c.Велика Омеляна(р-н Аеропорту), Рівненського р-ну

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Serjik, 2 июн 2008.

  1. Serjik

    Serjik Рыболов

    Сообщения:
    4
    Симпатии:
    31
    Адрес:
    г Ровно
    Возраст:
    Точно не памятаю, але здається було це в травні ще чи то 1999 чи в 2000р. (Плата була 15 грн.)Там є три ставка. На одному менші карасі ловились, на другому було кілька карпів до 3 - 3,5 кг. А ще на іншому ("більший" здається так називається) хороший карась, майже весь був стандартний біля 400-450гр.
    Виходили з другом з автобуса, що довозив до аеропорта, а там десь 3-4 км пиляли через поля до ставків.
    Тоді ловили з другом на резинки по 15м, які завозили по максимуму в верболоз. Памятаю, берег там дещо пологий, глубина до 2,5 м і що навпроти берег був заросший верболозом (до 10-20 м в воді) майже вздовж всього периметра. Якраз там і завершував нерест карась, майже весь був стандартний біля 400-450гр. Покльвки були!!!!! Дзвінок інколи у воду улітав на 1 м від берега.
    Був там лише 2 рази. Але тоді наловили кожен по 10 кг.
    Зараз не знаю, яка там ситуація? Чи є ще там риба? Чи дозволяють ловити? Ск коштує? Хтось був останнім часом?
     
    • Нравится Нравится x 7

  2. Чех_

    Чех_ гость Временно заблокирован

    Пишу перший раз, тому як говориться “не взыщите”
    Розказую все по порядку. с.В.Омеляна знаходиться 10-12 км. від м. Рівного. Дістатися до ставів можна двома шляхами:
    1. По Дубенській трасі до позначки “с.Омеляна”, потім ліворуч в проїзд під мостом, через село по головній вулиці і орієнтовно, десь по середині вулиці (точніше не скажу) поворот праворуч до ставів.
    2. По Млинівській трасі до зупинки с. Ясениничі тоді відразу за зупинкою поворот ліворуч (під гірку) на грунтову дорогу. Приблизно через 1 км. грунтовка виведе прямо на стави. Будь-яка маршрутка, що їде по Млинівській трасі довезе Вас до с.Ясениничі – перша зупинка від Рівного.
    Так, як відношуся до “аборигенів” даної місцевості точно можу сказати, що для рибної ловлі відведено 3 стави.
    1. В народі “Негр” – перший став ліворуч від грунтової дороги.
    2. В народі “Дикий” – другий ліворуч.
    3. Великий став (з кущами по середині) – праворуч від дороги.
    Ловля безкоштовна. Там є ще ставки, але вони, на скільки я в курсі, відносяться до рибного господарства, тому ловити на них заборонено (на рахунок домовитися – не скажу, не пробував :)).
    Риба: карась, плотва, короп (рідко), щука.
    Карася ловлять переважно на мастирку, манку, черв’яка. Опариш – повний “0”, перевіряв не одноразово. Розмір карася від 5 см – до 600 грам (принаймі я більшого не ловив, тому розказувати про дельфіни, що клюють на тісто не буду:wo_kakaya:)
    Короп – круглий варений горох , потрібно завозити спінінги на лодці під самі кущі по середині ставу. Без лодки на коропа там робити нічого. :142:З 28 на 29 червня знайомий зловив коропа на 1,2 кг. + десяток карасів.
    Щука – ловиться виключно весною і восени. Зараз дуже багато малька, мабудь тому щука не клює. Стандарт щуки – близько 800-900 грам. Максимальний мій улов на цьому ставу 3,5 кг. Старші рибаки розказують, що є значно більші екземпляри.
    Засоби ловлі: ловлять на всі відомі засоби, але я особисто віддаю перевагу супутнику і фідеру.
    Стави досить серйозно заросли верболозом, тому місць для ловлі не дуже багато і зайняти нормальне місце після 5.00 год. (у вихідні дні), через велику кількість рибаків, практично нереально.
     
