню рибалку.Так як рибалка була запланована на завтра на день рибака.Проснувшись сьогодні зранку відчуваю що незможу дочекатися завтрашнього дня, беру вудучку подорозі рву декілька вишень , і ось я намісці. декілька хвилин і снасті в воді.Просидівши трохи часу на своєму улюбленому місці і маючи тільки одну поклівку, яку я прогавив, мінію місце дислокації. На новому місці дещо краще, кількість виражених поклівок і один схід риби. Находжу інше перспективне місце і накінець залікова поклівка, красень головань на березі. Наступна поклівка, знову схід. Набої починають танути на очах, так як вишні переспіли.Знову хороша поклівка і риба наберезі, на цьому вирішую завершити рибалку.

    Фото прикладаю:
    DSC00724.JPG DSC00723.JPG DSC00722.JPG
    DSC00721.JPG DSC00720.JPG

    P.S. вітаю рибаків з наступаючим святом.
     
    • Нравится Нравится x 26
  5. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    10-го числа, в переддень Дня рибалки, виїхали з тестем в його рідне село Лисин з ночівлею на річку Стир

    Погода була чудова: помірний вітер, ясно, але Пн вітер, досить жарко.

    Рівень води в річці Стир піднявся метрів на 2, і ось-ось ця вода вийде з берегів(це на Хрінницькій дамбі відкривають шлюзи), а по великій воді риба там завжди ловиться погано. Течія постійно несла водорості, кувшинки і лілія в великих кількостях, це сміття постійно чіплялось до снастей і створювало величезні незручності.
    Крім того отаке сміття вирвало виставлений на ніч мотовуз і понесло до чорта на роги, прочісування русла гаками нічого не дало
    Сітки місцевих бракон'єрів були повністю порожніми...

    Замішав прикормку, потім додав ще пшениці туди і почав активно розкормлювати місце, через деякий час почались покльовки, рибка нажаль вся дуже мала. Зміна кількості опаришів, комбінування бутрбродами нічого не давали.

    На горох покльовок взагалі не було, як і на пшеницю. Тому так і ловив весь час на опаришів в надії на те, що підійде більша риба. Але і на другий день ця пристойна риба так і не підійшла

    О 23:30 я з одним товаришем перебралися на човнику на інший берег і сіли на ямі закинувши росяники. Я використав переобладнане фідерне вулилише: оснатка Патерностер з вантажем в 50 грам і повідок сантиметрів на 40, гачок з дуже довгим ців'ям номер 8(бусурманська власифікація). Десь за хвилин 15 відчуваю удари і витягую першого сомика грам на 500, після цього з інтервелом десь в 10-15 хвилин постійно були клювання, загалом я спіймав 4 сомики, всі незалікового розміру, від 300 до 500 грам. А товариш нічого не спіймав

    Зранку закидав донки на живця, але FAIL-зілля постійно запутувало і прибивало їх до берега :(

    Відпочили і відзначили професійне свято суперово
     

    Вложения:

    • IMG_9190.jpg
      IMG_9190.jpg
      Размер файла:
      591 КБ
      Просмотров:
      390
    • IMG_9208.jpg
      IMG_9208.jpg
      Размер файла:
      517,5 КБ
      Просмотров:
      356
    • IMG_9199.jpg
      IMG_9199.jpg
      Размер файла:
      394,9 КБ
      Просмотров:
      384
    • IMG_9204.jpg
      IMG_9204.jpg
      Размер файла:
      494,2 КБ
      Просмотров:
      385
    • Нравится Нравится x 25
  6. S.T.A.L.K.E.R.

