Херсонская рыбоохрана

Тема в разделе 'Рыбинспекция', создана пользователем student, 8 ноя 2011.

  1. Fisher71

    Fisher71 гость Временно заблокирован

    Это все,конечно,хорошо,но бред полнейший. Красноперка....
    Если-бы спустились на пару сотен метров ниже,задержали-бы пяток лодок,которые за день на широком плесе ловят по сто- двести кг этих самых судачат на "яйца.
    А потом поднялись бы в Старый Днепр, где в пределах видимости работает 3-4 бригады ныряльщиков, для которых за день СТО килограмм сомятины- не результат.
    Ну а пока Вы ездили бы к этим местам- встретили-бы посреди белого дна пару-тройку бригад с плавными сетями-уже и к этому мы все дорыбоохранялись!
    Ну а вдруг не встретили- так надо не готовиться с предупреждением соответствующих служб!
     
    • Нравится Нравится x 2

  2. Тимон

    Тимон Рыболов

    Сообщения:
    414
    Симпатии:
    709
    Адрес:
    Херсон
    Возраст:
    42
    да, это очень многое меняет
     
  3. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Уважаемый Fisher71!

    Позвольте Вам напомнить - Круглосуточная «Горячая Линия» Херсонрыбоохраны – (050) 012-35-73

    Хотим мы этого или нет, но факт остается фактом: если мы видим какое-то правонарушение и не сообщаем об этом в компетентные органы, мы вольно или невольно становимся СОУЧАСТНИКАМИ этого преступления.

    А вот если на Ваш сигнал не будет никакого реагирования, то это уже другая тема для разговора. Давайте прекращать возмущаться творящимся беспределом на воде только на своей кухне. Включайтесь в борьбу за свои водоемы - сигнализируйте о выявленных Вами нарушениях. Тем более, что Ассоциация рыболовов Украины начинает в Вашем регионе активно действовать, и максимально приложит усилие к тому, чтобы органы рыбоохраны своевременно реагировали на Ваши сообщения.

    На водоемах Херсонской области будет наведен порядок!

    К сожалению, последние годы Ваши красивейшие, некогда рыбные места нещадно грабились. Но, этому, надеюсь и верю, пришел конец! Ассоциация рыболовов Украины приложила максимум своих усилий по смене руководства областной рыбоохраны. Пришла команда с абсолютно новой Программой по восстановлению и охране водоемов Херсонщины. Потребительский взгляд по массовому грабежу реки остался в прошлом. Программа по развитию Херсонских водоемов принята областной радой, подписана губернатором. В первую очередь она подразумевает развитие в области Аквакультуры, чтобы максимально снять промысловую нагрузку на водоемы. Предполагается резкое сокращение рыбопромысловых предприятий в регионе. А оставшиеся будут введены в цивилизованное пользование тех участков, которые будут выделены им для промлова.
    Херсонскиий край по праву считается экологически чистым. Там нет "тяжелых" производств. И поэтому первоочередная задача, это сделать дельту Днепра международной рыболовной "Меккой".

    Хочу Вас уверить, что Ассоциация рыболовов Украины объявит на Херсонских водоемах серьезный бой браконьерству. И если не стопроцентно, но очень серьезно снизит факты браконьерства. И это в первую очередь касается многочисленных браконьерских бригад, которые уничтожали водоемы под "крышами" различных структур. ЭТОГО БОЛЬШЕ НЕ БУДЕТ!!!! "Крышевание" этих моральных уродов больше не будет. И для искоренения браконьерства сейчас рядом встанут и органы МВД, и экоинспекция, и рыбоохрана, и Днепровская прокуратура.

    Это все заработает на Херсонских водоемах, но благодаря Вашему участию в этом процессе, результат можно получить более быстрее и эффективнее. Так, что выбор за Вами!!!! Или пассивно наблюдать, как будут наводить порядок у Вас в регионе (а так или иначе будут!), или принять самое активное участие в этом.


    P.S. Сообщение о проверках на воде прошедших 9 декабря, в первую очередь преследовало цель, показать какие компенсации за нанесенный ущерб теперь будут ожидать браконьеров. Спасибо конечно за подсказку где, кто и что делает у Вас на водоемах, но я живу в Киеве, и не совсем хорошо ориентируюсь (пока) на Вашей реке. И поэтому, чтобы рейды проходили более эффективно, повторяю еще раз, подсказывайте информацию рыбоохране, а еще лучше сами принимайте участие в этих рейдах, и тогда множество вопросов отпадут сами собой.

