Бесплатно р.Южный Буг (г.Гайворон)

Тема в разделе 'Рыбалка в Кировоградской области', создана пользователем Golden1966, 28 июл 2010.

  1. Милсдарь

    Милсдарь Рыболов

    Сообщения:
    213
    Симпатии:
    308
    Адрес:
    Киев
    Возраст:
    48
    Субота прыцел на жереха.
    Сальково.
    Уровень воды добезобрызия маленький, жерех средней активности, но троих достал, третий в кадр не попал фотик булькнул.
    IMG_20150929_032321.jpg IMG_20150929_031939.jpg IMG_20150929_031622.jpg IMG_20150929_031547.jpg IMG_20150929_032213.jpg
     
    • Нравится Нравится x 21

  2. sparrow

    sparrow Рыболов

    Сообщения:
    26
    Симпатии:
    126
    Адрес:
    Гайворон
    Возраст:
    35
    Усім доброго дня!
    Нарешті учора вдалось вирватись на риболовлю. З таким же самим братом по хоббі, Максимом, домовились і вже о шостій ранку, як тільки почало світати, були на воді в човні.:grebiny: Човен був накачаний ще з вечора в будинку. І тільки прийшли до Бугу, виявили, що він став зморшками. ПОвітря охолонуло і стиснулось, тож довелось докачувати уже на воді.
    Вийшли на воду трохи вище дамби. Буг в цей час дуже гарний. Був мороз, градусів 7-8. Але вода ще порівняно тепла і вставав густий пар. Усе навколо було забілено димкою. Ми були одними з перших на водяному плесі водосховища.
    Заякорившись метрів за двісті від дамби, почали купати свої силікони.
    І одразу наші перестороги щодо морозу підтвердились. Уже після перших закидань шнур почав на паузах проводки примерзати до кілець і ставати, як дріт. МИ хоч і були одягнені добре, але все ж в ноги трохи було холодно:cold:. Виконати нормальну проводку було складно, але і попри це кльову не було. На двох з Максом мали три нечітких покльовки, за півтори години.
    Уже ближче до восьмої години мені вдалось виманити одного невеликого судачка на їстівний Lucky John Tioga коричневого кольору.
    НАрешті зійшло:solnce2: . Ми і наші шнури перестали примерзати . О восьмій запустили ГЕС, вода пішла і наші надії на кльов почали танути все більше. Кльову не спостерігалось. Відійшли на інше місце, ближче до греблі.:rybak2: Тут ситуація була та ж сама, але якимось чудом Максу вдалось виловити такого ж судачка на звичайний силікон.
    Трохи покидавши тут ми вирішили повернутись на місце, де починали.
    Ситуація була аналогічна. Ми почали активно міняти приманки. І тут покльовка. На Мансовський силікон Predator, коричневий ультрафіолет, який валявся в корбці півтора року, мені пощастило виманити гарного окуня грам на 600. Через кілька закидів знову була покльовка, але мимо. Згодом знову удар і ще один окуль на Predator? але вже чуть менший.
    Забігаючи на перед скажу, що ні покльовок, улову більше не було попри всі наші старання. МИ підійшли були аж до самої дамби в надії спіймати судака. Але все дарма. Рибаки, що ловили з мосту теж нічого не витягували. Час кілька невеликих судачків вийняли з води рибаки на човнах, які ловили "на драча".
    Час ішов до одинадцятої години і ми вирішили змотуватись.
    Підсумок - 2 судачки на пів кіло і 2 окуня на двох і гарно проведений час на ймовірно останній риболовлі в цьому році.
    Човен добре вимитий і упакований чекатиме весни, напевно як і ми.
    Фото не додаю, бо не дійшли руки. Можливо пізніше.
    Усім гарного кльову! Бережіть природу!
     
