Березновский р-н

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 11 июн 2007.

  1. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    З 5 на 6 травня ночував на Случі поблизу Іванівки.

    Вечір не показав нічого окрім одного мікроскопічного головенчика, котрий був негайно утоплений.
    Ближче до 21 години почалась дуже гарна гроза, яка втім дуже швидко закінчилася. Після грози заробив трьох соменят (ще у минулому році вони були ікрою), яких теж у зв'язку з їхнім надто юним віком відпустив. Біля першої години ночі ліг спати, снастей у воді не залишав, о п'ятій піднявся сповнений райдужних надій )))
    Десь біля півшостої - афігенний потяг на одному з фідерів на бутерброд опариш-черв'як, підсікаю, підтягую - таке саме соменя, як три попередніх, але при березі зійшло, що в принципі й на краще, бо вийшла економія часу.))
    Потім з годину клювала дрібна густера (12 шт.) і трохи верховода, а ближче до 8 години густера пропала і лишилася тільки верховода... Це все на опариша, на червака або на бутерброд. Горох же простояв незайманий всю дорогу...
    Останніх півтори години я покинув фідер, взяв поплавчанку і зайнявся верховодою доки не закінчився опариш.
    Не рахував і не важив, але точно більше сотні )))) Блін, став трохи краще розуміти спортсменів... Все таки є свій прикол у швидкісній ловлі такої рибки ))

    Дома все це "багатство" не полінувався почистити, супруга посмажила насухо і під пивко воно пішло з афігенним кайфом... Отаке... А кіт мене признав як кращого рибака у світі )))

    Місцеві розказували, шо за всю весну тіки один чувак зловив трофея, здається 8 кг. коропа, ляща взагалі весною ніхто не бачив і трохи клював головень, а останніх два тижні - галяк. За плотву навіть і не згадували... Хижаком же вони там майже не займаються...
    Правда в перших числах травня вода піднімалась доволі нівроку, але це вже була впала майже до літнього рівня.

    Ну, будемо чекати, коли все віднереститься і набереться апетиту... І шоб комарика з мошкою менше стало, бо біда, особливо вранці.
     
    • Нравится Нравится x 20

  2. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    Вечір 10.07.12
    Случ неподалік с. Бистричі Березнівського р-ну
    Фідер.

    Ідея про дану вилазку виникла буквально за дві години до виїзду, так що спеціально не готувались ні я ні напарник. У тестя з минулого разу залишився опариш, треба було використати шоб не пропав, значить. Прикормової бази у мене ще було кілограмів біля трьох, а у напарника була більша половина пачки фішдрімки і ше він запарив перловку у термосі, - ми ці фішдрімку з перловкою бухнули в базу і вийшла навіть така нічо собі прикормка.

    На місце приїхали десь біля 19 години. На березі сидів тіки один місцевий дядько і чекав на горох ляща з коропом (до речі, ляща біля 2 кг. таки дочекався). Біля дев'ятої години дядько пішов додому, а горох залишив мені, то частину гороху я додав у прикорм, а частину залишив шоб ловити.

    Хвилин за двадцять після приїзду у нас на прикорм стала 100-150 грамова густера і клювала практично весь вечір. Напарник ще закидав на сома (на пучок червів і на ракове м'ясо), а я так і сидів з фідерами. Коли стемніло - розмір густери трошки збільшився, але клювати стало рідше. Втім майже об 11 годині - гарний потяг на подарований горох, підсікаю - є, причому хтось досить впертий. Цим впертим виявився головень до кілограма. Видно від душі дядько горох залишав )))

    Після головня була ще одна легка покльовка та й ту я промазав і до 12 год. кінчики ворушилися тіки під дією течії. Тож о 12 год. я зібрався і сів біля напарника, який до першої години ще чекав трофейного сома. Трофейного так і не дочекався, зате соменята грам по 300 клювали всю дорогу. Добре, шо жоден надто не травмувався, тож всі були відпущені в рідну стихію.

    В цілому у мене вийшло трошки більше 3 кг. (разом з головнем) - як на спонтанний виїзд дуже і непогано.

    Порадували місцеві, які побачили світло ліхтариків і прийшли проконтролювати чи, значить, ми не електрики.
     
    • Нравится Нравится x 18
  3. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    15.05.2013 р. був на Случі біля с. Іванівка Березнівського р-ну. Вода майже на літньому рівні, трохи ще великувата, щоправда дещо помінялось дно - деякі ямочки трохи замило, деякі навпаки поглибило, в середньому ж приблизно те саме.

    Рибалити почав десь з 5.30 год. на мілячку - до 7 години впроводку трохи покльовувала плотва і невелика густера вперемішку з верховодою на опариша і ручайника, потім, коли сонце піднялось вище - залишилась тільки верховода, тоді я взяв фідер і пересів на ямку. Місцевий чувак сказав, що вчора, мол, тут тоже хтось сидів з "контейнерами" (кормушками тобто) і сидів геть до темна, так що із стартовим закормом я не вельми парився. З першого закидання заробив покльовку густерки трошки більшої півдолоні, з другого також, і з третього... і т.д... ))) Тобто на ямці крім дрібної густери не бачив нічого.

    З 9-ї години клювати стало все рідше і рідше і до 10-ї заглохло зовсім. Я сидів десь до 12.30 в очікуванні можливо чогось серйознішого, потім стали збиратись хмари і поблискувати та погримувати, то я і втік додому.
    Додому привіз 14 густірок і 7 плотвичок і біля двох десятків верховод для котяри. Частину геть дрібної густери відпустив.

    Черговий раз пошкодував, шо не вмію ловити жереха ))) Жерех показувався багато, часто і великий... Ну нічо, колись навчуся.

    Місцеві сиділи з горохом і бурчали, шо дрібнота збиває і не дає ловити, правда один зловив головня грам 700, за інших не берусь сказати. Мені ж радили "перестати займатись х...ньою" і чекати "нормальної риби"...)))

    Отаке... Але я все одно задоволений )))
     
    • Нравится Нравится x 8
    • Информативно Информативно x 2
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1