    С уважением.
     
    • Нравится Нравится x 19
  4. Fisher71

    Fisher71 гость Временно заблокирован

    Не хочу даже отвечать на это полное наивности послание.
    Все.
     
    • Нравится Нравится x 2
  5. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Эти не знали о поднятии такс… 15.12.2011
    В Бориславском р-не возле с.Львово на Днепре во время совместного рейда оперативной группы Херсонгосрыбоохраны, общественности и работников линейного отдела МВД в Херсонской обл, были задержаны двое правонарушителей проживающих в г.Новая Каховка.

    Эти двое браконьеров двумя сетками «умудрились» выловить 202 карася, общим весом в 48 кг. Ущерб нанесенный природе и рыбному хозяйству составил 3434 грн.
    Административные материалы переданы следственным органам для возбуждения уголовного дела по ст.97 КПК Украины.

    СПРАВКА. После введения в действие 2 декабря новых такс при подсчете ущерба нанесенного незаконным выловом, материалы каждого второго задержания передаются в следственные органы для принятия решения о возбуждении по ним уголовных дел, так как суммы нанесенных ущербов настолько велики.

    Хочется верить в то, что если браконьеры наконец-то осознают, что за их «деяния» теперь ждет не только большой штраф, но и уголовное наказание, то их ряды значительно поредеют. Сделать экономически невыгодным браконьерство поднятием такс, оказалось оправданным и верным. А если учесть, что не за «горами» и Законопроект поднимающий штрафы за браконьерство в сто и более раз, то есть надежда, что ему придет окончательный конец. А самых «отмороженных», которые не захотят прекратить заниматься убийством водоемов ждут многотысячные штрафы, а для самых «ярых» уголовный срок!
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 18
  6. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Де зимують риби
    З настанням зими у водоймах відбуваються великі зміни, які впливають на поведінку підводних мешканців.

    Знижується температура води. Поступово зменшується світлий час доби. Потім водойми покриваються крижаним покривом, зверху його завалює сніг - освітленість падає ще сильніше. Довгі місяці підводні мешканці існують в умовах холоду, дефіциту кисню і напівтемряви. В період зимівлі у риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, сповільнюються процеси росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники, швидкість обміну речовин в організмі сповільнюється і підтримується за рахунок накопичених влітку жирових запасів.

    "Заморожена риба"

    А якщо водоймище дрібне, непроточне і взимку промерзає наскрізь? Такі озера є в Арктиці. Їх мешканці - звичайний карась і чорна рибка далія з настанням зими зариваються в мул. Коли такі водойми промерзають до самого дна, риби часто виявляються вмерзлими в лід. Але їх витривалість до низьких температур вражає. Навіть перебуваючи в крижаному полоні, риби не гинуть - якщо тільки не промерзнуть зябра і рідкі середовища організму. Навесні, коли водойми відтають, далія оживає і за коротке полярне літо встигає підкормитися і залишити потомство.

    Міграція риб

    Деякі риби не бажають взимку змінювати звичний для них спосіб життя. Вони воліють перебратися в більш теплі води. Хамса, що мешкає в Азовському морі, інтенсивно харчується влітку, накопичуючи жир. З похолоданням води вона мігрує через Керченську протоку в Чорне море і там зимує, занурюючись на глибину до 100-150 м. Саме під час зимової міграції азовської хамси починається промисел цієї риби.

    Буває й таке...

    В екваторіальних водоймах, де ніколи не буває зими, риби можуть бути активними протягом цілого року. Однак у деяких з них у зимові місяці теж починаються проблеми. Тільки пов'язані вони, звичайно, не з похолоданням, а, навпаки, з нестерпною спекою і засухою. Деякі тропічні риби зариваються в мул і засинають. Це допомагає їм переносити спеку і пов'язану з нею нестачу кисню. Якщо карась і далія - самі морозостійкі прісноводні риби, то маленька рибка з роду карпозубиків - Cyprinodon macularius (ципринодон макулярис), що мешкає на півдні Північної Америки, - рекордсмен по витримці найбільш високої температури води. Вона живе і примудряється не зваритися в гарячих джерелах Каліфорнії, температура води яких - 52°С! Для довідки: у воді з такою температурою неможливо тривалий час утримати руку!