    • Нравится Нравится x 13
  3. Чех_

    Чех_ гость Временно заблокирован

    Отож про Омеляну
    Прийшов сьогодні на великий став, вірніше “припхався” о 8.30 год, злий як пес.:censored: З 4.00 до 8.00 год. проторчав на іншому ставку (описувати не буду) без жодної покльовки.
    Розкинув спочатку 2 поплавочні вудки (на мастирку) метрів 15 від берегу. Почала діставати плотва та дрібний карась. Десть о 9.00 зрозумів, що така техніка результату не дасть. Закинув 2 супутники на ту ж мастику та 1 гачок кожного супутника на черв’яка. Хвилин за 10 перша покльовка – карась “стандатртний”, розміром на долоню. Ще через хвилин 15 впав колокольчик на другому супутнику, підсічка і відчуваю, що на крючку щось досить солідно пручаяться і намагається затягти мого супутника в кущі.:somyara: В результаті нерівної боротьби на березі опинився карась вагою 450 грам.:wo_kakaya: Після другого карася в хід пішли всі донні снасті, що були під рукою: 2 супутники + 3 фідера. Фідерок “забивав” сумішшю “Фішка-фідер” з додаванням меленого сухого гороху.
    Як наслідок до 12.00 год. в моєму садку було 16 “стандартних ” карасів + 1 карась на 450 грам + 1 краснопірка та ще 8 п’ятисантиметрових карасиків було випущено для подальшого росту у водойму.
    Супунтники та фідери закидав, щоб не обманути, від берегу метрів 50 точно, на скільки сили та вправності вистачало. Через сильний північно-західний вітер ловити було складно, постійно доводилося вирівнювати жилку. Після 12.00 вітер помінявся на північний і кльов, як рукою зняло.
    Результат не вражаючий, але враховуючи, що в сусідів по берегу по 2-3 карася в садку та плюс зміна погоди – вважаю прийнятним. З технічних причин фото викласти не можу.
     
    • Нравится Нравится x 19
  4. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    08.05.2010
    виїхали з дому о 3.15 щоб зайняти місце, ледве ми засіли на дамбі як відразу почали підтягуватись інші рибалки і досить скоро, ще до сходу сонця на озері був аншлаг

    ще в темноті у мене на фідері гарна, впевнена карасьова покльовка - і перший красунчик у садку, майже відразу після цього - клювання у дружбана Макса на сусідньому ставку на мастирку, перезакид і знову клювання.
    Все, після цього зміна насадок, мудрування з прикормкою, експеременти з довжиною повідків - нічого не допомагало, карась відпочивав.
    Наш компанйон Ярослав пристосувався до ловлі маленької плотви на фідер на перловку - як справжній спортсмен реагував на ледь пімітні тички кінчика. Більша частина рибалок на ставках десь о 8.30 зібрались і ні з чим прибрались геть.

    В один момент часу десь о годині 9 у всіх рибалок з нашої компанії одночасно відбулось клювання карася - ми вже зраділи, що ось почалось! А не тут то було.. Знову почалось глухе мовчання
    Поряд з нам рибалив дідусь на спутніки, розповів, що карась тут є(хто б сумнівався) пострібно лише потрапити на кльов. Ще один мужик який рибалив з сином повідам нам, що неділю назад взяв 5 кг карасів.

    Снасть з горохом промовчала цілий день, також пробував ловити на так звану перловицю(равлик у панцирі який живе у воді) теж безрезультатно

    Як виявилось поряд ставок на якому з однієї росте якийсь мілкий камиш - платний, риболовля коштує 25 грн. Там ловив один мужик на поплавчанку і донку, все на хробака. На відміну від рибалок на безкоштовних ставках у нього постійно були покльовки, але діставав він карасиків розміром менше мізинчика.

