Бесплатно р. Горынь

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 14 май 2007.

  1. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Вирішив не завонити нової теми для невеликої річки, яка всеодно впадає в Горинь.
    Річка Стубла, шириною в місці моєї ловлі приблизно метрів 8-10. Течія досить швидка, за рахунок того, що в радянскі часи наші "водні" гідромеліоратори випрямили звивисте русло, з якою метою не знаю, але зараз русло як лінійка ). Глибини від 0,5 до 2,5м.
    В пятницю після роботи мене забрали на фазенду для суспільно корисного вчинку - праці на городі ;) Але я встиг кинути спінінг в машину і в 19.00 я вже на велосипеді зі спінінгом в зубах долаю останні 3 км до річки. Дуже вже хотілось розмочить нову катушку, на улов не сподівався, тому навіть не брав нічого для переноски риби.
    Перше півгодинне полоскання 2 воблерів - окуньового і головневого не принесло ніяких результатів, переходжу на джиг, дно сильно мулисте, то потрібно було відразу при торканні приманки дна, різким рухом піднімати її вище, підмотка і знову падіння.
    Перевірена десятком щук 7г головка з чорно-білим силіконом не дала ніякого результату, після декількох замахів, переходжу на прозорий з "блесками". Перший кидок - боковий вітер зносить приманку до берега, швидко вимотую і відчуваю щось є - дивлюсь, жирнючий просто піскарь, (така риба попадалась років 10 тому на поплавчанку, поки її бичок не витіснив) забагрив за хребет - готовий живець :) - відпущений розмножуватись. Другий заброс під протилежний берег, падіння приманки, підйом, і на наступному падінні відчуваю удар - щука. Шансів у неї було мало, але відразу після виймання з води - відчепилась сама.
    Розмір не трофейний, але перша в цьому році і перша на цій річці взагалі - позитив.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 23

  2. Kubinec

    Kubinec гость Временно заблокирован

    вчера поехал с другом на горынь за деражно, после обеда, взяли спининги и я маховую 7 метровку *Tico power vulf* что бы половить для кота верховодок , но цель поездки подготовить места, взяли ножовку и лопату, и сделав ступеньки и спец место под коляску, времени осталось до захода солнца не много, но я на мах поймал с десяток верховодок, и одного голавлика грамм 700, у друга на спин ноль, решили сегодня утром проверить удачу, я на мах даже не смог соблазнить верховодку (опарыш и мотыль не сработали) спинингом бросал тоже без толку, а вот друг поймал за поворотом щуку больше 3-х кг, и на этом всё, в 11-30 решили по домам, фотки на его мобилке, потом выложу.
    P.S. кто будет рыбачить в тех краях, убедительная просьба не разрушайте ступеньки и вымост , пожалуйста.
     
    • Нравится Нравится x 21
  3. RomLam

    RomLam Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.086
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    31
    Доброго Дня!
    На цьому форумі я новачок, потрапив я сюди випадково, але читаю форум вже приблизно тижні три і також ,нарешті, вирішив написати перший звіт.
    Рибалка вийшла незапланована з ночівлею. Рибалив з 13.05 по 14.05 в районі с.Ремель. То ж приїхав на Горинь десь о 20:30 сів на своє місце де рибалив минулого року, із снастей був один фідер декілька донок і на всякий випадок спінінг. Одразу став розмішувати прикормку (прикормку я сам роблю, склад: панірувальні сухара, макуха, конопля, кокосова стружка, какао, коріандр), замісивши поставив натягуватись, в той час почав закидувать донки (наживка черв"як) 4 штуки, коли поставив останню донку повертаючить на місце замітив що з першої донки яку поставив зірвано "сторожок", підтягую, але опору не відчуваю, діставши на гачку вісів сомик грам 300, заглотнув він сильно, але не хисрим інструментом звільнивши його був зразу утоплений. Повернувшись до фідера (прикормка вже настоялась) я його розклав, вибрав місце де закідувать вставив ризинку в шпулю, закормив і почав ловить, наживка черв і опариш, забігаючи на перед скажу що на фідер нічого не зловив.
    Десь біля 2:30 пішов знову провірити донки, і на одній була покльовка, але пколи я почав витягувати донку відчув "мертвий" зацеп, намагаючись дістати донку я відірвав поводок але груз залишився (напевно сом затягнув снасть в корчі). Після того на донки не було ніякого кльову. На фідері ще декілька раз спрацьовував кінчив але нічого. В ранці я взяв спінінга і вирішив покидати воблери (думав хоч головень клюне, ловив на головастики власного виробництва), але риби на поверхні не було видно, потім вирішив покидати джиг головки але теж без успіху. Зустрівши інших рибаків дізнався, що в них теж кльову нема:(. в годин 10 зібравши снасті вирушив додому. Ось така вийшла рибалка у мене. Вибате, але зробив мало фоток:стыдно:
     

    Вложения:

    • 13052011362.jpg
      13052011362.jpg
      Размер файла:
      203,1 КБ
      Просмотров:
      458
    • Нравится Нравится x 36
  4. Sywooch

    Sywooch НаМУХлыстовик

    Сообщения:
    4.418
    Симпатии:
    10.679
    Возраст:
    83
    Горыныч, попробуйте в следующий раз мокрых мух привязывать узлом "раппала", чтоб при проводке жесткость поводка не препятствовала дополнительному колебанию. По идее кол-во поклевок возрастет.

