Рибалка у м. Берестечко та околицях

Тема в разделе 'Рыбалка в Волынской области', создана пользователем B.B.B., 2 апр 2009.

  1. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Початок рибацької подорожі у Хріниках – ось тут http://www.fishing-ua.com/showthread.php?t=1582&page=6
    Продовження від Хріників у с. Пляшева – ось тут http://fishing-ua.com/showthread.php?p=42091#post42091
    …Дорогою від с. Пляшева вже здалеку помітно пагорб, на якому величає Свято-Троїцький Собор – деякі відомості про який згадуються ось тут http://archiv.orthodoxy.org.ua/page-1819.html.
    Ти їдеш машиною, а дух Берестечка помітний ще у дорозі. Ось воно містечко Берестечко. Скільки бував тут, скільки спогадів та вражень від цих місць і все це знову лине у дорозі.
    Пригадую дві останні свої поїздки у м. Берестечко у 2008 році. Природа супер, історичних пам’яток також вистачає. Скрізь – історія, історія рідного краю…
    Але вже сьогодні, коли сидиш у машині і їдеш, а навколо буяє весна, згадуєш усі ці місця по новому, по новому дивишся на все, а попереду лишається кілька сот метрів і ти в Берестечко.
    Мимоволі ловиш себе на тому, що хвилюєшся і чого – сам не знаєш.
    Приблизно такими рядками стоять у думці спогади про Берестечко:
    Берестечко, Берестечко – поле, річка, ліс
    Навкруги тебе кружляє гайвороння…
    Смуток, радість, тьма і сонце, –
    Все кружляє і кружляє теє гайвороння…
    Про часи минулі, про часи лихі, про козацьку славу, славу навіки.
    …Сьогодні там все по новому: Стир місцями розлитий, річка гарна і потужна, дуже гарні краєвиди і плеса Стиря. Власне, у Берестечко буваю частенько – близько останніх 10 років. І саме сьогодні вперше у цьому році видалась гарна нагода створити окрему тему і знову провідати місця „бойової слави”.
    Ось як сьогодні виглядає Свято-Троїцький Собор зі сторони мосту у Берестечко на фото.
    Вийшли ми зі сторони мосту. Роблю перші фотки місцевості у Берестечко та її річки Стир.
    Навіть сам не знаю чому, але асоціація річки Стир у мене завжди пов’язана із м. Берестечко. Згодом ми перейшли у ліву сторону мосту, якщо дивитись зі сторони Пляшевої.
    Там рибаків – багато. Спінінгістів майже не має, а ось із поплавками та живцями – досхочу. Чесно кажучи, не очікував такого. Згадую, як раніше було, то стільки рибалок бачити не доводилось. А тут стільки рибалок, навіть стати зручно, щоб покидати – було не легко.
    Відзначу, що із розмови із місцевими рибалками довідався – із хижаком проблемно, але на живця все одно сидять. Із білою рибою також не особо. Якщо сьогодні ще кілька дрібних плотвичок можна було узяти із ранку, то на обідню пору – відрізало. А ось вчора було непогано. На живця зараз попадає часом дрібна щучка до 0,5 кг. Крупна – пішла на нерест.
    Власне, перших 2-3 год. лову особливих результатів не дали, хоч і приїхали ми перед 11 год. Походив, покидав, фотки зробив.
    Є багато перспективних місць в районі очерету, який проростає берегом. Є місця, де можна зайти у воду. Саме вертався вже у береговій зоні, час від часу заходячи у воду.
    На одному із місць чи то від диву, чи то від вдачі – таки виловлюю на „пряміку” щучку.
    Що цікаво? – тільки поставив воба – другий закид і є. Взяла на Owner C'ultiva Rip'N Minnow 65 із жовтим відливом та цяткою біля голови. Ось він Фарт! Рибаки сидять, аж косяки спиною відчуваєш. Та рибку фоткаю і відпускаю.
    Бачу, що мої хлопці дещо активізувались. Але на цьому все. Із хлопцями вирішуємо пройтись річкою далі. Довелось пройти чималу відстань, але лише фотки зробив, клювань не було.
    Що цікаво, що із долини р. Стир пам’ятки історії м. Берестечка помітні гарно. Вертаючись до машини не стримався і фотографую Костел та Собор.
    На фотографії знизу помітно Костел та Собор. Обидва мають назву Свято-Троїцький.
    Біля машини ми перекусили і попрямували у бік русла Стиря. По дорозі глянули до рідних місць, а там і до річки під’їхали. Ось вони знайомі та рідні місця. Фото прикладається.
    На цих просторах було узято не одну хижу красуня та окуня…
    Продовження у наступному повідомленні…
     