    • Нравится Нравится x 10
  3. sparrow

    sparrow Рыболов

    Сообщения:
    26
    Симпатии:
    126
    Адрес:
    Гайворон
    Возраст:
    35
    Доброго дня, (в моєму випадку вечора :privet:) усім тихо помішаним.
    Сьогодні, завдяки Собору Арахангела Михаїла вдалось трішки відпочити і побути на лоні природи, а точніше на водяному плесі рідненького Бугу. З товаришем Максом домовились зустрітись біля його човна о сьомій. ПОгода не вселяла надію на кльов. Було хмарно і східний вітерець те й робив що нагняв хмарки невеликого дощику, який крапав 5 хвилин і 10 перепочивав. Забігаючи а перед скажу. що так тривало аж до 11-ї години.
    Уже о сьомій я був біля річки. Поки чекав Макса, розчехлив свої нехитрі снасті і почав випробовувати удачу біля так званого "втягу", що нижче Гайворонської ГЕС.
    І за всі свої старання був нагороджений досадним зачіпом і наступним обривом снастей. Після в'язання вузлів відвідного поводка знову спробував ловити на перевірений силікон від Лаккі Джона "S-SHAD". Але отримав лише одну неакценовану покльовку. Тут прийшов Макс і підкинув ідею, про те що оскільки ГЕС працює, можна піти половити трохи блище до шлюзів, адже рівень води дозваоляв пройти човном там, де це неможливо при стоячих турбінах. Без вагань вирішили так і вчинити.:grebiny:
    Зупинились на каміннях і вирішили покидати в бік шлюзів. Уже на другому моєму закиді отримав покльовку. Щось важкеньке. Після недовгої боротьби вдалось виловити судачка близько кілограма. Макс у цей час на всю катушку ловив окунів різних розмірів, більшість з яких повернулась у рідне середовище. Я ж переважно безрезультатно волочив свій силікон.
    Часто траплялись зачепи. В одному з таких виловив так званого "драча" і ще якихось чотири гачки незрозуміло великого розміру з грузилом і ліскою. І такого добра на дні валом. Макс також обірвав кілька повідців, гачків і силіконів. Окрім того, ща часто приманки чіпляються за каміння і молюсків, ймовірно, в тім місці, де ми кидали, втоплена сіть...
    Попри це час від часу Макс виймав з води окунців, а мені вдалось спокусити ще одного судака. Цього разу - більше кілограма.
    Дивно було те, що попри одинакові у нас з товаришем приманки, шнурі і гачки, мені не вдавалось піймати окуня. Одного разу, коли в Макса трапився зачіп і я випадково узяв у руки його спін, поки він гріб веслами - зрозумів, що справа, напевно, у різниці наших "палок". У нього спінінг ультралайт 0-5.5 гр. В мене 5-21 гр. І та анміація, яку він створює своїм гнучким вудлищем, мені, при всьому бажанні, не вдається. Тож доведеться подумати про те, як досягати потрібної проводки змінюючи розмір грузила, або збиарти гроші на більш легкий спін.):read:
    Ближче до одинадцятої години польовки почали рідшати. Але збулось Максове бажання і він виловив парочку достойних судачків.
    А я, всетаки, розірвав зачароване коло і піймав непоганого окунця. І хоча погода почала налагоджуватись, стало ясніше, втих вітер і припинився дощ - мусив іти додому. Макс іще залишився, але, як вияснилось пізніше - дарма. Нічого істотного він так і не віймав. Було кілька маленьких окунців, які пішли підростати.
    Отакий чудовий вікенд. :zachet:
    Дякую! Не судіть жорстко! Ходіть на риболовлю і бережіть природу.
     

    Вложения:

    • gDyXpaPwIs8.jpg
      gDyXpaPwIs8.jpg
      Размер файла:
      935,3 КБ
      Просмотров:
      664
    • Нравится Нравится x 12
    • Не нравится Не нравится x 1
  4. sparrow

    sparrow Рыболов

    Сообщения:
    26
    Симпатии:
    126
    Адрес:
    Гайворон
    Возраст:
    35
    Доброго усім дня! Вранці знайомі рибаки розповіли, що вчора досить успішно порибалили вниз за течією за Гайворонською ГЕС. Їх на форумі немає, тому пишу від себе. Ловили на спін на кастмастер. І обидва повенулись додому з трофеями. Сом "прокинувся" і почав "їсти". Як результат на двох два соми на 5 та на 11.5 кг.
    Усім ні хвоста, ні луски. Бережіть природу!
     

    Вложения:

    • fPGijK0MrUc.jpg
      fPGijK0MrUc.jpg
      Размер файла:
      92,6 КБ
      Просмотров:
      580
    • Нравится Нравится x 10
  5. Golden1966

    Golden1966 Рыболов

    Сообщения:
    568
    Симпатии:
    2.623
    Адрес:
    Гайворон
    Возраст:
    57
     
    • Нравится Нравится x 6
  6. Сергей_БК

    Сергей_БК Рыболов

    Сообщения:
    392
    Симпатии:
    2.106
    Адрес:
    Умань
    Возраст:
    58
    Здається мені, що саме переможця цих змагань я зустрів тоді коли рибачив в тих місцях нещодавно - він є на одному з моїх фото в останньому отчоті по Бершадьському району- можливо і я чимось допоміг йогу успіху, ознайомивши з приблизним рельєфом дна. Але щось трохи незрозуміло чому одна покльовка, а інші що нічого не спіймали. В тих місцях я ловив сома, судака, попадались маленькі жерешки чи голавлики точно не помню було давно. А от окуня :фигасе: ніразу не бачив не тільки я а і старі діди, з якими часто заводю розмову коли рибачу в тих місцях. Ну то таке, то річка велика. Змагання організували де Буг мілкий з мулистим дном. А потрібно було змістити на декілька сот метрів вверх по течії на розкол де великі глибини і є хижа риба. Ігорь, в слідуючий раз підскажи :gi-gi:
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 3
    • Информативно Информативно x 1
  7. Golden1966

    Golden1966 Рыболов

    Сообщения:
    568
    Симпатии:
    2.623
    Адрес:
    Гайворон
    Возраст:
    57
     
    • Нравится Нравится x 12
  8. Golden1966

    Golden1966 Рыболов

    Сообщения:
    568
    Симпатии:
    2.623
    Адрес:
    Гайворон
    Возраст:
    57
    Здравствуйте!
    Скрытая информация:
    Эта информация скрыта. Прочесть ее могут пользователи имеющие от 50 сообщений на форуме.
     
    • Нравится Нравится x 10
    • Информативно Информативно x 3
  9. Golden1966

    Golden1966 Рыболов

    Сообщения:
    568
    Симпатии:
    2.623
    Адрес:
    Гайворон
    Возраст:
    57
    Здравствуйте!
    Скрытая информация:
    Эта информация скрыта. Прочесть ее могут пользователи имеющие от 50 сообщений на форуме.
     
    • Нравится Нравится x 4
    • Информативно Информативно x 3
  10. Golden1966

    Golden1966 Рыболов

    Сообщения:
    568
    Симпатии:
    2.623
    Адрес:
    Гайворон
    Возраст:
    57
    Зариблення Південного Бугу в м Гайворон

     
    • Нравится Нравится x 8