Погода и клев рыбы.Приметы рыболова.

Тема в разделе 'Ихтиология (повадки рыб ...)', создана пользователем Artfabber, 10 ноя 2007.

  1. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    Я ще добавив до всього гарно сказаного(вибачаюсь що не по темі) не хай ще залишаться ті місця де можна буде половити без оплати, просто для власного задоволення і не обов’язково на стіл.
     
    • Нравится Нравится x 4

  2. Viktor_ua

    Viktor_ua гость Временно заблокирован

    Поддерживаю - погода для меня особой роли не играет. Есть варианты в это время опробовать разные способы ловли и разные насадки, но было в этом году март-апрель 4 выезда и полный ОП. СУДАК НА ЯМАХ - охраняет икру - А ОКУНЬ БОЛЕЕТ...
     
    • Нравится Нравится x 3
  3. sbodnya

    sbodnya гость Временно заблокирован

    За барометром слежу каждый день, но на рыбалку иду не взирая ни на какие понижения и повышения, просто идёшь или едешь ОТДОХНУТЬ . В последнее время сам как барометр, при резком понижении давления хреново себя чувствую, такое же состояние у взрослой рыбы
     
    • Нравится Нравится x 8
  4. Тегеран

    Тегеран гость Временно заблокирован

    Об этом и речь! Представье себе, вы настолько тонко изучили повадки рыб, что знаете с вероятностью 99,9% , что клева завтра не будет. Завтра, когда наконец наступает долгожданный выходной, и вы всю неделю тщательно готовились и изучали предстоящий маршрут, а как раз накануне прикупили ту самую блесну, которую так долго искали, а машина уже заправлена под самое горлышко и стоит под балконом, а на прицепе любимая посудина, на транце которой прикручен поблескивающий черным лакированным боком Мерк. И вы никуда не поедете?!!!
    К черту такие знания!!! Да и не существуют они. В том и прелесть.
     
    • Нравится Нравится x 7
  5. демон

    демон гость Временно заблокирован

    Всем Христос воскрес! Купил часы с барометром,так что сейчас эту погоду не поймёш.Давление скачет в течении суток на глазах.Вот сегодня с утра был дождь,а потом солнце и опять пасмурно.Ветер менялся три раза.Поэтому рыба дупля отбить не может.
     
    • Нравится Нравится x 3
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1
  6. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Підтримую колег. Рибалка - власне, як процес - цікава "штука" (в широкому розумінні), а для декотрих - того дивись, ціла філософія. Ось і з погодою та іншими чинниками поки розбереш - можна і рибалку прогавити. Погода, як жінка - вона завжди примхлива і капризна, але часто і дуже гарна, соняна, тепла і т.д.
    Для себе знаю те, що якщо є змога їхати на рибу - їду, а погода - питання №29, хоч і не без фанатизму.
    Якщо по суті - то і люди, і риба харчується незалежно від погоди, коли краще, коли гірше. Відповідно, навіть у самий кепський день із людської точки зору не може однозначно впливати на погляди тієї ж риби - даруйте, у неї свій формат життя. Не раз бувало так - погода кепська і тиск нерівномірний (скаче), але фаза клювання протягом дня трапляється і часом у два-три етапи. І таке помітив не лише літом чи осінню, але і взимку і весною. Так що - якщо хочеться просто на рибалку - значить на рибалку, а погода - головне, щоб була "в середині рибака" і, звісно, у нас вдома, де нас чекають...
     
    • Нравится Нравится x 5
  7. Тегеран

    Тегеран гость Временно заблокирован

    И зачем ты их купил? Не знал раньше, как давление скачет и был счаслив. А теперь будешь мучиться, гадать, и чего оно такое...
     