    Вложения:

    • P1050235.JPG
      P1050235.JPG
      Размер файла:
      630,3 КБ
      Просмотров:
      680
    • P1050237.JPG
      P1050237.JPG
      Размер файла:
      550,6 КБ
      Просмотров:
      683
    • P1050240.JPG
      P1050240.JPG
      Размер файла:
      575,8 КБ
      Просмотров:
      615
    • P1050250.JPG
      P1050250.JPG
      Размер файла:
      599,6 КБ
      Просмотров:
      754
    • P1050263.JPG
      P1050263.JPG
      Размер файла:
      587,3 КБ
      Просмотров:
      608
    • P1050276.JPG
      P1050276.JPG
      Размер файла:
      533,9 КБ
      Просмотров:
      639
    • Нравится Нравится x 17

  2. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Продовження рибалки від 29.03.09.
    …Одним словом, місця гарні та величні. У цих місцях ми також покидали, однак клювань у нас так і не було. Вертаємось назад. Так вийшло, що Сергій відразу попрямував праворуч від нас, а ми у трьох у лівий бік річки. Отже, дядько із Василем пішли до машини, а я пішов за Сергієм. Доходжу до нього і бачу, а в нього вже є щука.
    Вже при підході Сергія роблю фото із уловом.
    Щука видалась самкою, у ній повно ікри, однак відпустити її не відпустив. Взяла на ямі із протилежного берегу. Приманка віброхвіст фірми Manns №3 салатового кольору на джигі у 6 грам. Одним словом, Сергію ці місця сподобались.
    Мав нагоду зустрітись із своїм приятелем у Берестечко Костянтином, однак зустрітись так і не вдалось. „Друзяка” дещо прихворів, хоч після обіду таки вийшов по спінінгувати, однак безрезультатно.
    Власне, на цьому рибалка у Хріниках, Пляшевій, Берестечко та його околицях закінчилась… Вражень – просто багато.
     

    Вложения:

    • P1050280.JPG
      P1050280.JPG
      Размер файла:
      556,6 КБ
      Просмотров:
      558
    • P1050295.JPG
      P1050295.JPG
      Размер файла:
      566,9 КБ
      Просмотров:
      629
    • P1050291.JPG
      P1050291.JPG
      Размер файла:
      589 КБ
      Просмотров:
      635
    • P1050286.JPG
      P1050286.JPG
      Размер файла:
      548,7 КБ
      Просмотров:
      601
    • Нравится Нравится x 17
  3. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Вчора разом із приятелем знову відвідали місця "бойової слави", але таку рибалку, і справді, можна було назвати відвідинами - лише одні переїзди. Вдома забув фотіка, а тому сьогодні без фоток.
    Виїхали вже після 9 год. ранку. По дорозі кинули кілька разів у с. Липа, с. Перемиль (так би мовити перевірили нові місця) - ловити там практично не має де. Все позаростало та і кльову також не має, оскільки такий вітрище розгулявся, що мусили шукати місце, де б вітер бив у спину.
    Отак ми і прибули у Берестечко.
    Там у Василя взяла дрібна щучка (відпустив) та один окунь, у мене також був вихід щупака, але неочікував - не підсік. Також узяв три окуня.
    Догво там не були, а тому поїхали на Хріники через Демидівку - звіт у відповідній темі - http://fishing-ua.com/showthread.php?p=44643#post44643.
     
