оз. Басівкут, м.Рівне

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Рівень, 12 сен 2007.

  1. Vob Ler

    Vob Ler гость Временно заблокирован

    Вчера вечером рыбачил в Новом дворе с пяти до шести вечера на реке(моё место на озере бало занято, по этому пошёл искать свободное от мусора место). Ловил на воблеры минноу методом апстрим(ловля впроводку по течению) потому что против течения поклёвок не было. Нерестится плотва и окунь её пасёт под стаей, ожидая пока какая-нибудь не отделится от стаи. Словил 12 окуней, берют уверенно, сильно. Чуствуется что окунь речной.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 22

  2. Vob Ler

    Vob Ler гость Временно заблокирован

    В субботу вечером , от нечего делать, подкрасил спинку воблера окрасом под "Осу" зелёным маркером и получился чистый грин тайгер. Окунь 08.08.2010г утром оценил!
    Будильник не наводил, но в 6:00 проснулся. На удивление место около моста было свободно!? Рыбалку начинаю с микроджига, цвет светлый фиолет(пробовал и другие, но поклёвок небыло), с 6:20 до 7:30 словил три матросика. Уже хотел уходить и на прощание решил поставить миношку. На второй проводке(твичинг) уверенная поклёвка и окунь сьедобного размера. Пока веры нет, наверное случайно(до этого под мостом на воблер стабильно не клевало, только единичные поклёвки). Два заброса и садится что-то покрупнее. Помня что окунь приличных размеров часто срывается при подьёме над плитой(откуда благополучно уходит домой ) не форсирую события и аккуратно подвожу к берегу. Окунь(200г) взял на паузе за хвост воблера и сидел на одном тройнике, но надёжно. Пришлось доставать пакетик для рыбы(таранка получается отменная). Окунь клевал стабильно, не на каждом забросе но всё-же стабильно.До 9 утра словил порядка 30-ти штук . Мелких отдал дедушке для кошки(самому ему, на ёлочку из твистеров, удалось поймать не много).
    Один окунь был неестественно песчаного цвета, как буд-то вылинял
    П.С.: На озере народу- бросить негде, а отчёты писать ленятся
    Вечером выскочил на часик но появился ветерок и я не сумел получить ни одной поклёвки!!! Перепробовал все цвета(4шт.), разные проводки но окунь молчал. А ребята на гирлянду из трёх прозрачно-зелноватых 3/4 твистера от "Калипсо"(это при мутной воде!) ловили мелких окунят! .
    Вот такой он Басовкут...
     

    Вложения:

    • DSCF3002.JPG
      DSCF3002.JPG
      Размер файла:
      1,4 МБ
      Просмотров:
      253
    • Нравится Нравится x 21
  3. shalun_99

    shalun_99 гость Временно заблокирован

    Трішки маю вільного часу та вирішив також прозвітуватися.
    Минулого тижня зустрів свого товариша Романа та дізнаввся, що окунь на Басіку рве! Вирішили разом з Романом зробити вилазку в суботу. З лодкою в нас проблем не має, дякуючи моєму тестю. Отже будемо бороздити простори озера на шхуні.
    04:50 за мною заїхав Ромчик і вже о 05:15 ми вже на воді та прямуємо на перевірені точечки. Робоча точка принесла тільки одного окунця, взяв вже коли твістер з води підіймався Відразу прямуємо на САМУ робочу точечку поблизу Хижняка-вітряка. А тут вже робиться мерва...скажений окунь виганяє малька, а чайки чатують на легку здобич. Відразу раджу для Ромчика поставити попер та продемонструвати його дію. У відповідь пролунало: --- пробував-перепробував, ніколи на Басіку окунь на попер не виходив. Але вже перший демо-кидок і перший окунь. Знову кидання та булькання - окунь. Тільки "борода" змусила змінити приманку і знову пошуки матросиків.
    Бомбили ми бомбили, але трішки починало набридати - окунь дрібний. Вирушаємо на точку де можна знайти крупнішого окунця. Але тут затишшя...але ненадовго. Трішки обкидавши точечку ми знайшли стоянку окунця. Нажаль, до кінця нашого перебування на воді, залишались лічені хвилини і довелося збиратися.
    Як результат - по приблизним підрахункам близько 100 окунців, але тільки чотири крупніші екземпляри. Отаке.
    ПиСи
    Клювало на все окрім вертух з колеблом та окрім гівнофіолету...Повага світлим кольорам та триграмовим грузам
    ПиПиСи
    Пливав рибалка та ловив на "гірлянду" з трьох твістерів. Доки в нього один риб, в нас вже по три-чотири.
    Планую в середу після роботи ще вискочити. КАЙФУ - море!
     
