Прилбичі

Тема в разделе 'Рыбалка в Львовской области', создана пользователем shalun_99, 4 сен 2010.

  1. shalun_99

    shalun_99 гость Временно заблокирован

    По спецдомовленості вирушили на дану водойму з товаришем(Віталій) в п'ятницю(20.08.10).
    Відверто кажучи, розпочав приготування ще в неділю і включно до четверга робилися лідкори, повідки, перемотувалася жилка на катухах та інше...
    Отже, прикормка скуплена машина завантажена і в дорогу. Через Львів нас провів мій львівський кум(за що йому окреме ДЯКУЮ), а далі вже по прямій і ми на суперовій водоймі. Зустріла вона нас чорними хмаринками та вітром, але...не даремно ми проїхали 260 км. щоб щось нас налякало.
    Щоправда, довго визначалися з місцем розташування табору. Десь стирчать камиші, десь недуже приємний підхід до води та інші нюанси. Але, з місцем визначилися і в бій.
    Маркування показувало або зацепи або траву або 1,6м. Причому 1,6м. були між травою, камишем та ще якоюсь рослинністю на 40-50 від берега. Перекидувати ту рослинність, сенсу не було. Все вирішено та закинуто + закормлено. Віталій скептично віднісся до ретельного закорму місця ловлі з допомогою "апельсинів", але на основі прикормки "Карп-Сазан" у воду полетіла кукурудза, бойли, пєлетс та ще купа різних домішок. В свою чергу я скептично віднісся до "Карп-Сазан", оскільки маю деякі думки, щодо позитивнішого використання "Карп-Карась" в даних умовах. Але...закормилися і почалися цікаві історії та купа кави з чайом. Ніч принесла купу сирості та холоду і ми вирішили передрімнути. В мене як завжди заведений будильник на 1,5 год. вперед і тепленька "разкрівушка" допомагає задрімати. Але вже о 02:47 мене будить шалений крик сигналізатора. Вилітаю з палатки та беру до рук палку і відразу відчуваю, що супротивник не здасться без бою. Фрикцион вищить, Віталій похрапує, а палка гнеться. Вирішую набрати товариша на мобільний - за декілька секунд Віталій вже з підсаком поруч. Але не так все просто...через 15хв. я реально втомлююсь і передаю палку напарнику. За 10 хв. знову палка в мене в руках і в мене в голові виникає думка, що цього супротивника МИ будемо тягати до ранку. Але, нажаль, риб зачепив сусідню палку ти вибив крючок в себе з роту. Це СТАЛОСЯ о 03:55. Я був в ШОЦІ. Отакої, жилку змінив, лідкори поставив міцні, повідок теж свіженький та дуже міцний і...прикрий схід після майже ГОДИННОЇ боротьби. Але менше з тим, риболовля триває.
    Зауважую на що було клювання риби, перезаряжаємо два прута - кава - чай - знову на бокову.
    Але в 06:00 знову писк сигналізатора, Віталій розпочинає виважування і я розумію, що :
    1. Риба тут надзвичайно сильна
    2. Виважування на прути з 3,0 Lbs це кайфово
    Декілька миттєвостей і короп близько 4,5 кг. вже на фотосесії.
    Знову перезакидуємося на робочу комбінацію і вже не до сну. Ідуть приготування різних сумішей для вранішнього закорму. Сніданок, кава...І нарешті чарівний писк сигналізатора. 09:00 дістаємо коропця на 3,2 кг.
    Вже помічаю, що тенденція до клювання іде в тому напрямку, що ми вгадали та починаю підбирати ще якусь комбінацію але з пилящими бойлами. Тобто 2*2. Знову влучаю в ціль. В 10:50 виймаємо красеня на 6 кг.
