Помощь в выборе и приобретении приманок

Тема в разделе 'Все о Спиннинговых приманках', создана пользователем Lubitel, 13 фев 2008.

  1. diplomat

    diplomat Рыболов

    Сообщения:
    57
    Симпатии:
    293
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    48
    Новачку

    Значить так. По-перше - не зрозуміло, що являє водойма (водойми) на яких плануєте ловити.
    У мене вертушки одна з найулюбленіших приманок - але з неї починати не радив би, там є деякі нюанси по проводці і т.д. Тим більше з передньовідвантажених - обірвете швидше ніж зловите першу рибу - а це один з факторів, що відштовхує від рибалки. В принципі це ж стосується й колебалок. Воблери це така тема, що більшість з них дуже добре себе показують але на конретних умовах (міляк, глибина, течія, стояча вода), проводках - твіч, стопенд гоу і тд.
    Купіть твістер або віброхвіст. Аргументи на їх користь:
    1) Ціна буде на порядок меншою аніж на нормальну вертушку, колебалку чи, тим більше, воблер. Оснащений твістер на джигголівці вийде десь в районі 4-5 грн, а вертушка Мепс під 20 грн. Воблер Йо-Зурі Л-Мінов - 60 грн.
    2) Ця приманка одна з найуловистіших. Спитайте у 20 спінінгістів, зокрема спортсменів, на яку приманку найбільше вони зловили риби. Кілька, зі старшого покоління, назвуть колебалку у них для неї і снасть відповідна - металевий прут із невською катухою. Один - два продвинутих скажуть воблер - ізначально, не маючи особливих обмежень у фінансах, експериментували перважно з цими девайсами... Ще один-два скажуть, що вертушка ловить все і завжди. Ну а левова частка (рахуй щонайменше 15 з 20) - скажуть, що найбільше риби і скоріше всього найбільші свої троофеї зловили на силіконові твістери і віброхвости. Хоча тут же почнуть розповідати про найуловистіші воблери і блешні в своєму арсеналі (ну це хвороба така - ці приманки цікавіші).
    3) Найважливіший аргумент - силікон скоріше переконає тебе, що ти на вірному шляху. Його специфічною рисою є те, що на ньому залишають сліди зубів таких хижаків як щука, судак чи навіть окунь... Тобто, ловлячи на вістер і час від часу первіряючи його, особливо після незрозумілого контакту з "дном", "травою" чи "якоючь корягою" ви рано чи пізно побачите сліди порізів від зубів і зрозумієте, що якби в цей момент зробили підсічку риба була ваша, або ваш ривок не привів до засікання, бо зуби пройшлись по хвосту приманки не зачепивши гачка. І що швидкість і місце і пауза після забросу були вибрані правильні.... Ну а на вертушці чи на колебалці ви навряд чи це побачите й будете продовжувати сумніватись.
    4) Універсальність - ловлять все і будь де при правильній оснастці і презентації. На водоймі зі стоячою водою приманки оснащуються легшою джигоголовкою (в залежності від розміру приманки - від 1 до 7 гр), а на течію - важчою (від 5 до 12 гр (думаю біля вас немає стрімких глубоководних річок що вимагають більших мас))
    Поради:
    Купуйте не найдешевші приманки від китайських умільців а від добре зарекомендованих виробників - Manns, Relax - представляють лінійки первірених бійців по демократичним цінам. Тому не пишу, що хвостик має бути в приманки мяким і тд.
    Щодо повідків - я купую повідковий матеріал і карабінчки з вертлюгами поштучно і сам вяжу собі. Але для початку купіть готовий. Не раджу флюрокарбоновий - для щуки не гарантує 100% безпеки. Купіть металевий багатожильний. Якщо у вас жилка 0,25 значить поводок має витримувати десь в районі 6-7 кг. тому, не беріть надміру грубий і негнучкий, який буде відлякувати не тільки рибу але і вас. Впевненість в приманці і в оснастці має бути на першому місці, якщо будете невпевнені - зловити буде важко. звідси й хороша порада, що прозвучала - йти з кимось досвідченим.
    Колір приманки має, на перших порах, внушати довіру саме вам - тому беріть природні - перламтуровий, білий з чорною спинкою, прозорий з вкрапленими блістками і т.д. - хоча потім побачите, що все не так просто....
    Типова помилка новачка - відразу після забросу мотати катушку - ви ловите не верховоду і справа вже йде до осені. Найвірніше зловити хижака ближче до дна. Тому, після забросу забираєте слабину і слідкуєте за жилкою як тільки вона дає слабину - значить приманка торкнулась дна (кінчик спінінга має в цей момет трошки піднітись, але тест в 30 - 60 гр. не вселяє великої надії на це). І після цього здійснюєте проводку. Класика - після торкання дна кілька обертів катушки і знову пауза до торкання дна. У деяких "спінінгістів" коли їм радиш опускати приманку до дна є залізний аргумент - що там вона зацепиться і обірветься... Ну але ви збираєтесь ловити не верховодку і навіть не голавля чи жереха. Виключення можуть представляти саме останні дві риби і окунь, який бє в котлі, вікна в зарослій водоймі....
    Моїми універсалами, що ловлять практично всіх хижаків - окунів, щук, голавлів, жерехів, судаків є твістери Manns довжиною 50 мм. Раджу з них почати.