    • Нравится Нравится x 17
  4. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Із року в рік маю щасливу нагоду відвідати місця у славному місстечку Берестечко, що на Волині.
    Так і цього разу прибули на сімейний відпочинок із 24.08.09 по 26.08.09. Але як же без рибалки? Так же не буває. Отже, по дві години із ранку та вечорі приділяв улюбленій справі, попри те, що р. Стир, яка протікає через це старе місто, цього року напрочуд заросла травою, обміліла. Зрештою, щодня спостерігав таку картину, що рівень води у річці робився мілкішим. Складною виявилась риболовля з поміж сполошного ковру трави та подорослів. На достатньо великий проміжок річки можна було віднайти від сили два-три місця, де частково можна було пробити дно джигою, ще кілка місць, де можна було пройти вертушкою та блешнею поверх води над травою і все. До того всього, незаконний вилов риби зі сторони місцевих браків та навіть і дітей, які вже активно залучаються до цієї справи, далеко не сприяли гарній рибалці та популяції риби у цих краях. В цілому, маючи дві годинки із ранку та вечері працював із трьома видами приманок: мікроджиг, мікроколебалки та мікровертушки.
    Результат рибалки не забарився вже у перший вечір 24.08.09. На одному із перспективних місць отримую довгоочікувану легку покльовку – це була щука. Полюючи на окуня, натрапив саме на щуку, і як результат поводок із моножилки у 0,16 мм був відкушений. Не довго думаючи, ставлю металічний поводок прямо до поводка моножилки 0,16 мм і вже за кілька хвилин маю друге більш виражене клювання – на цей раз знову була щука. Дещо провозився, поки гасив її ривки та виводив з-під трави, але таки дістав – на фото разом із нею. Тобто, перший вечір рибалки приніс лише два клювання, які було досягнуто за допомогою дюймового твістерка (колір – фіолет) на джигі у 3 грами.
    Вже на другий день, а саме ранок – маю знову два клювання, однак на цей раз клював окунь. При цьому приманкою слугувала мікроколебалочка від Івановича (так називаю колебалочку на честь шановного майстра). Як і відзначав, зарослість річки не дозволяє використовувати увесь асортимент приманок. Тому цього разу проводив приманку майже на поверхні води (20-40 см від поверхні води). Результат лову – один окунь та ще один окунь, застрягши у траві, сходить. Узятий окунь позує на фото разом із приманкою, яку вже наступного дня втрачаю.
    Згодом мав ще дві вилазки на рибалку, а саме 25.08.09 увечері – лише мав два тичка на мікроколебалочку і 26.08.09 із ранку – отримав одну покльовку на мікроджиг. Та навіть такий результат рибалки задовольняє, ще більш задовольняє природа, луг, берегова зона річки Стир в околицях Берестечка, які показано на фото.
     

    Вложения:

    • P1070996.JPG
      P1070996.JPG
      Размер файла:
      306,4 КБ
      Просмотров:
      589
    • P1080063.JPG
      P1080063.JPG
      Размер файла:
      298,1 КБ
      Просмотров:
      644
    • P1080070.JPG
      P1080070.JPG
      Размер файла:
      309,7 КБ
      Просмотров:
      611
    • P1080087.JPG
      P1080087.JPG
      Размер файла:
      276,1 КБ
      Просмотров:
      583
    • P1080123.JPG
      P1080123.JPG
      Размер файла:
      316,1 КБ
      Просмотров:
      624
    • P1080125.JPG
      P1080125.JPG
      Размер файла:
      305,5 КБ
      Просмотров:
      618
    • Нравится Нравится x 20
  5. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Продовження. Ще кілька фотографій річки
     

