Западный Буг

Тема в разделе 'Рыбалка в Волынской области', создана пользователем Oldest, 12 фев 2008.

  1. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Неділя. Прокидаюсь 03:30, півгодини ламаюсь в ліжку чи їхати, бо вітерець непоганий, виходжу надвір і чомусь вже не зміг повернутись спати...:D Стариця заросла латяттям вздрож берега, тому ставлю рапаловську незачіпляйку і на перших проводках з-під пенька поваленого дерева, на якому я стояв, вилітає окунь і сідає на гачок. Окунець трохи більше за долоню, а з"їв таку блешню...нуууу, з"явилась надія на хороший кльов і акивну рибу. Але наступні годину-дві надії не виправдали себе, всього лише один удар нату ж блешню. :в_натуре: Продовжую шмагати плесо, міняю приманки. Під"їхали троє мужиків, кожен зі своїм човном, і в одного теж окунь (інші два так і не розловились), потім він ще взяв одного і щучку. Вирішую переключитись на приманки для риби меншого калібру і ставлю CrackJack 58SR SP натурального кольору. На перших проводках на прочесаному місці злий удар і секундна боротьба на моїх очах - схід щучки 500 грам. Пробую добити, міняю приманку на ZipBaits Orbit 80SR SP - на тому самому місці вже тихо, але в іншому удар і та ж ситуація. :( Міняю назад на крека і таки ловлю щуку, велику, навіть більше за долоню. :D Попливла назад, відчепилась на березі сама, молодчинка. :) Крім того ще був удар "на плюх", коли полоскав Hypnose SR, оберталки в мене були в ігнорі, хоча мужики й ловили...Всеодно рибалка вдалась, різноманіття хоч якесь, покльовки, природа, азарт. :) Зловив сітку, але три велосипеди біля палатки чомусь не вселяли бажаня її витягувати, тому просто тихенько ненароком кілька разів зачепив її і вирвав приманку. :censored:

    Про крек джек. Воблер сподобався однозначно, це була друга його робоча рибалка. Летить на 5+, система зміщення центру ваги працює легко і безвідмовно, твічиться супер. НЕ реклама :) От тільки фарба слабенька і трійники малуваті для щуки, тому можна брати плаваючий і ставити більші...

    P.S. Мораль: якби я мав човен, то відловився б на 5, а так з берега ефективно зарості латаття не обловиш, тільки де-не-де і кущики рослинності поверед плеса..:стыдно::142::D
     

    Вложения:

    • IMG_5755.jpg
      IMG_5755.jpg
      Размер файла:
      107,9 КБ
      Просмотров:
      462
    • IMG_5757.jpg
      IMG_5757.jpg
      Размер файла:
      165,4 КБ
      Просмотров:
      433
    • Нравится Нравится x 24

  2. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Звіт за четвер. Стариця. Ловив в основному на поппер Damiki Milo, брали шнурки грам по 100. Причому брали навіть при проводці через ряску, коли поппер і не булькав нормально. Купа промахів, риба вся в заростях латаття біля берега. Ще одного взяв на Yo-Zuri Hardcore 0. Десь після 6-7 щучки зрозумів, що залишатись там немає сенсу: якщо зранку клювала тільки дрібна щука, то вдень на спеці тим більше навряд чи буде щось варте уваги (якщо воно там є). Ловив години дві, доки сонце не піднялось над лісом і почало освітлювати плесо.
    На поппер ловив вперше, ловля дуже азартна і данамічна, варто спробувати, якщо ви не вірите в уловистість поппера, але в правильних умовах, щоб не розчаруватись зразу (тоді щука взагалі "била" поверху). Причому починати не обов"язково з дорогих моделей, ІМХО. Поппер, колись куплений за двадцятку, було дуже легко змусити булькнути...рекомендую. ;)
    Фотографій немає, бо: по-перше, не було шо фоткати, по-друге...не було чим.:gi-gi:
     