    Це вже цікаво - працює як пилюка так і тверді бойли... Але всі ті самі працюючі бойли мовчать, 12:00 мовчать, 13:00 - мовчать. Є два варіанти - або риб пішов з мілини, або потрібно змінювати бойли(смаки). Починаю підбір, але два прути залишаю на результативних. Віталій каже, що кльов триватиме, а я(бажаючи позитиву) кажу, що до вечора клювання затихне.
    Але довго чекати не довелося 15:15 і виймаємо коропа на 4кг. Знову перекидаємо прути і о 17:00 знову короп - близько 3кг.
    Далі викатка "апельсинів" та закорм. Хоча з Віталієм трішки посперечалися стосовно к-ті прикормки, але все-таки у воду полетіла максимальна к-ть корму(близько 10кг.). Відразу хочу показати в яких умовах нам довелося перебувати, але виніс з цього перебування тільки позитив - тренування по витривалості та вміння працювати в будь-яких умовах.
    Вирішили повечеряти і тут на горизонті з'являється автівка Андрія Кравцова. А далі приємне спілкування з провідними Львівськими карпятниками - Павлом та Андрієм. Коли спілкуєшся з такими людьми то реально відчуваєш себе першокласником в карповій тусовці. Пригостили гостей нашим Рівненським-поліським шедевром - мациком. Отримав від короткого спілкування масу позитивної інформації, особливо, що стосується даної водойми.
    Вирішили з напарником, що до опівночі очікувати клювання не варто отже варто той час, що в нас залишається використати з максимальною користю - СОН.
    З часом ми трішки не вгадали - покльовка відбулася о 00:50 - 3кг. Далі о 01:20 - 4кг. Наступний короп о 01:30 - 4кг. Наступний о 02:38 - 6кг. Далі 04:00 - 4кг. Знову о 04:10 - 5кг. Далі 05:10 - 5 кг.
    Знову клювання 05:40 - і розпочинає боротьбу Віталій з чимось ну дуже хорошим. Відразу читаю записи - покльовка на вже працюючу комбінацію. Беру підсак та іду на виважування. Коли побачив коропа, зрозумів, що Віталій буде надзвичайно здивований своїм результатом. У підсаці лежав короп, ну мінімум на 10 кг. Після зважування вітаю товариша з коропом який заважив понад 11кг. Ледь встигаємо випустити красеня і звучить нестримне піщання та вимотування жилки. Підсікаю та пригадую як вчорашні гості(Андрій та Павло)розповідали про "чорну гвардію"(близько 30шт. коропів від 5-8кг.)які виробляють чудо-біду. Реально спостерігаю як валить дим з шпулі, а вона вимотується. Стримувати фрікцион я не захотів, але потрішки затискав щоб призупинити того красунчика. Боротьба виявилася доволі таки тривалою, але перемога була на моєму боці. І зважування показало 7кг. Нажаль вже вмерли акумулятори фотоапарата і фото довелося робити за допомогою мобільного(Віталій з тебе фотки).
    За декілька хв., а якщо точніше о 06:45 знову клювання і короп заважує 5 кг. Знову відбувається клювання (09:20) і виважуємо красеня на 8кг.
    Зважаючи на те, що мали вже їхати з водойми в 11:00, вирішили не годуватися. Але водойма тримала своєю магнітичною силою і відїзд відбувся тільки в 13:00.
    Дякую Львівському короповому клубові за таку водойму, дякую єгерям за нічні рейди. Дякую! Нарешті коропова суперводойма з'явилася неподалік Рівного. І як кажуть - ХОЧУ ЩЕ
     