    Зимувальні ями

    Різні види риб по-різному перечікують цей важкий період. Багато видів теплолюбних риб, таких як лящі, коропи, лини, вже у жовтні-листопаді збираються до купи і відправляються в зимувальні ями. Тут вони проводять близько 3 місяців практично без руху, як оселедці в бочці! У цих риб, які знаходяться в самому низу, навіть утворюються пролежні на череві.
    При цьому риби одного виду і віку зимують разом і великими скупченнями. Якщо яма невелика, то в ній влаштовуються абсолютно однакові особини! Вчені-іхтіологи пояснюють цю загадку природи тим, що масове скупчення риб одного виду і віку забезпечує оптимальні умови для зимівлі, тому що процеси обміну в організмі риби при цьому стають менш інтенсивними, ніж якщо б риби зимували поодинці. Крім того, так раціональніше використовується слиз, яку виділяють риби.
    А ось соми влаштовуються вище, близько зимувальних ям - на виходах з глибин і підвищень дна. Це пояснюється тим, що в самій ямі вже через місяць кисневий режим різко змінюється в гіршу сторону, який соми не переносять.

    Як зимують хижі риби

    Риби-хижаки в зимувальні ями не ховаються. Але і мешканців таких ям чомусь не чіпають, хоча могли б таким чином на всю зиму забезпечити собі сите існування. В більшості своїй щуки, окуні і судаки полюють за тими рибами, яким льодовий панцир над головою не заважає і вони не йдуть на зиму із звичних місць проживання – це плотва, уклейка, верхівка і йорж.
    Зниження температури у водоймах нижче 8 градусів відбувається в третій декаді жовтня. У цей період і починається зимова міграція риби до місця зимівлі - зимувальних ям. З появою льодового покриву змінюється поведінка хижих риб. Їх поділяють по відношенню до світла: так, окунь - це сутінково-денний хижак, щука - сутінковий, судак – глибоко-сутінковий.
    На початку зими під льодом створюється напівтемрява, яка "на руку" сутінковим хижакам. І тоді вони в перші дні встановлення льодового покриву влаштовують своїм жертвам криваву бійню.

    Карась

    Золотобокий карась і його срібний тезка, як тільки знижується температура води зменшують споживання їжі. При 8-10 градусів вони взагалі припиняють харчуватися і зариваються в мул.

    Дороге задоволення

    Для браконьєра зимувальна яма це велика удача. Практично без особливих зусиль можна отримати великий улов. Але про те, що при цьому буде виловлена найпродуктивніша частина стада риби, яка по весні дасть велике потомство, як правило, винищувач рибних запасів не думає. Також не думає про те, що його дії призведуть до зменшення чисельності виду риби, а через кілька років при такому хижацькому лові до повного зникнення. У цьому плані актуально позначити місця зимівлі риби з подальшою забороною на її вилов на цих ділянках. В даний момент проведена велика робота іхтіологів Херсондержрибоохорони з науковими організаціями з визначенням місць зимівлі риби, так званих "зимувальних ям" на рибогосподарських водоймах області. На сайті є повний перелік цих місць, де заборонений вилов риби. Контроль за дотриманням заборони, здійснюють як інспектори рибоохорони, так і орендарі цих водойм. А для любителів половити рибку в зимовій водичці Кабмін видав постанову від 21 листопада нинішнього року за №1209. За цим документом, браконьєрові якого спіймали на місці злочину, доведеться викладати круглу суму за одну спійману рибу, незалежно від розміру. Наприклад, щука обійдеться в 340 грн, піленгас - 680 грн., найвища такса за осетрових - 2550 грн за один особину, камбала-калкан – 850 грн. Так що, якщо сильно риби хочеться спробувати, то в період заборони простіше викласти набагато меншу суму на ринку або в магазині, ніж платити штраф, до того ж стати фігурантом кримінальної справи.

    Начальник відділу іхтіології Херсондержрибоохорони Лілія Куртіна
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      53,9 КБ
      Просмотров:
      424
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      57 КБ
      Просмотров:
      422
    • Нравится Нравится x 14
  7. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Последнее ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!!!

    Несмотря на то, что в региональных средствах массовой информации были предупреждения гражданам занимающимся незаконным выловом рыбы, о том, что благодаря начавшемуся сотрудничеству и взаимодействию Управления Херсонской рыбоохраны и Ассоциации рыболовов Украины рыбоохранные мероприятия в области усилятся в разы, некоторые «индивидуумы» охотники за «легкой рыбкой» посчитавшие все эти предупреждения пустым звуком, решили продолжить уничтожать Херсонские водоемы. В итоге некоторые из них будут привлечены к уголовной ответственности за нанесенный ими ущерб.

