Новое на рыболовном фронте с 2014 года и по сей день.

Тема в разделе 'Нормативная база', создана пользователем Magalon, 27 фев 2014.

  1. Artfabber

    Artfabber Рыболов - теоретик Команда форума

    Сообщения:
    3.290
    Симпатии:
    8.672
    Адрес:
    Киев
    Госрыбагентство предлагает повысить штрафы за нарушение правил рыбалки с 34-170 грн до 680-2550 грн для граждан
    http://economics.lb.ua/state/2015/09/09/315519_gosribagenstvo_predlozhilo_povisit.html Вот это то, о чем я подозревал. Вот почему хотят сделать рыбалку платной, хоть за малые деньги! Основные доходы будут поступать в казну именно от штрафов. Ловишь без отловки (негде купить) - нарушение правил рыбалки! Значит, получай штраф! Нечем платить - отберем снасти/лодку/автомобиль/велосипед, или что там у вас?
     

  2. sudak66

    sudak66 Бывший ник: Простой рыбак

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    292
    Короче . Хотят сделать как лучше,получиться как всегда - через зад.... Лицензий ещё не будет в наличии а штрафы начну взымать за лов без них....

    Вот и ТВ показало про это новшество....

     
    • Нравится Нравится x 1
  3. mreall

    mreall Рыболов

    Сообщения:
    280
    Симпатии:
    363
    Адрес:
    Днепр
    Возраст:
    57
    А тут вот вообще новое )))
    Гулять так гулять , подумало правительство.
    В Украине создадут рыбный патруль вместо рыбинспекции
    http://www.gorod.dp.ua/news/109076
     
  4. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Наши водоемы настолько загрязнены, что стоят на грани Экологической катастрофы. Рыбьи стаи, по ряду причин, истощены. Поэтому говорить о платной любительской рыбной ловли - ЦИНИЗМ! Что государство сделало, чтобы наши реки стали рыбными, обеспечив нам наше Конституционное право на безопасную окружающею среду и бесплатное пользование водными живыми ресурсами, в пределах определенных Правилами любительской и спортивной рыбной ловли (3 кг)? НИЧЕГО!!!!
    Вот и проявилось истинное лицо Нелипы, как инициатора этого "нововведения", мечтающего погреть руки на платной рыбалке.
    Да и пляски его вокруг "моратория" на промысловый вылов объясняются тем, что он и его спонсоры хотят подороже "разменять" проект Закона на компромиссный "пилотный" проект - Киевское водохранилище. Где будет платная любительская рыбалка. На деньги рыболовов эти дельцы мечтают построить базы и яхт клубы. То есть приватизировать Киевского водохранилища при этом не вкладывая в это ни единой копейки.
     
    • Нравится Нравится x 6
  5. Serik_KR

    Serik_KR Рыболов

    Сообщения:
    251
    Симпатии:
    762
    Адрес:
    Кривой Рог
    Возраст:
    43
    Введение всеобщей платной рыбалки откладывается, - Минагрополитики
    Министерство аграрной политики и продовольствия и Государственное агентство рыбного хозяйства не будут рассматривать вопрос введения платы за любительский лов рыбы, пока не ликвидируют браконьерство и не упорядочат работу контролирующих органов.

    Об этом на пресс-конференции сообщил министр аграрной политики и продовольствия Алексей Павленко, передаетЦензор.НЕТ, со ссылкой на УНИАН.
    "Украина не собирается вводить платную рыбалку... Принципиальная позиция министерства, принципиальная позиция Госрыбагентства: пока не наведем порядок, ни о какой плате не может идти речь", - сказал он.
    Присутствовавший на пресс-конференции глава Госрыбагентства Ярема Ковалив отметил, что инициатива по введению платной рыбалки исходит от общественных активистов и в ближайшее время будет вынесена на обсуждение с рыбаками.
    Он подчеркнул, что, вне зависимости от итогов обсуждения, такое нововведение возможно в Украине только через некоторое время, когда соблюдение порядка на водоемах будут под надлежащим контролем органов Госрыбагентства.
    "Позиция Государственного рыбного агентства сводится к тому, что пока мы не наведем порядок на водоемах, пока там не исчезнут браконьеры, внедрять плату для любителей нельзя. Поэтому ни в этом году, ни в следующем году никто не будет запрещать любителям ловить на наших водоемах и тем более взимать с них за это плату", - сказал Ковалив.
    Как сообщалось, ранее пресс-служба Государственного агентства рыбного хозяйства сообщила о намерении ведомства сделать любительский вылов рыбы платным, а денежные поступления от сбора направлять на зарыбление водоемов.
     