    S.T.A.L.K.E.R. гость Временно заблокирован

    Мої вітання шановні форумчани. Перш за все хочу привітати всіх з Днем Незалежності! Мій короткий звіт про рибалку 24.08.2010.
    Сьогодні відав перевагу донкам так як декілька останіх виходів на Стир зі спінінгом неприносили жодних результатів. Отож наживка морожена вишня для головня і червоний червяк на всякий випадок, так як голавель під осінь на вишню бере недуже. Так було зловлено одного головня іще один зійшов також декілька піскарів, чи як їх там.
    Фото прикладаю:
    DSC00777.JPG DSC00778.JPG
    DSC00779.JPG DSC00780.JPG
     
    • Нравится Нравится x 23
  7. Grek

    Grek Рыболов

    Сообщения:
    273
    Симпатии:
    2.326
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    42
    В неділю був на стариці в районі с.Жидичин з надіею зловити щось на кружки. Виїхав з доми в 6.00. До 11.00 годин тільки було 3 перевертання кружка, 2 холостих і один добре роздертий живець. Живці були плотва та окунці. Погода була хмурна іноді дощик, іноді виходило сонце ну і вітер постійно забивав кружкі в кущі, та постійно живці зачіплювались за кропивку. Так шо буду чекати поки опуститься зілля і буду пробувати ще но живці буду брати карасикі, бо багато плотви та окунів дохне. Ось такий перший виїзд в цьому році на кружки.
     

    Вложения:

    • DSC03048.JPG
      DSC03048.JPG
      Размер файла:
      435,5 КБ
      Просмотров:
      350
    • Нравится Нравится x 14
  8. S.T.A.L.K.E.R.

    S.T.A.L.K.E.R. гость Временно заблокирован

    Мої вітання шановні форумчани.Короткий звіт за рибалку 26.08.2010.
    Отож після роботи коротка вилазка на р.Стир в районі с.Верабаїв, був зловлений невеликий шнурок на воблер від "AIKO Mettle Minnow", ще на одному з поворотів надибали таку картину жертва місцевих браків, напів розкладений судак пристойних розмірів поряд в воді така сама згнивша сітка, коли вже наїдяться.
    фото прикладаю
    DSC00782.JPG DSC00781.JPG
    Рибалка за неділю 29.08.2010.
    Вирішив половити білу рибу наживка консервована кукурудза, опариш, і морожена вишня для головня, нажаль вишня цього разу непрацювала, на кукурудзу був зловлений невеличкий головань і мала густира, трохи більша густира злакомилася на опариш.
    фото прикладаю
    DSC00784.JPG DSC00785.JPG
    DSC00786.JPG DSC00787.JPG
     
    • Нравится Нравится x 30
  9. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    компанйони: відсутні
    погода: зранку температура градусів 13, вдень 15-20
    ловив з 6:30 до 10:30 04.09.2010, з 6:30 до 10:30 05.09.2010
    ловив біля втікання джерельної води в Стир, село Лисин
    зловив 1 головня грамів на 400, десяток густерок і стільки ж плотви, все на ладоньку і менше
    Наживка: опариш, варена пшениця
    Прикормка: власного виробництва + варена пшениця, якась фірмова польська + варена пшениця
    Снасті: фідер