    Загалом рибалка сподобалась

    мінуси рибалки в Омеляні:
    - дамба на якій ми влаштувались і яка розділяє два ставки одночасно є і дорогою мало не міжсільского значення - по ній постійно гонять худобу, їздять бричками, тракторами і ми навіть нарахували два таксі
    - чайки в кількості over9000 штук, і хоча вони були досить далеко від нас(на тій стороні ставка де ростуть кущі) постійно чути цей страшенний пташиний галас, який порушує рибальску ідилію, одна чайка навтіь умудрилась запупатись у лесці спінінга нашого сусіда
    - мало місць на ставку де можна ловити рибку

    плюси:
    - рибалити безкоштовно
    - 11 км від рівного
    - карась заліковий, є ймовірність вполювати на карпа

    :ura:
     

    Вложения:

    • IMG_8372.jpg
      IMG_8372.jpg
      Размер файла:
      449,4 КБ
      Просмотров:
      768
    • IMG_8384.jpg
      IMG_8384.jpg
      Размер файла:
      544 КБ
      Просмотров:
      645
    • IMG_8385.jpg
      IMG_8385.jpg
      Размер файла:
      381,2 КБ
      Просмотров:
      675
    • IMG_8402.jpg
      IMG_8402.jpg
      Размер файла:
      476,9 КБ
      Просмотров:
      702
    • IMG_8392.jpg
      IMG_8392.jpg
      Размер файла:
      456,8 КБ
      Просмотров:
      748
    • IMG_8388.jpg
      IMG_8388.jpg
      Размер файла:
      357,8 КБ
      Просмотров:
      647
    • Нравится Нравится x 22
  5. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    З 14 на 15 травня поїхали з батьком на Омеляну.

    Зразу ж по приїзді відмітили значне падіння води в ставку (за сутки, що ми були, вода впала ще на 5 см).:(

    Опрос місцевих рибаків приніс невтішний результат - карась не бере.

    Але ми приїхали більше відпочити, отримати насолоду від природи, так що відсутність кльову для нас не було проблемою, а, скоріше, навпаки - визовом.

    Цього разу я всерйоз націлився на плотву. Мати просила наловити, та й карась не бере. Дуже вона їй смачна в жареному вигляді. Плотвичка там некрупна, але і не дрібна (в грамах не важив :), - приблизно на долоню. Батько одну зловив до 400 гр.

    Як показала практика, плотва без правильної прикормки і регулярного докорму брала дуже слабенько на будь-які, навіть найсмачніші, насадки. А правильним прикормом виявилась добавка в свою прикормку Фішка-плотва. На прикорм без неї було дуже слабо.

    Отже, одна 5-ти метровка вудка, поплавок 0,85 гр, поводок 0.12, малесенький гачок і вперед. Насадка: розпарена перловка 5-ти видів (проста, з корвалолом, з корицею, з медом, з камфорним спиртом) та мастирка. Після закорму зразу ж пішли жваві покльовки на просту перловку. Рибка глибоко заковтувала, брала жадно. Але налетів дощ і мочив майже до вечора, так що кльов серйозно затих і відновився лише після нормалізації погоди. Почав експерименти з іншими видами насадок. Фаворитом ввечері виявився запах кориці.

    Зранку, не дивлячись на ідеальні погодні умови, плотва довго не могла розклюватися. Видно, дався взнаки 7-ми сантиметровий спад води щодо вечора:i070522:. Але регулярний закорм і перезаброси та "вертушка" по всім видам насадок дали свій результат. Я такого кайфу від лову на вудку давно не переживав. :фигасе: Найкраще вдень себе зарекомендувала перловка із корвалолом :i070522:. Причому, ловлячи на один вид насадок, через 20 хв кльов затихає. Міняеш на іншу - і знову покльовки. Було десь із пів-години, коли плотва жадібно проклюнулася на мастирку. Краще брала, ніж на всі насадки до цього. Але потім різко відмовилася від такої насадки. %) Під час цього "жору" було зловлено карася на 350 гр. Невимовне задоволення поводити на вудку із тонкою оснасткою гарну рибину, а ще й корчі та кущі кругом.

    Як вийняв садок, то батько очам повірити не міг - 6 кг:p . В півтора рази більше, ніж у нього. Повідбирали крупнішу плотку на норму для кожного, іншу випустили.