    Вложения:

    • 3.jpg
      3.jpg
      Размер файла:
      66,3 КБ
      Просмотров:
      1.100
    • 6.jpg
      6.jpg
      Размер файла:
      68,7 КБ
      Просмотров:
      1.056
    • 4.jpg
      4.jpg
      Размер файла:
      51,4 КБ
      Просмотров:
      1.006
    • 8.jpg
      8.jpg
      Размер файла:
      48,3 КБ
      Просмотров:
      1.056
    • 9.jpg
      9.jpg
      Размер файла:
      59,9 КБ
      Просмотров:
      1.053
    • P8220120.JPG
      P8220120.JPG
      Размер файла:
      1,5 МБ
      Просмотров:
      1.058
    • Нравится Нравится x 15

  2. shalun_99

    shalun_99 гость Временно заблокирован

    Декілька фоток з коропом який заважив понад 11кг.
     

    Вложения:

    • 10.jpg
      10.jpg
      Размер файла:
      56,9 КБ
      Просмотров:
      712
    • 11.jpg
      11.jpg
      Размер файла:
      61,8 КБ
      Просмотров:
      806
    • P8220124.JPG
      P8220124.JPG
      Размер файла:
      1,4 МБ
      Просмотров:
      840
    • Нравится Нравится x 12
  3. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Давно чув про дану водойму від членів Рівненського карпового клубу, які їздять за 260 км від РІвного для тренування і змагань.
    Але краще 1 раз побачити, ніж 100 разів почути, тим більше від рибаків ;)
    Користуючись нагодою, що хлопці збиралися в Прилбичі на чергування (посильна допомога у боротьбі з місцевими браконьєрами, які під покровом темряви намагаються будь-якими способами набити риби на нерестовищі - подалі від дамби де базується постійна охорона), я напросився спробувати половити шаленого карася і пошукати хижака.
    Забігаючи наперед скажу, що такої вдалої рибалки у мене давно не було.
    Близько 9 години ранку ми на дамбі у охорони, поздоровались, записались на чергування, і вирушили на протилежний край ставка (130 га - о, майн год!)
    Коли приїхали, було досить похмуро, але як тільки з'являлось сонце - карась в березі робив мерву %).
    Сашко (vdala rybalka) на правах бувалого відразу повів показувати де риба, зайшли на маленьку дамбу - внизу коряжник, глибини до 1,5 метра, вода чиста .... а карась ходить табунами по 10-15 шт і плавають директори прямо під ногами 4-10 кг живої ваги :фигасе:.
    Від побаченого емоції просто зашкалювали. Повернулись на стоянку, бачимо, що хлопці уже встигли поставити намет, Тарас займався карповиками і Сашко-2 уже потихеньку йшов в камиш з фідером.
    Оскільки Саша перед виїздом запевнив, що на Прилбичах всякі опариші-мотилі - це дитячі забавки і досить лише банки кукурудзи, з приманки дійсно була лише кукурудза :стыдно: і я ще умовив його взяти на пробу гранули Карп Експерта.
    Замішавши базовий прикорм для холодної води - Мегамікс "Холодна вода" з бетаіном і "Золотий короп" + трохи Траперовського сухого активатора - на гачок кукурудза ... і поїхало, а вірніше порвало!:predator:
    Пішов карась від 0,5 кг і краснопірка, гарна, жовта....ммм... я таку лише в фільмах про рибалку на Волзі бачив.
    Під вечір я зробив спробу відірватися від фідера і пошукати окуня, але побродивши по дамбі і невдало ступивши по пояс в воду, повертаюсь на базу міняти штани і далі ловити карася.
    На відміну від карася, браконьєр був неактивний. Сашко-2 налякавши декілька місцевих жителів своїми 120 кг в камуфляжі з гвинтівкою задоволено тягав карася, а наші карпятники - Саша і Тарас зловивши декілька карпів, пішли готуватись до нічної зміни.
    За ніч особливих пригод не було, окрім того, що хлопці, патрулючи навколо ставка, загрузли, але дякуючи сусіду Андрію (члену ЛКК) були благополучно витянуті з болота.
    З 4,5 години ранку я уже біля фідера (щоб були в курсі хто там совався з фонариком ;) ), хлопці пішли спати після чергування, але поки сонце не встало, клювала лише краснопірка, карась спав :sleep:
    Після сходу сонця знов пішов карась на кукурудзу, але Саша запропонував перевірити гранули КарпЕксперт.
    Ну і поскільки на кукурудзу уже було нецікаво, я пробував і був здивований, на гранули карась відізвався, і причому крупніший пішов (найбільший заважив 1290г).
    Але самий кайф коли тільки поставив свіжу гранулу - фідер ледь не вирвало з підставки і почалась боротьба з 5 кг карпушею... ех, адреналін ще виходив хв 15, карп зловлений, зафіксований і згідно правил - відпущений підростати. Така ж доля спідкала і всіх інших карпів (попадали від 1 до 7 кг).
    Браття львів'яни, я вам щиро заздрю, що у вас під боком така водойма, а мені до неї так далеко їхати, але все ж таки приїду... і сподіваюсь не раз.
    П.С. Дуже вразила атмосфера на ставку, в неділю було багато рибаків, але всі один одному допомагають, радять, радіють за трофеї - супер!!!!
     