    • Нравится Нравится x 25
  4. shalun_99

    shalun_99 гость Временно заблокирован

    Нещодавно домовилися з Юрою(Воблер) про сумісний вихід на Басівкут.
    Отож вирішивши всі свої справи вже чекаю на Юру та пробую виловити матросика на пляжику(поблизу "Хортиці"). Завдяки купцям-люпцям відпочиваючих - 0.
    Приходить Юра і швиденько запригуємо в лодку і до бою. Вийшли на першу точечку і нічого. Тиша...але за декілька хв. беру окунця, а Юра відчуває як на воблер кидаються окуні. Продовжуємо обкидувати точечку, але позитиву малувато(ще один окунець). Вирішуємо змінити місце та перепливаємо до камишику де і нарешті розпочалася ловля матросиків. Ловили поки не зайшло сонечко. Далі була пауза зі сторони окуня, але за декілька хв. вже ніби хтось нажав на клавішу "play" і знову послідували жадібні клювання різнокаліберних окунців. Останній "сет" тривав недовго і ми вирішили, що на сьогодні вистачить - на весла і до бази.
    Накидалися та відпочили класно.
    ПиСи
    Скоріше вже та щуча осінь нехай приходить;)
     
    • Нравится Нравится x 21
  5. Vob Ler

    Vob Ler гость Временно заблокирован

    Окунь был прошеный, шёл за приманкой до лодки тыкал мордой и уходил(аж зло взяло, хотя такое на рыбалке редко). Старался заставить клевать на воблера разных типов. Разловить удалось новый KingFisher KF Minnow 3,3(судачёк размером с палец и пара окуней). Лучше клевало на микруху - shalun_99, меня с треском обловил! Клёво отдохнули!
     

    Вложения:

    • 1237_5310_l.jpg
      1237_5310_l.jpg
      Размер файла:
      7 КБ
      Просмотров:
      231
    • Нравится Нравится x 25
  6. kolyan i syn

    kolyan i syn гость Временно заблокирован

    В суботу

    В суботу 14.08. до обіда знову були на рідному Басіку.Ця водойма і досі не перестає приємно дивувати.Зранку до 11.00 кльову майже не було.За цей період було зловлено по одному карасику десь по 200гр.Після 11.00 відбулась добряча потяжка,легенька підсічка і на тому боці шнура відч улась приємна важкість.Після недовгої боротьби лящ вагою 1кг.650гр.:somyara:було загнано в підхват.Через 5хвилин - знову покльовка і знову приблизно такий самий лящ на гачку.Але цьому таки пощастило - він виграв свою боротьбу за життя:D.Ще через кілька хвилин відбулась покльовка у сина Сашка,яка була успішно реалізована , в результаті - лящ1кг.50гр..Рибалка була чудова.ловили фідерами на кукурудзу.
     
    • Нравится Нравится x 25
  7. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    • Нравится Нравится x 2
  8. kolyan i syn

    kolyan i syn гость Временно заблокирован

    А ось і фото тих впійманих лящів,вибачаюсь,що із запізненням і за якість(знімав телефоном)
     

    Вложения:

    • Б.КУТ2.JPG
      Б.КУТ2.JPG
      Размер файла:
      290 КБ
      Просмотров:
      347
    • Б.КУТ3.JPG
      Б.КУТ3.JPG
      Размер файла:
      301 КБ
      Просмотров:
      314
    • Б.КУТ4.JPG
      Б.КУТ4.JPG
      Размер файла:
      457 КБ
      Просмотров:
      312
    • Б.КУТ7.JPG
      Б.КУТ7.JPG
      Размер файла:
      399,7 КБ
      Просмотров:
      370
    • Нравится Нравится x 27
  9. ilya

    ilya гость Временно заблокирован

    думаю такий лящ зараз на басіку є більш-менш стандартним екземпляром.....
    тому що остання рибалка, але з лодки принесла такий же результат)
     
    • Нравится Нравится x 9
  10. kolyan i syn

    kolyan i syn гость Временно заблокирован

    Стандарт - приблизно біля кіля.Зараз лящ бере набагато гірше ніж раніше.вчора просидів пів дня і не витягнув ні одного.Один,правда зійшов біля берега(не встиг повністю попустити фрікціон),а одного навіть не зміг підтягнути(він просто зтягнув шнур до кліпси,трішки дав мені потішитись відчуттям солідного трофею на тому кінці шнура і на цьому все закінчилось.А далі були дуже обережні покльовки карася,який примудрявся клювати на протязі 10-15 хвилин до того як засікався.На такий кльов треба мати міцні нерви.
    Іще,якщо не секрет,де саме ви на лодці рибалили?Мені просто цікаво чи по всьому озеру зараз бере лящ чи ні?
     
    • Нравится Нравится x 13