    Часто підходили рибаки поговорити, жалілися на відсутність кльову, бачачи, що ловлю плотку, плювалися і казали, що то не риба. Ну-ну...

    Щодо браків. Наслухався від місцевих страшних історій про поножовщину і драки із браками. Набирається на дискотеці "команда" підігрітих місцевих хлопаків і йдуть лупити бракош. Вночі не розбереш, хто тобі проломив в темноті голову монтировкою чи зламав руку бітою. А перевернута і побита машина? В Дядьковичах багато хлопців, що відсиділи. Так що браки туди вже не сунуться, та й охорона платників поряд. Навіть за сітку можна опинитися в реанімації.
     
    • Нравится Нравится x 23
  6. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Юра респект! :)
    як Ви вправно пристосувались до ловлі плотви
    я десь в годині о восьмій ранку покинив дивитись на мовчазного фідера і налаштував вудку та ловив на мастирочку, але сиділи ми на дамбі і вітер дув прямо в обличчя, знялась невеличка хвиля і обережних покльовок плотвиць не було помітно :(

    рибалили з 4.30 до 9.30 15.05.2010

    попався один карась і п'ятірка плотвиць, ситуація у сусідніх рибацюх приблизно така ж
    рівень води нищий за минулий на сантиметрів 20, місцеві розповіли, що хазяєва платних ставків забирають воду з безкоштовних ставочків відкривши дамби

    кльову немає :(
     
    • Нравится Нравится x 13
  7. voi2004

    voi2004 гость Временно заблокирован

    З якої глибини ( з дна чи в півводи ) кормилась риба плотва. Взагалі СУПЕР люблю так ловити спокійно, майже так само але з човна ловлю на Білому озері.
     
    • Нравится Нравится x 1
  8. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Брала лише з дна. І покльовки дуже обережні: підйом антенки на 1 см чи як карась поведе на 5 см.
     
    • Нравится Нравится x 6
  9. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Вчора (пн. 3-го січня) з батьком вирішили відкрити зимовий сезон. Хотілося наловити знатної омелянської плотки (ставка на окуня не робилась).

    Добралися до ставка без проблем, людей - 5 чол. разом із нами. На льоду - жодної ополонки. Почали шукати рибку. Та вона десь заникалась і святкувала :присоединяюсь:. Ловили на чортика, батько пробував і на мотиля. Із чотирьох лунок одна плотвичка, на мотиля - наноокунці. Рибалки ганяють по водоймі, кльову нема, ну ... як завжди.

    Але нас так просто не візмеш. Активно шукаємо плотву по всій водоймі. Рибка неактивна, стоїть, відповідно, потрібно "сісти їй на голову". На льоду п"ятнами лежить сніг. В одній такій кучугурі і знайшлась потрібна лунка. Причому, роблячи високочастотну проводку, покльовку побачив лише на зупинці. Тоді допетрав, що рибка на швидку бере погано. В результаті плотва клювала на плавну, розмірену, низькочастотну (до 60 раз в хв), але досить швидко звикала і необхідно було комбінувати типи проводок, хоча на вищеописану були практично всі покльовки.

    Ще одна новація, що примінив на цій рибалці. Довго "розігрівав" одну лунку, в якій вдалося взяти некрупну плотвицю, але покльовки так і не було. Виймаю Фіш-Дрім мотиль (спрей),і роблю пшик на чортика і - в лунку. До того "мертва" лунка через 3-ри проводки ожила і дала крупнішу плотку, окунця (не нано :) ) і ще кілька покльовок. Надалі при затиханні кльову також застосовував цей прийом. І допомагало, покльовки активізувалися. Більш того, як дати такій лунці "відпочити", то потім перші проводки дають крупнішу рибку. Але так як у самого мого робочого "чортика" маленькі гачки, практично всій крупнішій рибі "давав по губах".

    Пробували прикормлювати різними сумішами. Результат - прямо протилежний. В радіусі 5 м від лунки кльов зникав.