    Прошла череда рейдов, которые проводились совместно инспекторами рыбоохраны и представителями Ассоциации рыболовов Украины. (забегая в перед скажу, что это только маленький штришок начала наведения порядка на Херсонских водоемах).

    17 января на акватории Кардашинского рарьера Голопристанского р-на были задержаны 7 граждан проживающих в с.Коханы, которые сетями ловили рыбу.
    Изъято: 3 резиновые лодки; 11 сетей общей длиной 670 метров; 27 шт. – толстолоба, 6 шт. – сазана, 3 шт. - щуки, 12 шт. – судака, 86 шт. – карасей, 3 шт. – леща и 14 шт. – краснопера.
    Общий ущерб составил – 18 785 грн.

    18 января были задержаны 4 лодки в которых 6 граждан проживающих в Береславском р-не на акватории Каховского водохранилища занимались браконьерством.
    Общая сумма ущерба составила – 22 670 грн.

    19 января в акватории г.Херсон были задержаны двое граждан, которые на зимовальной яме «драчами» рвали рыбу.
    Лодка «Крым – 3» арестована до решения суда. А так же изъяты запрещенные орудия лова и рыба: толстолоб – 9 шт., лящ – 7 шт., сазан – 1 шт., судак – 2 шт.
    Нанесенный ущерб составляет – 4 811 грн.

    А так же двое граждан, которые 2 сетями на лодке «Прогресс – 4» выловили: толстолоб – 10 шт., лещ – 4 шт., плотва – 7 шт., окунь – 4 шт..
    Ущерб составил – 3 893 грн.

    Все материалы переданы в следственные органы для возбуждения уголовных дел.

    Эти рейды, как наглядный пример эффективности совместной рыбоохранной деятельности рыболовной общественности и природоохранных государственных структур.

    Граждане БРАКОНЬЕРЫ, это только начало наведения порядка на Херсонских водоемах. Совместные рейды общественности будут регулярными. И поэтому задумайтесь – не пора ли прекратить заниматься тем, что теперь кроме неприятностей Вам ничего не принесет.
    Еще раз хочется напомнить об увеличении тарифов при расчете сумм за нанесенный браконьерством ущерб.
     
    • Нравится Нравится x 17
  8. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Допомога на льоду
    Щорічно під час надзвичайних подій за різних обставин на водоймах України гинуть люди. Так, наприклад, за 11 місяців минулого року на водних об'єктах тільки Херсонської області зареєстровано 48 загиблих, серед яких 43 дорослі людини та 5 дітей, вдалося врятувати 7 чоловік, серед яких 5 дорослих та 2 дітей ( у 2010 році загиблих було 62 чоловіка, серед яких 52 дорослих та 10 дітей ). Кількість врятованих могла бути і більшою, якби громадяни знали та виконували відповідні заходи безпеки під час знаходження на водоймах, вміли своєчасно надавати кваліфіковану допомогу людям, які її потребують.

    Служба охорони праці Херсондержрибоохорони нагадує порядок дій при рятуванні та надання першої допомоги потерпілим на льоду, передбачений Правилами охорони життя людей на водних об'єктах України.

    Рятування потерпілих на льоду:
    Надання допомоги людині, яка провалилася під лід, - надзвичайно небезпечне заняття, потребує зібраності та виваженості в діях. Коли людина відчуває, що крига під нею провалюється необхідно негайно розвести руки в сторони, що допоможе втриматись на поверхні води, не панікувати а голосно покликати на допомогу.

    Щоб допомогти людині, що терпить лихо і вберегтися самому, необхідно дотримуватись наступних правил:

    1. Без потреби не виходьте на лід. Подумайте, чи зможете під час надання допомоги впоратись самотужки, чи краще покликати на допомогу ще кого-небудь. Якщо поряд нікого немає, то дійте продумано і обережно, щоб замість допомоги не погіршити становище.

    2. Якщо для надання допомоги необхідно вийти на лід, то ляжте і повзіть по поверхні, штовхаючи рятувальні засоби ( рятувальний круг, драбину, дошку, жердину, палицю від лиж тощо) перед собою. Лежачи на животі необхідно протягнути потерпілому рятувальний засіб або кинути потерпілому канат, вірьовку, зв'язані разом пасок та шарф. При цьому не можна наближатися до краю ополонки чи крижини.

    3. Витягаючи потерпілого запропонуйте йому працювати ногами – так буде легше витягнути його з ополонки. Коли ви його витягли, не дозволяйте йому підніматися на ноги, нехай і він повзе слідом за вами до берега або міцної криги.

