"Читаем" воду

Тема в разделе 'Прочее о рыбалке', создана пользователем Oldest, 30 ноя 2008.

  1. Oldest

    Oldest гость Временно заблокирован

    Определить перспективное место по внешним "видимым" приметам - считаю, наверное, основным для удачной рыбалки. Да и рыбаков, которые не имеют эхолотов намного больше, чем счастливцев, которые могут созерцать дно ;). Вот и решил создать эту тему, чтоб можна было поделится опытом на счет всего вышесказаного... Было бы неплохо, если б кто-нибудь пару схем разместил или фотографий для илюстрации "уловистых точек"...
     
    • Нравится Нравится x 19

  2. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Oldest +5. Гарна тема, підтримую. Особливо, якщо врахувати той факт, що тут можна розмістити роздуми із власного досвіду, а не інфу із ІНЕТу. ТОбто, поділитись власним досвідом більш краще, хоч і стаття майстра-риболова теж непогано.
    Відповідно внесу свої 5 коп. із фотками. Оскільки ловлю в переважній мірі на річках, то відповідно викладаю фотки уловистих місць на фото у р. Стир та р. Іква.
    На фото під №393 - окуневе місце. Чим фоно характерне:
    - зворотна течія;
    - глибина до 3-4 м;
    - ближня бровка;
    - наявність коряги із дна.
    Цих даних більш, ніж достатньо, щоб там був окунь. Однак за такої глибини тут, звісно, буде і щука. Оскільки цю точку знаю кілька років, стверджую на всі 100% - це окунева і частково щуча яма. Однак вже на течії поряд є головень, і, звісно, трапляється жерех.
    Інша особливість - по поверхні водойми помітно різкий контраст: тиха вода - це зворотна течія, хвилі - це звична течія річки. І якщо приходимо на таке місце вперше - ставим джигу. Далі бачимо, що тут за глибина. Пробиваємо цю ділянку наскільки можливо і якщо вже на перших проводках мали удар, то ми що "називається" натрапили на "крапку" (точку). Згодом цю точку проб"ємо не раз. І якщо вона вистрілить кілька разів - це "козирна крапка".
    Фото №410 - окунева яма і не тільки. На першому плані йде яма, яка виказує себе гарною зворотною і повільною течією. На другому плані коряга і бистряк. За корягою стоїть переважно головень, однак лупить і жерех. За корягою йде дуже солідна яма - там "господар" річки - сом. Відзначити візуально "що-де-хто-як" відносно складно, доведеться кинути джигу, її зачепити і втратити, потім втратити ще одну, можливо і ще одну. Провести згодом поверхневим вобом. Опісля, як узяв головень, пройтись вертушкою. Як узяв окунь, стає ясно: на бистряку виходить головень, у зворотній течії полює окунь. Сомову яму - підказали, але про солідну глибину дізнався після того, коли джигу на 8 грам із дуже мальенькою поролонкою прорахувався до 30. Далі стало не цікаво - "безодня". Із фото №410 також проглядаються принципи гарного місця: зворотна течія; достатня глибина; бровка; наявність коряги.
    Фото №633 - типове місце для гоовня. Головень у даному випадку атакує в тіні нависших гілок. Тут же наявність достатньої течії, рослинності у воді, затінок і яскрава відмінність: тінь-світло.
    Такі мої міркування. З повагою
     

    Вложения:

    • P1030393.JPG
      P1030393.JPG
      Размер файла:
      538,8 КБ
      Просмотров:
      674
    • P1030410.JPG
      P1030410.JPG
      Размер файла:
      559,5 КБ
      Просмотров:
      674
    • P1010633.JPG
      P1010633.JPG
      Размер файла:
      945 КБ
      Просмотров:
      640
    • Нравится Нравится x 41
  3. SoffT

    SoffT Рыболов

    Сообщения:
    417
    Симпатии:
    2.167
    Адрес:
    Кривой Рог
    Зеленые помощники рыболова

    Читал, однажды, полезную, на мой взгляд, статью про разные водные растения - на какой глубине, в какой воде, на каком грунте растут и т. д.
    Полезность статьи каждый может определить для себя сам, но я считаю что определять (хоть приблизительно) глубину, характер и состав дна еще до заброса снасти, лишь взглянув на водоем, будет не лишним навыком для любого рыболова.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 19
  4. def

    def Рыболов

    Сообщения:
    392
    Симпатии:
    1.125
    Адрес:
    Черновцы
    Возраст:
    50
    • Нравится Нравится x 1
  5. сияз

    сияз Рыболов

    Сообщения:
    350
    Симпатии:
    1.499
    Адрес:
    Павлоград
    :hi:По моим проверенным наблюдениям ,чтобы определить скопление и прохождение такой рыбы,как карп,карась,лещ,надо обратить внимание на пузыри,выходящие из воды.Чем крупнее-это карп,мелкие и много-лещ,не много-карась.Могут тянутся вереницей.Не надо путать с пузырями,которые выделяются сероводородом(они постоянны и на одном месте).Рыбные повторяются через короткое расстояние(хаотично) и в основном против течения.Если поможет, то НХНЧ!!!
     
    • Нравится Нравится x 3