  6. КАРАТ

    КАРАТ Рыболов

    Сообщения:
    1.164
    Симпатии:
    3.764
    Адрес:
    Днепропетровск
    единственный адекватный коментарий от наших политиков по поводу всех этих поползновений на наши права и свободы:

    Рекомендації для чиновників-"чайників"
    Стосовно чергової "геніальної" ініціативи Державного агентства рибного господарства про запровадження плати за любительський вилов риби у водоймах України.
    Як Голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та співавтор низки законів про боротьбу з рибним та мисливським браконьєрством інформую молодих чиновників з агентства, які, очевидно, ще не встигли ознайомитися з чинним законодавством у сфері, якою вони керують: питання любительського та спортивно рибальства чітко урегульовані чинними Законами України.
    Так, зокрема, Закон України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів" вже у статті 1 чітко визначає, що:
    "ЛЮБИТЕЛЬСЬКЕ РИБАЛЬСТВО - безоплатне добування (вилов) водних біоресурсів у порядку загального використання, у дозволених обсягах, для особистих потреб (без права реалізації) знаряддями вилову, встановленими для цього правилами рибальства. В інших випадках любительське рибальство здійснюється на праві спеціального використання".
    "СПОРТИВНЕ РИБАЛЬСТВО - вид любительського рибальства, що здійснюється у порядку загального використання, з установленням певних вимог до проведення спортивних змагань або кваліфікаційних нормативів".
    Як відомо, обмеження щодо такого вилову риби стосується лише кількісних параметрів вилову риби.
    Також Водний кодекс України у статті 47 визначає право загального водокористування: "Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів".
    Отож, висновок перший: якщо у чиновників виникає бажання ліквідувати право громадян на безоплатний любительський вилов риби, для цього їм треба виступити із відповідними законодавчими ініціативами змін до цих двох Законів, затвердити їх у профільних міністерствах та подати від імені Кабінету Міністрів як законопроект на розгляд до Верховної Ради. Що стосується Державного агентства рибного господарства, то воно НЕ МАЄ ПРАВА ЗАКОНОДАВЧОЇ ІНІЦІАТИВИ. А жоден інший нормативний чи підзаконний акт не дає права порушувати чинне законодавство України.
    А тепер по суті.
    Для того, щоб навести порядок у цій сфері, треба, щоб всі структури, які отримують кошти з бюджету на охорону довкілля зокрема, виконали норми усіх наших Законів, які стосуються охорони біорізноманіття, тваринного світу та боротьби з браконьєрством.
    Зокрема, я є співавтором низки діючих законів, які були розроблені спільно з громадськістю та, зокрема, Андрієм Неліпою, Ігорем Тихолазом, Володимиром Борейком, Олегом Листопадом та іншими фахівцями. Цими законопроектами за останні 5 років ми дали можливість повністю ліквідувати браконьєрську мафію та зловживання в цій сфері.
    Зокрема, ми заборонили:
    виготовлення, збут, застосування та рекламу в Україні браконьєрських знарядь (отруйних принад, колючих, давлячих та капканоподібних знарядь лову, електровудок, вибухових речовин, пташиного клею та монониткових сіток);
    ввезення в Україну капканів, мониткових сіток і електровудок;
    ввели кримінальну відповідальність за використання вибухових отруйних речовин і електровудок;
    а також значно збільшили штрафи за порушення цих норм законів.
    До того ж, ми відновили права громадських інспекторів з охорони довкілля, заборона на які тривала біля 15 років.
    Отож, законодавчих інструментів для боротьби з браконьєрською мафією в Україні на сьогодні є достатньо. Проте, на жаль, на місцевому рівні вона досі "кришується" десь міліцією, десь рибінспекторами чи представниками інших структур.
    Не менше зло – неконтрольований промисловий вилов риби. Тому ідея Держрибагентства і далі дозволяти масово і безконтрольно виловлювати рибу для бізнесу, а за гроші рибалок-любителів відновлювати рибний потенціал – це повний абсурд.
    Тут наша позиція чітка: необхідно заборонити на певний період промисловий вилов риби у природних водоймах і обмежити – у водосховищах. При цьому Кабінет Міністрів має визначити акваторії, де дозволяється або забороняється промисловий вилов риби. Водночас видачу лімітів на вилов риби і контроль за їхнім дотриманням треба зробити відкритим для громадськості.
    Ці два напрямки – боротьба з браконьєрством та обмеження промислового вилову риби – є дуже важливими, і наш парламентський Комітет готовий до співпраці з відповідними державними структурами.
    Але дивує примітивізм підходу чиновників, які для того, щоб вирішити проблему в Україні, використовують лише "метод Яценюка" - ввести черговий податок для бідних і не чіпати багатих.
    Адже ідея платної любительської риболовлі – це додатковий податок для більшості небагатих людей, які використовують рибалку і для відпочинку, і для елементарного добування їжі, скажімо, на селі.
    До того ж, така ідея Держрибагентства несе в собі корупційну загрозу. Уявіть собі, скільки чиновників треба оплатити з бюджету, і в який спосіб вони будуть адмініструвати цей податок: збирати плату з касовими апаратами на човнах?!..
    Наш Комітет і, я сподіваюсь, вся Верховна Рада не підтримає дану ініціативу про платну любительську риболовлю у разі її подання Кабінетом Міністрів. І в черговий раз даю пораду: чиновникам треба боротися з браконьєрською мафією, яка пронизала всю систему рибної галузі, а не з простими рибалками.