    Вложения:

    • P1070980.JPG
      P1070980.JPG
      Размер файла:
      299,6 КБ
      Просмотров:
      546
    • P1080001.JPG
      P1080001.JPG
      Размер файла:
      291 КБ
      Просмотров:
      484
    • P1080011.JPG
      P1080011.JPG
      Размер файла:
      302,5 КБ
      Просмотров:
      521
    • P1080057.JPG
      P1080057.JPG
      Размер файла:
      327,3 КБ
      Просмотров:
      523
    • P1080060.JPG
      P1080060.JPG
      Размер файла:
      335,6 КБ
      Просмотров:
      502
    • P1080083.JPG
      P1080083.JPG
      Размер файла:
      313,2 КБ
      Просмотров:
      533
    • Нравится Нравится x 20
  6. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Мав нагоду відпочивати із 10.08 по 12.08 у цих славних місцях. В принципі увесь відпочинок пролетів в одну мить. Як швидко спливає час!
    Річка, ліс, ягоди, риболовля, уха, берестечківський чай... - всього не опишеш, а вражень на все життя!
    Приємно вразила річка. Рік назад тому бував - повно зілля, річка обміліла. А тут, рівень води за край берега, русло прочистилось у більшості місцях, менше стало трави і що найбільше радує - стало більше риби, реально більше. Знову повернувся карась у ті місця, короп, краснопера бере на мікроджиг, є достатньо дрібної щучки, менше помітно браків із телевізорами... Аж не віриться.
    Фоток робити із риболовлі не мав змоги - надто вже мало часу було, хоч і самих вилазок було по 2-3 год із ранку та під вечір. В улові мав: щучки, окунці, краснопери, верховодка, були і обрізи приманок. Бачив гарні виходи щуки. Думаю, під осінь якось заскочити. Надто вже сподобалось та манить відвідати знову.


    Ребята, бережіть природу! Привіз дітей і радий тому, що є що показати, є де купатись, є де відпочити, є рибка, яку можна взяти на юшку і рибка, яку дитячими ручками можна відпустити назад. А коли їдеш назад - дитина плаче, оскільки не хоче їхати. Ось такий він рідний Волинський край!
     
    • Нравится Нравится x 20
  7. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    - не вдалось поки потрапити у ці місця. Однак сьогодні побував поблизості (різниця у відстані десь біля 7-10 км).
    Отже, із товаришем (звати Саня) відвідали с. Перемиль. Подобаються мені там місця. Річка Стир там дуже цікава, береги дещо складні і риба доволі капризна, але все одно манять ці місця. Можливо, незвичною красою, а можливо і краєвидом,і звісно, історією у 900 років (саме стільки років має с. Перемиль).
    Ранок видався гожим, хоч потрапили після 9 год. ранку. Вже під час збору принад, перед нами місцевий рибалка витягнув щуку біля 1 кг - додав інтриги. Згодом цей же хлопчина знову при нас витягнув щупачка під 900 гр. Одне словом - місцевий майстер.
    Нам же за день так і не довелось піймати зубатого хижака. Лише один раз вдалось помітити сліди на шарнірі після проводки уздовж трави. А вже після обіду щаслива мить - із ями вдалось узяти непоганого окуня, що на фото (5 гр. шарнір + дюймовий фіолет). Цього єдиного полосатого відпустили у рідну стихію. Як здалось - цей окунь явно зрадів. Ще кілька разів помітили виходи окуня на ямі і на цьому усе.
    Гарний видався день!
     

    Вложения:

    • P1150155.jpg
      P1150155.jpg
      Размер файла:
      233 КБ
      Просмотров:
      512
    • P1150161.jpg
      P1150161.jpg
      Размер файла:
      156,8 КБ
      Просмотров:
      492
    • Нравится Нравится x 27