    4. Після того, як потерпілий опиниться у безпечному місці або на березі, необхідно надати йому першу допомогу, необхідну при охолодженні організму.

    Перша допомога при гіпотермії (переохолодженні):
    Ознаками гіпотермії є тремтіння і озноб, оніміння кінцівок та усього тіла, втрата координації рухів, зніяковіння, незвична манера поведінки, зниження температури тіла нижче 35'С.
    Якщо у потерпілого одночасно спостерігаються ознаки гіпотермії і відмороження, в першу чергу необхідно надати допомогу як при переохолодженні. Переохолодження може призвести до смерті, якщо людину терміново не зігріти. Викличте швидку медичну допомогу.
    До прибуття медиків необхідно доставити потерпілого у тепле приміщення ( розвести багаття ), переодягнути в суху одежу ( поділитись своєю) та поступово відігрівати за допомогою теплого солодкого чаю, молока. Прикладіть до тіла теплий предмет ( гаряча грілка, пляшка з теплою водою). Найкраще, якщо відігрівання буде відбуватись з середини тіла ( тепле пиття) одночасно з відігріванням ззовні. Не намагайтесь відігріти тіло потерпілого дуже швидко, так як це може викликати серцеві проблеми.
    Ознаки обмороження: втрата чутливості, відчуття поколювання, побіління шкіри (кінцівки, обличчя), утворення пухирів, потемніння шкіри.
    При ознаках обмороження не можна розтирати снігом вражені ділянки та швидко зігрівати. Необхідно негайно звернутися до медичного закладу за наданням допомоги.

    Головний фахівець з охорони праці Херсондержрибоохорони В.Орлов
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 12
  9. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Заборона вилову камбали-глоси
    У Чорному морі мешкає приблизно 184 види та підвидів риб, більша частина яких протягом року здійснює декілька міграцій, пов’язаних із різними періодами їх життя. Одною з таких міграцій є зимувальна, яка відбувається зазвичай в осінній період, коли з пониженням температури морської води, косяки риб направляються у більш південні, глибоководні райони Чорного моря.

    Тут у морських глибинах вони зимують. Більшість риб Чорного моря відносяться до теплолюбних видів, які здійснюють такі міграції. Лише деякі риби Чорного моря відносяться до представників холодолюбної фауни, які і зимою ведуть активний образ життя. До такого виду відноситься і глоса, один з представників сімейства камбалових у Чорному морі.

    Камбала-глоса дуже широко поширена: вона водиться у всіх морях Європи, не виняток і Чорне море. У теплу пору року тримається на прибережних мілководдях заток, лиманів та осолонених озер, з лиманів інколи заходить в прісну воду, запливає у річки, до того ж дуже далеко, може виносити значне опріснення, за рахунок чого отримала другу назву – річкова камбала.

    Тіло листовидно-овальної форми, несиметричне; обидва ока розміщені на одному боці (здебільшого на правому). Ніздрі сліпої сторони тіла розміщені біля краю голови. Один бік тіла – сліпий, світліший за другий; цим боком камбала лежить на дні. На тілі є кісткові шипики (уздовж бічної лінії, на голові, на променях спинного і підхвостового плавців). Забарвлення верхньої («зрячої») частини тіла буро-зелене, з бурими зірчастими плямами, які оплямовані більш світлішою, ніж самі плями, смужкою. Плаває камбала в горизонтальному положенні. Довжина тіла зрідка досягає 45 см, зазвичай – 25-30 см. Рот невеликий, на щелепах є дрібні зуби.
    Як і більшість донних риб, камбала-глоса має велику пащу, завдяки якій живиться мілкою рибою та різними водяними тваринами (ракоподібними, молюсками і безхребетними). Якщо добичі довго немає, камбала може ліниво плисти над самим дном, збиваючи плавцями мул й поїдаючи тварин, яких підняло на поверхню (черв’яки та личинки комах).

    Нереститься в морі на третьому році життя, період нересту протяжний – з січня по квітень. Ікра пелагічна, тобто вільно плаває у воді.

    Цікаво, що личинки камбали мають звичайну для всіх риб симетричну форму, але трохи згодом (при довжині 10 мм) вони поступово втрачають симетрію тіла і переходять на донний спосіб життя. Молодь глоси, мов паперові ромбики, планерують у прибережній зоні низько над дном та майстерно зариваються у пісок, залишаючи на поверхні лише очі. Підростаючи, вони почнуть змінювати місце мешкання на більш глибокі місця – 10-30 м.