    http://obozrevatel.com/blogs/64179-chomu-ne-potribno-robiti-lyubitelsku-ribalku-platnoyu.htm
     
    • Нравится Нравится x 6
  7. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Я про це писав десь тут. А взагалі дуже толково, не те що ініціатори - прапор в руки і погнали. -)
     
  8. Игорь BORODA

    Игорь BORODA Рыболов

    Сообщения:
    122
    Симпатии:
    1.339
    Адрес:
    Днепродзержинск
    До конца года Госрыбинспекцию заменит "рыбный патруль"
    15:23, 30 сентября 2015

    "Если будет принято постановление, то к концу года мы сделаем полный перезапуск", - заявил Ковалив


    http://img.112.ua/original/2015/09/30/185513.jpg

    112.ua
    До конца года Госрыбинспекцию заменит "рыбный патруль". Об этом в ходе заседания Кабмина заявил глава Госрыбагентства Ярема Ковалив.


    "Ликвидируем рыбную инспекцию. Мы создаем новый рыбный патруль. В рыбный патруль мы набираем новых людей, проводим обучение, аттестацию, и только после этого они приступают к работе… Если будет принято постановление, то к концу года мы сделаем полный перезапуск", - заявил Ковалив.

    По его словам, всего нужно набрать 800 человек на всю Украину. Сейчас в общем штате юридически – 1700 сотрудников, фактически - 1500. Из них реальных инспекторов около 800.



    Новости по теме: Вылов рыбы в водоемах Украины за первое полугодие 2015 года увеличился на 30%, - Госрыбагентство


    "Соответствующее постановление находится на финальной стадии. Я думаю, что на следующее заседание правительства оно будет вынесено", - отметил глава Госрыбагентства.

    Ранее в Госрыбагентстве заявляли, что за пользование водоемами для любительского лова будет внедрена плата. Как сообщается, сейчас Госрыбагентство разрабатывает механизм уплаты и стоимость такой услуги. В ведомстве предполагают, что эта стоимость будет минимальной и соответствующей социально-экономическим возможностям граждан Украины.

    Кроме того, Госрыбагентство планирует зонировать водоемы для промышленной, любительской и спортивной рыбалки. Пилотный проект уже реализован в верховьях Каневского водохранилища, где полностью запрещен промышленный лов.
     