    PS. Вертушки 00, 0 і 1 під вашу снасть не підійдуть.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 6

  2. 77dima

    77dima Рыболов

    Сообщения:
    123
    Симпатии:
    938
    Адрес:
    Здолбунов
    Возраст:
    47
    - це правда, дякую DIPLOMATу, що підказав.
    щоб все підходило застосовується поплавок сбіруліно (бомбарда) - довжина спінінга 2,7 дозволяє це робити без особливих проблем
    а враховуючи співвідношення кількості спортивного хижака до кількості трофеїв у наших водоймах, то легкі приманки дадуть результат швидше ніж важкі

    застосовуючи вертушки - бажано ставити вертлюжки, щоб менше крутило лєску
     
  3. Горыныч

    Горыныч гость Временно заблокирован

    Не стоит начинающему рекомендовать бомбарду с вертушками - необходим целый арсенал бомбард, чтоб провести приманку в разных горизонтах.
    Да и заброс приманки с бомбардой для начинающего сложноват - это можно освоить позже.
     
    • Нравится Нравится x 4
  4. deathcoretm

    deathcoretm гость Временно заблокирован

    Спасибо за советы. Буду подбирать по вышеперечисленным советам. Сегодня взял поводок из флюрокарбона диаметр вроде 0,25 или 0,30 уже не помню :) Незнаю или он хорош но так посоетовал продавец !
     
  5. Kubik

    Kubik гость Временно заблокирован

    прям готовый из флюрокарбона?ниразу не видел таких в продаже.
    может он продал тебе какой-то другой поводок?флюрик в мотках как леска продаётся или на метры
    хз короче
     
  6. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    Вот крайне интересно, что именно говорил продавец ?
     
  7. Metiz

    Metiz завзятий рибалка Команда форума

    Сообщения:
    2.900
    Симпатии:
    12.685
    Адрес:
    Павлоград
    Возраст:
    47
    Да , есть уже и такие. У нас продаются, явно не из дешевых. Так же есть в продаже и из струны. По ходу кто-то делает кустарно. Сделано аккуратно. Но лучше делать самому. А какие - дело вкуса и пристрастий!
     
  8. deathcoretm

    deathcoretm гость Временно заблокирован

    Я мол зашёл и спрашиваю
    - Посоветуйте мне хороший поводок на щуку.
    Ну он мне и говорит вам готовый или материал. Я говорю готовый. Показа тросики по 1.5грн потом за 3 грн и флюрокарбон за 4грн. И еще передо мной мужик взял 2 метра флюра , говорил на судака будет ехать.
    Я их рассмотрел ну и решил взять его, завтра зайду еще тросиков возьму пусть будут лишний никогда не помешает на случай разрыва.

    Завтра сфоткаю цифровиком выложу.

    Добавлено через 8 минут
    Есть какой хороший материал о техниках ведения снасти в водоёмах?
    На форме не нашёл пока что.
     
  9. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    Ясно, хорошо что ещё не сильно потратился, ;)
    про квалификацию продавца умолчу :bm:
    похоже что Форум ты не читал , в частности постоянные дебаты по поводу поводков из флюра и их толщины для ловли щуки ..
     
    • Нравится Нравится x 1
  10. Metiz

    Metiz завзятий рибалка Команда форума

    Сообщения:
    2.900
    Симпатии:
    12.685
    Адрес:
    Павлоград
    Возраст:
    47
    Есть все и даже более! Плохо искал. Хорошо ознакомься со структурой форума ( что и где находится ).
    По сути заданного вопроса :вагон и маленькая тележка. Просвещайтесь на здоровье!;)
     
    • Нравится Нравится x 3