    Вложения:

    • IMG_3950.JPG
      IMG_3950.JPG
      Размер файла:
      349,7 КБ
      Просмотров:
      665
    • IMG_3945.JPG
      IMG_3945.JPG
      Размер файла:
      649,6 КБ
      Просмотров:
      793
    • IMG_3943.JPG
      IMG_3943.JPG
      Размер файла:
      505,5 КБ
      Просмотров:
      725
    • IMG_3941.JPG
      IMG_3941.JPG
      Размер файла:
      440,8 КБ
      Просмотров:
      753
    • IMG_3936.JPG
      IMG_3936.JPG
      Размер файла:
      409,5 КБ
      Просмотров:
      653
    • IMG_3933.JPG
      IMG_3933.JPG
      Размер файла:
      331,1 КБ
      Просмотров:
      710
    • IMG_3930.JPG
      IMG_3930.JPG
      Размер файла:
      648,5 КБ
      Просмотров:
      728
    • IMG_3928.JPG
      IMG_3928.JPG
      Размер файла:
      467,2 КБ
      Просмотров:
      744
    • IMG_3927.JPG
      IMG_3927.JPG
      Размер файла:
      470,8 КБ
      Просмотров:
      753
    • IMG_3925.JPG
      IMG_3925.JPG
      Размер файла:
      280,5 КБ
      Просмотров:
      674
    • IMG_3922.JPG
      IMG_3922.JPG
      Размер файла:
      304,3 КБ
      Просмотров:
      698
    • Нравится Нравится x 11
  4. slon55

    slon55 Рыболов

    Сообщения:
    513
    Симпатии:
    829
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    41

    перший млинець... :bm:
    відпочинок на лоні природи з сім"єю
    хочю ще..
     
    • Нравится Нравится x 9
  5. shalun_99

    shalun_99 гость Временно заблокирован

    Видалось порибалити та почергувати...
     
    • Нравится Нравится x 4
  6. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Компаньйони: Шевчук Віктор, Шевчук Сергій.
    Погода: температура +24, вітер переважно південний і південно-західний 2-5 м/с, тиск 728 мм. рт. ст.. Небо було або зовсім чисте, або зрідка пропливали білі хмаринки.
    Рівень води: норма.
    Час ловлі: ловив з неділі по вівторок, переважно зранку і геть ввечері. Вночі зовсім не ловив, а в день не клювало.
    Місце: п'яте поле(західна частина ставу), геть аж за риболовними секторами в корчах, метрів за 200 від малої дамби.
    Вартість рибалки: ми були на чергуванні: пильнували цю частину ставка від браконьєрів, тому грошей за риболовлю не платили.
    Зловлено: 50 карасів загальною вагою 27 кілограм. Також було кілька карпиків до кілошки, які відразу ж випускалися. І один гарний линок.
    Наживка: опариш.
    Прикормка: сипуха profi полуниця карп-карась, стік-мікс печінка трофей, панірувальні сухарі, смажена мелена конопля, суміш для пва пакетів полуниця rocket baits, пелетс полуниця rocket baits, мелена суха кукурудза, бустер біо-імпульс tandem baits, бустер краб-банан tandem baits, сипуха профі оригінал.
    Снасті: фідер з оснасткою патерностер або тяжкий фідер з оснасткою method.

    • Карась брав хвилями, важливо було не пропустити момент кльову;
    • Працювала інертна прикормка з великими часточками;
    • Найкраща наживка — опариш;
    • Карп мовчав;
    • У мене клювало, а в напарника в трьох метрах від мене - ні;
    • Риба дуже велика, гарна і сильна;
    • Нам вкрай пощастило з датою виїзду і погодою.


    Цей же запис в мене на бложику зі всіма фотографіями: Карасине ельдорадо. Звіт з рибалки Прилбичі,26-28.04.2015
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 5