    Це була дуже трудова рибалка і я багато для себе зрозумів нового в питанні лову на чортика. В результаті вимучив 26 рибин, які вже можна взяти на жарку ( в основному - плотва). Дріботу викидав не рахуючи. Відпочили чудово, але по подальших рибалках на даній водоймі ставлю великий знак питання.
     
    • Нравится Нравится x 20
  10. troyan

    troyan гость Временно заблокирован

    Коротко розповім про сьогоднішню рибалку (18.09.2011)!
    З самого ранку був на роботі, тільки в обід звільнився і вирішив кудись поїхати на риболовлю, адже діло до зими, з кожним днем стає все холодніше і не загорами той час коли снасті прийдеться ховати на зимівлю! Тому гріх було не скористатися таким днем, хоч і не повним. І так після аналізу водойм вирішили (я і ще 2 колеги) поїхати в омеляну, адже пригадую колись там не погано клював карась, іноді навіть попадався карп. і от ми о 14 годині вже на ставку! забігаючи наперед скажу там їх три, перший від села знаю що платний, і тому вирішуємо йти на останній так як хотілося не так наловити риби як просто посидіти і відпочити в очікуванні кльову. по підїзду до ставка бачимо що він весь заселений рибаками, принаймні чоловік 20 я нарахував. пройшовшись по березі і розпитавши у людей отримали інформацію, що клює карась, але сьогодні не дуже (ну як завжди: клює вчора або завтра). і от у важкому пошуці знаходимо таки декілька метрів вільного місця на якому і розмістилися. я закинув 3 фідера, колеги майже так само. Карась довго чекати себе не дав, і майже одразу почав клювати, причому із всього різноманніття наживки брав найкраще на опариш. до годин 18 я принраймні вже добряче натішився, адже і так рідко доводиться вирватись на риболовлю останнім часом, а тут так не далеко і так гарно все вийшло! і тільки я про то подумав як до нас підходить хлопчина який запитав: "ну що клює?" у відповідь "та так, карасик покльовує"! хлопець пішов і за хвилину прибігає якийсь обморок (як вкінці виявилось "ХАЗЯЇН") із нецензурною лайкою і криками типу "хто такі і хто дозволив ловити і це мій город а ви прилізли" (зрозуміло що більшість "ввічливих" слів я пропускаю)... на запитання хто він і чому прийшов саме до нас (адже на березі сиділи таких як ми з десятка 2 і були й такі що приїхали ще і після нас) він ще більше розкричався, мотивуючи тим що він "хазяїн" запустив "малька" (як потім зясувалось під мальком він розумів карася!!!) і що тут рибалка платна! ну раз платна то платна які проблеми давай заплатимо у відповідь знову лайка і вже погрози типу "забирайтесь не треба ваші гроші"! Горе "хозяін" був щей й під "мухою" і мої доводи про то, що якщо це платний став то де таблички про "забороно ловлі" чи типу того, чому сторож (якщо він є) не підійшов, адже у пошуку місця ми обійшли цілий став і у всіх питали, ніхто навіть не натякнув про то тай побачити нас не важко да і ховатись ми не збирались, оскільки знаємо що став безкоштовний і спеціально туди прийшли! це ще більше розізлило "хозяїна ", який у бєшєнстві прибіг до мого садка і висипав усю рибу з криками "що ти переводиш мені малька *(мальок - карась на лодонь!!)" ну це вже був край, не через випущену рибу (риба для мене давно не їжа, а так гарно проведений час, відпочинок), а через таке БИДЛОВСЬКЕ відношення, інше слово підібрати не можу! Врезультаті словесної перепалки вирішуємо таки піти звідти, адже настрій остаточно був зіпсований (а все так гарно починалося)!
    П.С. Така тенденція останнім часом проявляється на багатьох водоймах! ну добре взяв ти той ставок в оренду (хоча він мене таки не переконав, що то так) ну то якось зроби щоб було зрозхуміло що він в оренді, а то прийшов на водойму ніякого розпізнавального знаку, ніякого сторожа, ніякої сторожки; закормив на пару сотень, а тут нарисувався хтось і починає тебе "вчити"!
     
    • Нравится Нравится x 14