    За отчет спасибо, ощущается эффект присутствия!!!
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 15
  5. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    Був і я на річці вчора, було "виділено" мені на це аж три години. Що здивувало зразу так це рівень води, за два-три дні впав на 25-30см. Описувати особливо нічого і не має, поверхневої активності майже не бачив. Дві невеличкі рибини на поверхні хлюпнуло, тай все. Був один не великий "тичок" (на "виброхвосте" залишки зубів) колір світло-салатовий, от і вся рибалка. Ще одна чергова рибалка без риби, та це не проблема, почалися "весілля", "електрики" напевно працюють. Правда погода була супер, моральне задоволення отримав.

    П.С. на р.Устя "павуками" воду цідять і витягують карпів та карасів(0,3-4кг) які на нерест з Горині заходять, все не наїдяться.:censored:
     
    • Нравится Нравится x 21
  6. zvod

    zvod гость Временно заблокирован

    Були на азоті в минулу неділю ... рівень води прозорість та течія - в літній нормі. Що звичайно не можна сказати про активність риби, яка поводила себе досить не зрозуміло. Корм якісний - мікс фірми + паніровка + висівки - темний легкий. Наживка опариш - працював тільки один на досить тонкому і довгому повідку. Риба показувала себе нетривалими невнятними тичками - майже по всій водоймі. В активі - 1-а гарна мірна плотва дессь до 200 гр. , 5 густер на ладонь (менші були... але відразу анульовувались) 1 гігантський для свого виду піскар.... і все - одним словом ніяк навіть немає що сфотографувати..... Звичайно, що особливо багато для цієї пори не розраховував але сподівався на краще як для першої горинської рибалки... Саме гірше було те, що ситуація була трагічно мертва весь час - її не якими методами змінити неможливо..... В цілому риболовля не сподобалась .... тому і довго не засиджувався....
     
    • Нравится Нравится x 21
  7. phantom

    phantom гость Временно заблокирован

    Сьогодні з батьком поїхали на Горинь, ловили на падьонку. Цілий день діставала мілка густьорка через яку неможливо було нормально рибалити, також було спіймано 2 марєнкі до 100гр. та головень які були випущені. В заліку є одна мірна плотва 650гр - спочатку правда думав що голавль:gi-gi:...
     

    Вложения:

    • IMG_2789.jpg
      IMG_2789.jpg
      Размер файла:
      167,4 КБ
      Просмотров:
      311
    • IMG_2790.jpg
      IMG_2790.jpg
      Размер файла:
      337,6 КБ
      Просмотров:
      289
    • IMG_2792.jpg
      IMG_2792.jpg
      Размер файла:
      260 КБ
      Просмотров:
      326
    • Нравится Нравится x 22
  8. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    В пятницу договорился с друзьями про поездку на рыбалку на выходные. Получил добро от жены и дочки, взял выходной на работе и в районе обеда в субботу стартонули мы на рыбалочку :)
    Ехать решили, как всегда с ночевкой, на Горынь, только в этот раз поехали в район села Ставок, что за Деражно. Приехали на место красотища, тепло, солнышко светит. Разделись поныряли, намыли поденки. Скоро будет вылетать уже есть крупные экземпляры с зачатками крылышек. Сели на повороте, закинулись. Поклевки на червя пошли сразу, но засечь ничего не получалось... Позже когда выловил первого пескаря понял почему, крючек поболее чем у него рот открывается, утоплен. Серега с Лешей пошли искать другое место лова, я пошел на старицу попробывать поймать живца. Там клевала только верховодка с самой поверхности. При чем верховодка хитрая, выймешь две рыбки, клев прекращается, перейдеш на 5 метров в сторону, опять две и тишина, так и ходил, пока с десяток не поймал :) Встретил аборигена, ехал с косовицы, по его словам эту и все другие старицы, что там рядом, я штуки 4 видел сам, уже сетями перецедили, а потом контрольный током! (АБЗАЦ!!!) Нелюди!!! Поэтому рыбы кроме верховодки наверное и нет другой там... Вернулся на Горынь, поменяли место ловли, но тоже до вечера клева не было вообще, червь висел мертво, поденку щипала мелочь... Перекусили, нашел ямку, бросил донки, тишина. Мы с друзьями были в шоке, такого бесклевья я на Горыни не видел...В 4 утра прснулся, пошел проверил донки, червь погрызеный мелкими бычками... Перенаживил, заброс, перекур и поклевка на росянку мощная и уверенная, сомик около киля, подсек сразу поэтому зацепился за край нижней челюсти, освобожден и отпущен. Потом еще ерша поймал здрового, чуть больше ладони и широкий как ладонь, таких еще не видел, забрал к набору на уху, что дома уже в морозилке ждет... У товарищей тоже практически ноль. Леша поймал сомика-головастика, утопил. Серега парочку подлещиков в ладонь и все...
    Утром местный дедушка пожаловался, что рыбы не стало, много кто приезжает и бьет током... Бракоши борзеют и уголовное наказание их не пугает, надо начинать их пи...чить в случае обнаружения на водоеме!
    Извините за вульгарность и грубость, я человек вообще лояльный, но достало, я теперь начал меньше злиться на дедушку, что сетку ставит, но электрики...
    Радовали только красоты природы, очень там река красивая, один берег - луг, другой - лес, извилистая с поворотами, обратками, ямами, мощным течением, на берегах выходы известняка и мела. Должен там быть и лещ и марена и сом и хищник, но крупной рыбы местные уже 2 года не ловят...
    Жаль, сами гробим свою же природу!
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 18
  9. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    еще парочка фоток с выезда
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 16
  10. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    и еще... Оставалось только красотами природы любоваться...
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 18