  9. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Брифінг Міністра аграрної політики та продовольства та Голови Держагентства рибного господарства

    30 вересня відбувся спільний брифінг Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка та Голови Державного агентства рибного господарства України Яреми Коваліва. Тема брифінгу «Реформування органів рибоохорони: в Україні з’явиться «рибний патруль».


    http://main.golovrubvod.kiev.ua/201...-08-03-12-04-21/4587-2015-10-01-07-03-40.html


    В Україні з'явиться рибний патруль

    http://main.golovrubvod.kiev.ua/201...-08-03-12-04-21/4584-2015-10-01-06-15-44.html


    Оновлена рибінспекція має стати прозорою сервісною службою

    http://main.golovrubvod.kiev.ua/201...-08-03-12-04-21/4585-2015-10-01-06-26-21.html


    Олексій Павленко: Розгляду Кабміну очікують 16 постанов щодо дерегуляції в рибній галузі

    http://main.golovrubvod.kiev.ua/2011-07-27-09-19-23/2011-08-03-12-04-21/4586--16-.html
     
  10. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Представители "рыболовной общественности" из "Громады" предложили сделать платным любительский лов на участках рек общего пользования (и заметьте, это уже не в первый раз. Яркий пример этому недавнее заявление Агентства о введении платы за лов рыбы по инициативе этой "общественности"). Что интересно, на Круглом Столе, который проходил на выставке «Fishing Active Expo» (Охота. Рыболовства. Туризм) присутствовали аж 16 человек... (Громада рыбалок, Автомайдан, какая-то самооборона и один спортсмен). Кто представлял и говорил от имени рыболовной общественности? Непонятно... Чиновники прикрываясь вот таким "мнением народа" действительно могут ввести плату за любительский лов рыбы. При этом будут говорить: "Это не мы. Вы сами инициировали это. А мы услышали вас и сделали".

    _____________________________________________________________________________​

    Держрибагентство та риболовна громадськість провели спільний круглий стіл
    Круглий стіл на тему: «Розмежування любительського та промислового рибальства на Київському та Канівському водосховищах» відбувся 3 жовтня в рамках виставки «Fishing Active Expo» (Мисливство. Рибальство. Туризм). У заході взяли участь Голова Держрибагентства Ярема Ковалів, заступник Голови Держрибагентства Андрій Кравченко, рибалки-любителі та спортсмени, а також підприємці сфери торгівлі риболовними товарами. За словами учасників круглого столу, зустріч у форматі відкритої дискусії, долучитися до якої міг кожен, відбулася вперше за всю історію рибного господарства незалежної України.

    На початку заходу Ярема Ковалів подякував присутнім за готовність до відкритого діалогу та безпосередньої участі у процесі реформування рибного господарства. Він видокремив ключові проблеми галузі та коротко презентував концепцію реформування галузі, а також схвалені Урядом законодавчі ініціативи Держрибагентства.

    Ярема Ковалів запросив громадськість долучатись до процесу обговорення розмежування зон для любительського та промислового лову і на інших водосховищах. «Ідея наступна: спільно з науковцями, громадськими активістами обговорити зонування для промислового та любительського рибальства на кожному водосховищі. На веб-сайті Держрибагентства були виставлені пропозиції по Київській області, ціла низка окремих ділянок. Це не означає, що в інших частинах водойми любителям не можна ловити рибу. Цим ми хотіли показати, що є відповідні місця для рибалок-любителів, і що крім них там нікого не має бути. Ми хочемо вислухати максимальну кількість думок і зрозуміти, як діяти. Такі самі питання до обговорення будуть виноситись і щодо інших водойм Дніпровського каскаду» - пояснив він.

    Представники громадськості пообіцяли підготувати ряд пропозицій щодо розмежування зон для промислового та любительського і спортивного лову. Також вони запропонували можливість запровадження платної рибалки, як альтернативи безкоштовній рибалці, та створення спеціалізованого фонду, куди будуть надходити кошти для їх подальшого використання безпосередньо на зариблення водойм. Завершуючи розмову з рибалками, Ярема Ковалів запропонував провести ще одну зустріч у подібному форматі, вона відбудеться в МВЦ в рамках риболовної виставки 17 жовтня о 12 годині.

    http://darg.gov.ua/_derzhribagentstvo_ta_0_0_0_2198_1.html

     

    Вложения:

    • grs315.JPG
      grs315.JPG
      Размер файла:
      61,6 КБ
      Просмотров:
      518
    • Нравится Нравится x 6