    • Нравится Нравится x 25
  3. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Скажу зразу, що рибалка в період дощу і холоду на Бузі була ...афігєнна. :D Риба напевно подумала, що прийшла осінь і треба жерти, тому почався жор. :D Ловили як білу рибу, та і хижака. В одного місцевого рибака клюнув окунь на долоню, а взяв він на твістер дюйми на три-чотири. %)
    Тепер про свою рибалку. Під берегом хмари малька, а за ним прийшли табуни дрібної щуки, таких собі "перукарів", які стрижуть все і у всіх буквально під кожним кущем. :D Почав з вертушок - за кілька проводок тиша, і я з полегшенням чіпляю 58 крекджека...ну не люблю я вертушки і люблю воблери. :стыдно: Через кілька хвилин удар і схід, але розмір щуки такий, що всеодно б випустив. Клювало-клювало, клювало-клювало....все випускав по малолітству - ніодної цікавої рибини.:в_натуре: Ну раз немає щуки, то спробую зловити окуня. Ставлю 2-дюймовий предатор на 5гр голівці і...блін, ніякого окуня, одні шнурки. :D Ну це і логічно, бо ловив я там само. Зате клюють буквально під ногами, можна опустити приманку в воду, поводити і буде покльовка, але як правило без рибини на гачку. В поляриках навіть весело :D
    А окуня я таки потім знайшов, менше долоні не було, а говорили і про півкілограмивих. В мене більше 150-200 грам не було. Як виявилось із звітів на іншому форумі, він стояв далеко не всюди. А може дала результат зміна приманки на релаксовський твістерок, головка 3 грами, якщо не помиляюсь, і поводок з овнеровського флюра 0,31мм. Ловити таким імпровізованим мікроджигом, коли патик з тестом 7-22, а шнур зовсім не для УЛ, м'яко кажучи складнувато, як всліпу. Але покльовка відчуається на ура. Доречі шнурки попадатись перестали, був тільки один, а потім як приємний бонус щучка грам на 700, засіклась за край губи, тому флюр перевірити не вдалось. Та і сенсу не було, бо попередній "перукар" зрізав його на березі...експерименти не припиняю, але тільки з джигом і китайськими воблерами, які я успішно використовував на тій рибалці. В одного зістругав ножем лопасть, щоб йшов мілкіше, коли ловив в старому руслі - гра не пропала, на твічінгу класно рискав, але попасти рибі в морду йому так і не довелось - спочив в кущах на протилежному березі, за вітром.:стыдно::D Доречі, багато рибаків говорить, що дрібні приманки більш-менш пристойна щука бере не взаглом, а краєм губи...якщо на хлопський розум, то ніби боїться, що здобиввтіче крізь зябра, або вона її просто не відчує всередині пащі.:D Ну і флюр ніби набагато частіше обрізає дрібна щука.
    Класно себе показав по дрібній щуці в жабовниках ZipBaits B-Switcher, той що йде біля поверхні. Планував ним душити головня, а поки-що він душить щуку. От тільки темний, никається зараза, фіг побачиш його під водою.:D Отакий звіт...трошки може пропустив, всього і не опишеш, то за два дні...Так само і з фотографіями - я б втомився фотографувати все, та і дощ часто заважав.

    P.S. А павук на фото здоровенний, саме тіло сантиметрів на 2-2,5, а з лапами ще більше...
     

    Вложения:

    • IMG_5779.jpg
      IMG_5779.jpg
      Размер файла:
      142,2 КБ
      Просмотров:
      437
    • IMG_5791.jpg
      IMG_5791.jpg
      Размер файла:
      330,3 КБ
      Просмотров:
      422
    • IMG_5793.jpg
      IMG_5793.jpg
      Размер файла:
      146,4 КБ
      Просмотров:
      457
    • IMG_5781.jpg
      IMG_5781.jpg
      Размер файла:
      425,1 КБ
      Просмотров:
      422
    • IMG_5783.jpg
      IMG_5783.jpg
      Размер файла:
      210,1 КБ
      Просмотров:
      422
    • IMG_5786.jpg
      IMG_5786.jpg
      Размер файла:
      151,3 КБ
      Просмотров:
      429
    • Нравится Нравится x 31
  4. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Походив сьогоді біля с.Заставне. Вирішив повпиратись в Аглію Лонг 1+ , як виявилось не дарма. Спочатку відпустив шнурка на стариці, якісь мудаки полізли на човні ставити сітки і я пішов по самому Бузі. Відійшов всього на якихось 100м. Легенький тичок, ніби за дно, ривочок - зачеп, за мить роблю сильніший, щоб продерти і "зачеп" оживає. Банально, але кожен раз від такого купа емоцій. :gi-gi: Щука, як виявилось потім рівно 2кг, зробивши кілька жимів, свічку, пройшовши під тріщання привідпущеного фрикціону на хвості кілька метрів від берега, таки опинилась на ньому. Зачепилась за самий край губи, зіскочила сама, коли взяв за шнур. Після цього ще хороший окунь, і знешкоджений в кущах екран, з якого забрав дві мертві плотви. Плотва з чорними плямами, як далматинець, блін. Було ще трохи відпускної дрібноти і все, додому. Вода в Бузі знову впала до прийнятного рівня, місцеві кажуть різко.
    Без фото, бо цифровик увіковічнює морські пейзажі. :-)
     
    • Нравится Нравится x 21
  5. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Не буду багато писати. Заводь за колишньою греблею в с.Скоморохи. Як результат схід щуки під кіло в прибережному гіляччі та рясці, відпущений шнурок грам на 150 і одна 700гр поїхала зі мною додому. Все на Jackall ColtMinnow 65, короткі не дуже різкі ривочки серіями по 2-3 з паузами до 1сек. На інші приманки в інших спінінгістів теж попадалась, щоправда далеко не у всіх.
     
    • Нравится Нравится x 19
  6. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Сьогодні був між с.Заставне і вниз до с.Старгород. Перше, що кинулось в очі - в Бузі мало води, а при березі смуга болота, яка колись була дном. В таких умовах вертушечно-берегова тактика приносила лише окунів на долоню та щучок десь до 0,5кг. Треба щось міняти...коливалки, силікон...січе дощ і глухо як в танку. Чомусь захотілось спробувати на поролон на ямі, зробив колись три "морквинки" з оббивки старих дверей. Кидаю, призвичаююсь до проводки і стається зовсім неочікувана покльовка, це була щука під 2кг, за нею через 2 проводки ще одна, яка успішно уникла підйому на 4м обрив, зробивши свічку, і ще одна покльовка чогось більшого, не зміг навіть підняти до поверхні. І все на протязі 10-15хв. Співпадіння? Хз, а може "партсобраніє" Кузьміна, а може місце хороше, бо більш ніде нічого не зловив крім окунька на ту ж 7см поролонку. Фоток нема, бо досі нема чим. :стыдно:
    P.S. Я тепер вірю в поролон, навіть в простий "огризок", а не шедевр Павлова. :gi-gi:

    Добавлено через 23 часа 28 минут
    Знову Буг, знову там само (с.Старгород). Зранку був сильний вітер, джигувати було складно і навіть не скрізь можливо. Контроль над приманкою на вітряних місцях так-собі, тому в поролон вже не впирався, а поставив "їстивний" двохвостий твістер (гарі ямамото) на шарнірі з офсетом (жало закривав тільки іноді), щоб виграти для себе ще кілька шансів на підсічку при видутому шнурі. Спрацювало. :) Перекинув на повороті на протилежний берег, натягнув шнур, ривочок - приманка зіскакує з пологого "внутрішнього" берега і за якийсь метр-два зла покльовка щупака грам на сімсот. Крім нього на відмілині в подібному місці вичепив ще одного. Ще було кілька окунців на вертушку, але всіх відпустив, лінь чистити. :D Зараз, поки води дуже мало, зручно запам'ятати прибережний рельєф дна, коряги, надіюсь ситуація до зими суттєво не зміниться...
     
    • Нравится Нравится x 21
  7. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Кілька фото за літні рибалки :fisher:
    1) Перечікував гроозу в ДОТі, а там такі створіння ховаються
    2) Просто окуньок, фото сподобалось...
    3) А ось і сам ДОТ, дивний якийсь, на 1 кімнату з невеличкою перегородкою, я в таких ще не бував
    4) Мімікрія...
    5) А це Фєдя, як ми його назвали, не боявся спалаху фотоапарата і повертався жерти нашу рибу навіть піля того, як ми проганяли його щиглями :D
    6) А такі створіння жили по сусідству з метеликами і само собою їх жерли, як Фєдя рибу...:злой:
     

    Вложения:

    • 1.JPG
      1.JPG
      Размер файла:
      206 КБ
      Просмотров:
      428
    • 2.JPG
      2.JPG
      Размер файла:
      331,7 КБ
      Просмотров:
      464
    • 3.JPG
      3.JPG
      Размер файла:
      433,2 КБ
      Просмотров:
      437
    • 4.JPG
      4.JPG
      Размер файла:
      200,2 КБ
      Просмотров:
      408
    • 5.JPG
      5.JPG
      Размер файла:
      176,3 КБ
      Просмотров:
      440
    • 6.JPG
      6.JPG
      Размер файла:
      100,1 КБ
      Просмотров:
      390
    • Нравится Нравится x 33
  8. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    В суботу вперше поїхав на Буг в район с. Литовеж. Місця класні, але води по вінця, течія пре - глухо, ні одного удару. Ну і маю ще одне невеличке захоплення, яке максимально проявляється, коли не клює...колись можливо розживусь на серйозний фотоапарат, якщо не відпустить :gi-gi: На фото куниця. Якість не найкраща, техніка обмежує, але цінність для мене має також колекціонування персонажів: впіймати в кадр не так просто.:ura:
     

    Вложения:

    • IMG_6115.jpg
      IMG_6115.jpg
      Размер файла:
      133,9 КБ
      Просмотров:
      457
    • Нравится Нравится x 30
  9. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Субота, Буг за с.Литовеж, нижче по течії. Приїхав зранку, на траві іній, кільця трошки підмерзають і, звичайно ж, кльову нема. Годинки до 11 більше гуляв, ніж ловив, але потім здзвонився зі знайомим з іншого форуму і пішло-поїхало, помаленьку. Спочатку він на болотці (на фото) бере шнурка, потім в мене ударчик і далі глухо. Переходимо на річку. Перші проводки 3-дюймового предатора - щучка грам на 700, взяла під берегом на бровці. Далі затишшя на деякий час, дійшли до перспективного повороту і почали обловлювати з претензією на гарантовану пристойну щуку.:gi-gi: Але не так сталовся, як гадалося...удар і перед поролонкою скручений в пружину поводок зі струни змусив моє зморене без риби "я" сказати :censored: :( На головці сліди зубів. Ну нічого, йду трошки далі - пусто, а знайомий за той час бере непоганого хвоста явно за кіло. Вертаюсь трошки вище, той самий поворот, і таки беру своє. Удар - секунд 30 боротьби на течії, і спільними зусиллями щука доставлена на обрив...в ній не менше 1,5 кг, непогано.:gimmefive2: Крім того були ще шнурки, удари, зачепи, обриви...Не обійшлось і без приколу. На трофейну джигу, яку зняв з патика на березі (там стояла вода під час паводку), клюнув віброхвіст. :gi-gi: Неділя. Тут багато писати не буду - один удар в поводок, проводка - сходинка з мілини протилежного берега до себе, на яму.
    P.S. Чомусь захотілось чорно-білих фотографій, попрацював з редактором.:D
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 26
  10. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    В суботу пройшов вниз по течії р.Варежанки від с.Шихтарі до її впадіння в Буг і по Бузі вверх. Ще зранку, поки було більш-менш затишно, на поролон взяв щучку, десь під 1,5 кг. Клюнула на повороті, на ямі. Потім як не старався - шквальний вітер не давав змоги щось зловити. По дорозі назад трошки поблудив по лісі...напевно всі найдовші подорожі починаються зі слів: "я знаю коротший шлях".:D Вийшов потім за 2 км від того місця, де хотів, і то завдяки компасу. Будьте обережні, а то зустрічав дуже багато слідів кабанів і поритої землі.
     

    Вложения:

    • IMG_6180.JPG
      IMG_6180.JPG
      Размер файла:
      280 КБ
      Просмотров:
      372
    • Нравится Нравится x 27