    • Нравится Нравится x 2
  8. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Наткнувуся в журналі "Рыболовный мир" 2'2009 на статтю "Давление и клев рыбы". Цікава стаття, перекажу зміст і додам трошки від себе, основна ідея: атмосферний тиск сам по собі не впливає на кльов. І автор статті і я неодноразово стикався з ситуаціями, коли при стабільному тиску не клює і навпаки, причому без будь-яких закономірностей. Згадайте, як зимою ловите окунів і вони поступово переміщуються з глибини під лід, іноді на 3-4 метри. Такій зміні тиску води не можна співставити реальну зміну атмосферного тиску. На протязі доби риба також неодноразово змінює глибину свого перебування, тощо, і коливання тиску води відбувються дуже часто. Судак вночі виходить на мілини 1-2 м, а вдень повертається в ями глибиною до 10 м, зміна тиску величезна. Досліди в акваріумах показали, що риба однаково інтенсивно харчується при різному тиску, створеному штучно. Для того, щоб компенсувати зміну атмосферного тиску 1 мм рт.ст. необхідно переміститися на 13,6 мм у воді. Навіть суттєві перепади без проблем компенсуються незначним переміщенням в товщі води. Саме через це риба любить круті звали в глибину, де можна без втрати укриття компенсувати зміну атмосферного тиску. Хоча бувають умови, коли можливості для переміщення обмежені, наприклад в мілких водоймах, особливо зимою. В такому випадку риба змушена активніше працювати плавниками і вирачати більше енергії, бо вже не має нейтральної плаучості. Однак...науковці стрверджують, що для судака збільшення глибини на 10 м потребує поповнення плавального міхура газами на 30%, що займе 7,2 години, але як тоді пояснити ранішню і вечірню зміну глибин, під час яких він активно полює? Так що все-таки впливає на кльов? Зміни електромагнітних полів, які спричиняються антициклонами і особливо циклонами, які настільки потужні, що викликають локальні зміни цих полів на відстані сотень і навіть тисяч кілометрів, які ідуть попереду змін тиску. Циклони можуть зароджуватися, розвиватися, слабшати, наближатися чи віддалятися, і відповідно кльов буде різним. А вплив електромагнітних полів на рибу доведено.
     
    • Нравится Нравится x 8
  9. PUPAS

    PUPAS Рыболов

    Сообщения:
    1.692
    Симпатии:
    2.185
    Адрес:
    Киев
    не ловилось сегодня в большом озере.. осили 5ть окушков кэмел размера..и твич.. и джиг.. и разные другие заманухи..

    вот что за закон подлости, как выходной, так и клева нет..

    Добавлено через 6 часов 51 минуту
    не знаю в какую тему написать.. напишу в эту..
    вот сижу смотрю прогноз погоды.. думаю от чего на прямую может зависеть клев или его отсутствие..когда в один день я ловлю 20-30 окушков, а в другой ни тычка.. на одном и том же месте, на те же приманки.

    Сайт Синоптик на сегодня по Киеву пишет температуру на утро +11 +15 и давление 748, утро и день солнечное и жаркое, хотя и дул ярый ветер.

    На завтра же ситуация меняется кардинально.
    темпеатура +16 +20.. давление подпрыгивает до 764, но ветер будет дуть на порядок слабее..

    http://sinoptik.ua/погода-киев#погода-киев/2012-05-27


    вопрос..к знающим.. схожая перемена погоды хорошо или плохо способствует рыбной ловле? можно ли надеяться на хороший клев или за счет перепадов давления рыба будет мало активна?
     
    • Нравится Нравится x 1
  10. 77dima

    77dima Рыболов

    Сообщения:
    123
    Симпатии:
    938
    Адрес:
    Здолбунов
    Возраст:
    46
    цікава тема
    останнім часом намагаюсь проаналізувати результат рибалки і погоду
    найкращі результати по щуці у різні дні (3400 гр., 4200 гр., 5000 гр.) були при стабільному тиску наближеному до 742 мм (+ 3 мм - 3 мм), вітер Пн.-Зх. (на крайняк - або Пн., або Зх.), 2-4 м./сек., мінлива хмарність.
    Погоду на рибалку, де взяв крайню щуку 5 кг. чекав довго, побачив бажаний день в інтернеті за тиждень і контролював чи не зміниться прогноз (але все таки дождався). Тепер маю переконання, що погода "працює".
     

    Вложения:

    • 171020134747.jpg
      171020134747.jpg
      Размер файла:
      328,4 КБ
      Просмотров:
      480
    • Нравится Нравится x 2
    • Информативно Информативно x 2