Спиннинговые приманки своими руками

Тема в разделе 'Мастерская: уход, ремонт, "сделай сам"', создана пользователем Sywooch, 5 янв 2007.

  1. Anandal

    Anandal гость Временно заблокирован

    Еще немного, продолжая серию " органза"
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 13

  2. Ul-лайтер

    Ul-лайтер гость Временно заблокирован

    Доброго дня дорогі колеги , прибув до вас з міста Луцьк. В вільний час займаюсь виготовлення різноманітних приманок класу Ультралайт.

    Ось декілька фото моїх робот.
    642344.jpg
    651560.jpg
    649512.jpg
     
    • Нравится Нравится x 19
  3. soloveyko

    soloveyko Модератор Команда форума

    Сообщения:
    609
    Симпатии:
    2.201
    Адрес:
    г. Харьков, Кременчуг.
    Возраст:
    45
    • Нравится Нравится x 2
  4. Ul-лайтер

    Ul-лайтер гость Временно заблокирован

    Гліссер.
    Данна приманка виготовлена з чотирьох склеєних разом бігуді.
    Бігуді самі з якогось матеріалу типу пінка.
    І так , спочатку потрібно виготовити арматару.Прошу звернути увагу на задню петлу, якщо вона буде направлене вертикально офтений гак буде дивитись в бік.
    Арматура виступає віссю , навколо неї ми якби склеюємо чотири бруски зпіненого матеріалу . Наступтим кроком є обрізання за допомогою серйозного розміру ножиць , точна форма мені була не відома , тому це робилось приблизно примірюючись до фотографії з інтернету.
    PICT3148.jpg

    PICT3142.jpg

    PICT3138.jpg

    PICT3127.jpg

    PICT3096.jpg


    Коли гліссер набув потрібної форми потрібно зайнятись огрузкою.
    Вздвож заднього крила пропалюємо канавку за допомгою нагрітої проволоки суттєвого
    діматру.Діаметр має бути суттєвим тому що підгружути приманку комфортно смужкою свинцю.

    Останнім кроком може бути підгинання петлі кріплення вниз , орінтуватись можна на виставлені фото.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 12
  5. Ul-лайтер

    Ul-лайтер гость Временно заблокирован

    Викладаю ще кілька своїх приманочок.
    Данне мікрокалебло непогано себе зарекомендувало при ловлі бистрянки і верховодки, думаю по окушку обловоти , ще полосато піймати на них не вдалось.
    598313.jpg
    Ця мікро коливалочка виготовлена з міді , товщина приблизно 0.7мм. має "S" подібну форму, оснащена одинарним гачечком з невеликою мухою.Муха була нав*язана з ціллю убити 2-х зайців , тобто для більшої привабливості приманки , і щоб відтянути гачок при проводці, оскільки чистий гак іноді застряє в одному положені перехлеснувшись через заводне кільце.
    601385.jpg
    Калібалочка виготовлена з алюмінію , має товщину 1мм. має зновуж таки "S" подібну форму . Поскільки матеріал алюміній ,з протилежної сторони приманка підгружена пів кулеї з дробинки.Бісер виконує функцію приманювання , а також відтягування гаку при проводці , як і в попередньому випадку.
     
    • Нравится Нравится x 17
  6. Хвостолов

    Хвостолов гость Временно заблокирован

    Вітаю! Виглядає досить непогано:applodesments:...а чи не міг би ти коротенько тех.процес виготовлення описати, в цю тему? Цікавить саме твій варіант виконання...:mult222:
    Цікавлять обертові блешні, який матеріал, дрібні елементи...
     
