Воблеры ручной работы (самодельные воблеры)

Тема в разделе 'Мастерская: уход, ремонт, "сделай сам"', создана пользователем VOBLIK, 27 май 2007.

  1. RomLam

    RomLam Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.086
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    31
    Для того щоб щось запатентувать потрібно щось винайти, але нічого нового тут нема і я сам тільки вчуся;)
     

  2. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Вирішив і я спробувати свої сили. Матеріал - склеєна в кілька шарів під пресом дерев'яна лінійка. Клеїв цианоакрилатом, ним же потім і облив заготовку. Рідкий, просочується в деревину. Потім шліфовка і поверхня ніби злегка "просвічується", явно твердіша, ніж просте дерево. Скелет воблера із двох канцелярських скрепок. Середня петля під кутом в напрямку носової для надійності при навантаженнях. Для огрузки акуратно вручну свердлом робив заглиблення і в них плавив паяльником припій, який ідеально займав виділений простір. На другому фото видно вклеєні в пузо сірники, це я закривав паз. (Передумав щодо такої конструкції - розколов акуратно по шву, зробив там пази і склеїв назад). З трійниками вийде наближений до суспендера, ймовірно слабо плаваючий. Залишилось пофарбувати (планую акриловими чи нітрофарбами) і вклеїти лопасть (шукаю/вибираю матеріал).

    P.S. Напевно не важко здогадатись, який воблер став прообразом. Але на певному етапі зрозумів, що не зможу повторити за рахунок порожнин в оригіналі і зовсім іншого як наслідок балансування - перестав заморочуватись з схожістю. Треба легший матеріал, тоді можна пробувати.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 14
  3. Ost

    Ost Рыболов

    Сообщения:
    462
    Симпатии:
    2.545
    Адрес:
    Днепр. обл. Васильковка
    Возраст:
    62
    RomLam, настругатьвобы с дерева и мы можем, но вот покраска - это супер. Очень уж заводской отдает, но на заводах тоже люди работают и если не секрет то как красили? Тоже относиться и к лопатам -очень талантливо сделано, как отлито. Вы пишете что с дерева, а на первых трех фото (особенно на ф1 третий воб) видно что вобы литые с пластика (предположительно). Не подумайте что я придираюсь, просто я хочу сделать также, вот и поделитесь как?
     
  4. mic

    mic гость Временно заблокирован

    Если хорошо пропитывать то воб и без огрузки начнет тонуть (сам пробовал), найдите цельный кусок дерева или пару пробок. Скрепки ржавеют (эстетика нарушается), лучше что-то другое поискать. А форма воба класная!
     
    • Нравится Нравится x 1
  5. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Мені навпаки потрібно, щоб матеріал воблера важив якнайменше, тобто щоб можна було сконцентрувати велику частку маси в огрузці, а не "розмазувати" її по тілу. Найближчим часом друг дасть шматок твердого пінопласту (забув як він там правильно називається, зовнішню рекламну з нього роблять). Скрепки обрав тому, що вони мали якесь покриття (нікель чи що). А лінійку, бо замахнувся на магнітну систему переміщення маси, чи як мінімум просто кульку і бугорок. :gi-gi: У випадку склеювання корпусу з підготовлених детальок це простіше. Але це колись потім. Перед тим зробив з липи кілька років тому, але з грою в нього не склалось. Тут десь в темі вже писалось про воблер з чорного дерева "ебен" (мені все-таки здається, що це "венге", маю шматочок :1042:), так от кращі результати виходять з легкими матеріалами, простір для варіацій ширший. Хочу ще бальсу спробувати, можна купити в магазинах для авіамоделістів чи в і-неті.
     
    • Нравится Нравится x 1
  6. RomLam

    RomLam Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.086
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    31
    Доброго Дня!
    Воблери звичайно не заводські, фарбую воблери акріловою краскою з допомогою аерографа, матеріал дерево абаши. Воблери здаються пластиковими тому що я їх покривав поліуретановим лаком Beckocoat PU 428, наношу 8-10 слоїв і получається такий ефект, після кристалізації лак стає як прозоре бетонне покриття:D.
     
    • Нравится Нравится x 6
  7. Nikolaevich

    Nikolaevich гость Временно заблокирован

    Подскажите пожалуйста какой есть в продаже акриловый бесцветный лак? Еще вопросик; влияет ли запах лака на уловистость? Использовал лак для дерева ПФ, щука клюет, но сразу бросает. Из моих самоделок пока не разловил ни одной, может все-таки запах лака отпугивает???
     
  8. ТАВ

    ТАВ гость Временно заблокирован

    http://fishing-ua.com/showthread.php?p=86088#post86088
    Обловлены, и запах лака не помешал ))) Со временем он вообще исчезнет.

    Да в магазинах лаков валом, начиная от ПФ и заканчивая хрен знает какими, за 400 гривен банка литровая. Пользуюсь яхтенным и нормально )

    Может причина совсем в другом: проводка, место, время, наличие хыщника???
     
  9. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Вклеїв. Зробив з старої бобіни від салмовської моно. Вирізав паяльником з катушки, потім кусачками надав приблизні контури, потім наждак (80, 150 і 800), і завершив пастою ГОИ. Фото не передає, але пластик прозорий зі всіх боків. Петлю довелось трошки підігнути і воб йде рівно. Має свою гру, на твічінгу можна розвернути на 180 градусів. Єдине, що можна було би лопасть зробити вужчою і довшою, тоді легше було б завести його вбік на ривку. Хоча і так чудово. Трійників підходящих немає, тому замість них на кільця вішав співрозмірні скрепки. :стыдно: Потім поставлю Овнер. Коли пофарбую, то постараюсь викласти відео з ванної. :gi-gi: Хоча ще не виключаю варіант залишити як є, просто полакувати, такий собі ексклюзив. :)
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 17
  10. Nikolaevich

    Nikolaevich гость Временно заблокирован

    Я имел ввиду что не поймал щуку, хотя поклевки-тычки были неоднократно, вот и подумал что может из-за запаха. А проводка и игра отличные, тут замечаний нет.