    День перший.
    З ранечку йду на річку, по лугу всетлився туман, над водою він дуже густий. Перші закиди і відразу клювання не величкої риби. Ставлю маленьку рибу на донку живцем. Пробую додати кілька опаришів на гачок - нічого не змінюється клює невеличка рибка, пробую ловити на пшеницю - покльовку доводиться чекати довго, але клює риба того ж розміру. Тому повертаюсь до опаришів.
    Поряд зі мною ловив вудкою якийсь чоловік з Луцька, на варену пшиницю. Він сказав, що вода в річці у порівнянні з минулим тиженм сильно впала, на минулих вихідних він на цьому ж місці виловив двох кілограмових головнів. А сьогодні дуже все сумно. Він скрутився і забрався геть.
    У мене сталась гарна покльовка і я її реалізував, в результаті в садок потрапив головенчик грам на 400.
    Десь після десятої години польовки стали геть рідкими і я пішов додому відпочивати.
    Десь о другій я пішов рибалити в сусіднє село Лопавше на ставок поряд з колишньою тракторною бригадою. Ставок представляє собою каплевидну водойму розміром з футбольне поле, в якому водяться карасикі і ротани. Місцеві умудряються іноді виловлювати там линочків.
    Прийшов, розклався, закормився і почав чекати на клювання. Оскільки нічого не клювало то я закинув два спутніки.
    Години через дві прийшов рибалити чоловік, я з ним розговорився і він роповів, що на цьому ставку потрібно попасти на кльов і тоді не будеш встигати ловити на дві вудки. Він зловив при мені одного ротана.
    У мене сталось клювання на спутнік і я реалізував карасика грам на 50, через 10 хвилин клюнув ще другий спутнік - карась грам на 75.
    Все, більше покльовок там не було, вудки так і промовчали до кінця.
    Чоловік з яким я розмовляв запропонував перебратися на так званий "старий Стир" - це колишнє русло річки. Ми швиденько зібрались і поїхали туди
    Там нажаль не побачили жодної покльовки, якщо не рахувати якісь незрозумілі подьоргування в мене на опариша.
    В темноті я прийшов додому

    День другий.
    Так само з самого рання йду на річку, прикормку для фідера вже використовував куплену, так само додаючи до неї вареної пшиниці.
    Але кльов набагато гірший ніж минулого дня, клює рідко і не впевнено.
    Перевірив донку з живцем - ніхто навіть не спробував на зуб
    Від нічого робити закинув ще один фідер. Зумів виловити рибин з вісім і всі невеличкі.
    Поряд ходили спінінгісти, у всіх результати нульові, тільки один якийсь мужик взяв щуку до кіло. Всі без виключення казали, що щось сталось, бо у минулі дні кльов був ліпшим.
    О годині 12 я забрався геть.
    цей звіт на моєму блозі
     

    Вложения:

    • IMG_9860[1].JPG
      IMG_9860[1].JPG
      Размер файла:
      80,7 КБ
      Просмотров:
      443
    • IMG_9868[1].jpg
      IMG_9868[1].jpg
      Размер файла:
      137,2 КБ
      Просмотров:
      447
    • IMG_9865[1].JPG
      IMG_9865[1].JPG
      Размер файла:
      390,8 КБ
      Просмотров:
      475
    • IMG_9870[1].jpg
      IMG_9870[1].jpg
      Размер файла:
      387 КБ
      Просмотров:
      468
    • IMG_9871[1].JPG
      IMG_9871[1].JPG
      Размер файла:
      215,8 КБ
      Просмотров:
      447
    • IMG_9876[1].JPG
      IMG_9876[1].JPG
      Размер файла:
      160,8 КБ
      Просмотров:
      469
    • Нравится Нравится x 22
  10. Vadich

    Vadich гость Временно заблокирован

    За Хемінгуеем....

    Сьогодні в районі Боратина, кидав спінінг без особливого успіху, мав один вихід жереха на кастмастер, окунь, щука мовчали... Цю рибалку можа було б описувати довго і поетично, але немає насторю на дане діло. Яма. 11-50 ранку. На копито сідає, однозначно, сомяра, розмір якого можна уявляти тільки в рамках Стиру... Спеціально засік час. 25 хвилин тримав падлу, - стояв камнем і стягував по 5 -10 метрів шнура.... Часом зявлялася надія, що все таки підтяну, хоч подивитися, але ті метри, шо віддавав - забирав назад ще більше... Нереально було утомити його моєю снастю. Здавалося, що засік підводний човен. Закінчилося тим, що монстр пішов на мене - ледве встигав вимотувати шнур. Ну думаю .... Тут на іншому кінці відчуваю слабину, вимотую ше матрів 20 пустого шнура... Пізд.....ц лунає у мому виконанні на всю округу...Відать перетер собака... Іду додому. На душі паскудно....
     
    • Нравится Нравится x 19
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1