    • Нравится Нравится x 1
  7. Ul-лайтер

    Ul-лайтер гость Временно заблокирован

    Впринципі багато ламав голову над тим щоб примусити мікро приманки типу вертушка стабільно працювати, обертатися.
    При виготовленні вертушки потрібно враховувати декілька таких важливих чинників. Товщина матеріалу для пелюсти , об*єм тіла.
    Впринципі все розпочинається з вирізання пелюстки , іноді це не надто легкий процес ,поскильки потрібно добиватись симетрії хоча би в тій чи іншій мірі , для естетики.Товщина матеріалу грає не останню роль , товсті пелюстки (в розумній мірі) краще заводяться , стабільніше працюють і гірше прилипають до тіла , фурнітури. Але виявляєть що діло скоріше не в товщині матеріалу а в його вазі, іноді на пелюстку напаюють різноманітні тяжкі метали ,найчастіше свинець і зашліфовують бугор який утворюється залишаючи невелику рівну напаюйку , зновуж для естетики. Тіло , об*єм тіла в ідеалі має бути мінімальний при максимальній вазі , тому вольфрам - це найкращий варінт , дехто користується нахлистовими голівками для збору тіла.Я користуюсь готовими металічними бусінами і іншими деталями зі старих вертушок.Говорячи про хамут для пелюсти , потрібно мати наувазі мінімальну вагу. Легкий хамут буде мінімально впливати і запобігати обертанню пелюстки. Я виготовлюю хамути з різноманітної мідної достатньо тонкої проволоки , найчастіше це обвивка струни. Іноді беру латунну смужку і просверлюю два отвори потрібного діаметру ,потім згинаю потрібним чином. Другий варіант можна вважати кращим , поскільки вихідним продукт має красивіший вигляд і менш впливає на роботу пелюстки , поскільки точки доторкання хамута до арматури мають мінімальну площу , тим самим при обертанні процес тертя зводиться до мінімуму.При питанні як вигинати пелюстку можна порадити слідуюче. Багатьом відомий закон : чим більш впукла пелюстка, тим кут відхилу пелюстки буде меншим , частота обертання більша але завести таку приманку буде тяжче. Відповідно є пропорційно протилежний закон : чим менш впукла пелюстка ,тим завести приманку простіше , кут обертання росте , частота падає. Так ось ці закони стосуються і мікро вертушок , але можна сказати в мініатюрі. Колись я вибивав пелюстки досить пузаті ,а потім дещо сплюскував їх за допомогою пласкогубців або молотка ,підбираючи потрібну форму під тіло яке ми маємо. Згодом я старався задавати потрібну форму пелюстки відразу , без коректування . Насправді це не так вжей складно , однак сказати що це легко теж не можна . В будь якому випадку потрібна практика , по ходу роботи ви самі багато чого зрозумієте.
     
    • Нравится Нравится x 6
  8. Валерий

    Валерий Рыболов

    Сообщения:
    553
    Симпатии:
    5.063
    Адрес:
    Умань
    Возраст:
    69
    Очень люблю ловить рыбу джигом. Почти всегда для этой ловли использую приманки собственного изготовления. Часто использую комбинированные приманки в различных сочетаниях- поролон, пенополиуретан, шерсть животных,силикон. Хотелось бы услышать мнение коллег по самодельным джиг приманкам.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 9
  9. Ul-лайтер

    Ul-лайтер гость Временно заблокирован

    Я джиги власноруч массово не виготовлюю , але іноді люблю побалуватись:somyara:
    PICT3012.jpg
    А ваші приманки вельми непогані , цікаво було б спробувати
     
    • Нравится Нравится x 4
  10. Ul-лайтер

    Ul-лайтер гость Временно заблокирован

    Як і було написано я виготовлюю приманкі різного типу...
    PICT3061.jpg
    Бальса , типу велкер , гуляє сносно.
    PICT3063.jpg
    Знизу розміщені дві точки підгрузки , так приманка виходить більш збалансована. Не судіть потьокі які видно на фото , лак в руки поганенький потрапив.Потім зашкурю і перелакую.
    PICT2999.jpg
    Воблерок з коркового дерева , думаю по головню спробувати данну приманку.
    PICT3000.jpg
    Знизу розміщено дві точки огрузки , приманка дуже збалансована .Гра взагалі супер.
    PICT3001.jpg
    Польотні характеристики середні , тонучий .
     
    • Нравится Нравится x 9