    Глоса дуже майстерно маскується, приймаючи забарвлення навколишнього дна: на піску вона світло-жовта, а на камінцях – більш темна.

    Зазвичай річкова камбала лежить на дні, покривши себе піском за допомогою хвилеподібних рухів, очікуючи здобич, на яку блискавично кидається, після чого знов повертається у схованку. Найбільша активність спостерігається вночі, у цей час вона підходить до берега.

    Глоса має біле і ніжне м'ясо, завдяки чому є цінним об’єктом не тільки любительського, а й промислового лову. Для неї, як і для всіх цінних видів риб, встановлено промисловий розмір, який складає 15 см та вимірюється від кінця рила до початку середніх променів хвостового плавця.

    За даними біологічних досліджень, чисельність цього виду щорічно зменшується через зміни, яких зазнають водойми за багатьма причинами, в т.ч. внаслідок діяльності людини. Раніше у Чорному морі та Дніпровсько-Бузькому лимані камбала-глоса налічувалась у великій кількості. Порівняйте лише такі цифри: у 1951 р. у Дніпровсько-Бузькому лимані було піймано 337,566 т* річкової камбали; у дев’яностих роках минулого століття користувачами Херсонської області виловлювалось більше 6 тонн за рік. На сьогоднішній день її чисельність значно зменшилась: згідно аналізу динаміки вилову по Чорному морю, середня багаторічна за останні 10 років по вилову камбали-глоси складає 0,075 т.

    Як відомо, нерест – самий відповідальний період у житті риб. Від нього залежить наскільки чисельним буде той чи інший вид , чи збільшаться майбутні обсяги вилову. Тому, на підставі Правил любительського і спортивного рибальства та Правил промислового рибальства в басейні Чорного моря Херсондержрибоохороною видано наказ від 06.02.2012 № 20 «Про встановлення нерестової заборони на лов камбали-глоси у Чорному морі в зоні контролю Херсондержрибоохорони», яким встановлені наступні терміни заборони:

    на промисловий лов у Чорному морі
    – з 15 лютого по 30 квітня 2012 року;

    на любительський лов у Чорному морі
    (крім Каркінітської затоки)
    – з 14 лютого по 01 травня 2012 року

    Крім цього нагадуємо! Згідно з Таксами, для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення громадянами України, іноземцями та особами без громадянства цінних видів водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 року № 1209, оцінка збитку, заподіяного внаслідок незаконного добування або знищення одного екземпляра камбали-глоса, складає 850 грн.


    * - Проф.Маркевич О.П., доц..Короткий Й.І., «Визначник прісноводних риб УРСР»- Державне учбово-педагогічне видавництво «Радянська школа», Київ – 1954р.


    Провідний іхтіолог Херсондержрибоохорони О. Гутнік
     

    Вложения:

  10. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    В Херсонской области спасают осетров, стерлядей и веслоносов
    Нетипично холодная для юга Украины погода поставила на грань выживания более двадцати тысяч редких осетров, стерлядей и североамериканских веслоносов, которых выращивают на базе Днепровского осетрового производственно-экспериментального рыбоводного завода в Белозерском районе Херсонской области.

    Маточное и ремонтное поголовье, без которого невозможно искусственное разведение представителей вымирающих видов водной фауны главной украинской реки, содержится в каскаде из семи прудов. Эти водоемы с наступлением морозов покрылись толстым слоем льда - преградой для проникновения кислорода. Рубя проруби, можно ее устранить, но тут возникает другая опасность: из-за контакта с холодным воздухом температура слишком перенаселенных мелководных озер может резко снизиться, а это также спровоцирует гибель краснокнижной рыбы.

    Чтобы удержать этот хрупкий баланс, вместо широких лунок работники завода используют охапки заранее нарубленного камыша: их «вмораживают» в лед, и воздух в воду дозированно поступает через эти естественные «трубопроводы». Параллельно ихтиологи каждое утро и вечер отбирают пробы из прудов с помощью специального прибора канадского производства: умная электроника анализирует не только температуру воды, но и ее качество, и в случае опасного изменения параметров сразу подает тревожный сигнал.

    Такие технологии недешевы, однако другого выхода у рыбоводов просто нет: директор осетрового завода Виталий Плугатарев вспоминает, что несколько лет назад за не менее суровых морозов рубки лунок закончилось гибелью 64 стерлядей из маточного поголовья - вырастить их стоило еще больших затрат и человеческого труда. В этом году сотрудники приложат максимум усилий, чтобы рыбы перезимовали без потерь.
     

    Вложения: