Березновский р-н

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 11 июн 2007.

  1. Діма

    Діма Рыболов

    Сообщения:
    6
    Симпатии:
    44
    Адрес:
    Ровно
    Що таке Піплі? І де воно знаходиться? Дякую.
     

  2. Толик

    Толик гость Временно заблокирован

    Слідуючого разу зроби декілька фотографій тієї місцини будь-ласка!
     
    • Нравится Нравится x 1
  3. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    Піпло - ставок у Березнівському районі, приблизно 35 км. від Березного за Балашівкою. З них 22 км асфальт - далі бруківка км з 4-5, ще далі грунтовка з відсівом. Серед лісу тече річечка (дехто називає канавою), яка власне і живить дану водойму. Перед мостом через цю річечку (недоїжджаючи до мосту метрів з 80) - поворот праворуч з шлагбаумом... По лісовій грунтовці, буквально метрів 250-300, виїжджаємо на впорядковану поляну із вагончиком охорони, столами, мангальчиком і, що важливо, колодязем. На цій же поляні сміло можна залишати машину.
    Ставок належить Соснівському держлісгоспу.

    Київстар там ловить через раз, Лайф, МТС і Джинс лягають наглухо.....

    Піпло: фото від Горинича
    http://fishing-ua.com/showthread.php?p=22628#post22628

    Власного цифрового фатапарата не маю - попрошу у хлопців фото і викладу обов'язково.
    ------------------------
     

    Вложения:

    • Untitled-1.jpg
      Untitled-1.jpg
      Размер файла:
      111,6 КБ
      Просмотров:
      755
    • Нравится Нравится x 10
  4. kesha

    kesha наложен кляп

    Сообщения:
    28
    Симпатии:
    514
    Адрес:
    м.Рівне
    1 км , за Балашівкою в сторону Піпло на право є ставочок . Сьогодні вирішив його перевірити і не дарма .
    До 13-00 шість щук від1 до 2,5 кг.
     

    Вложения:

    • P1020289.jpg
      P1020289.jpg
      Размер файла:
      388,6 КБ
      Просмотров:
      980
    • Нравится Нравится x 30
  5. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    Ставок в Березному (гребний канал)

    У п'ятницю після роботи вирішив помацати карася на Березнівському гребному каналі.
    Пройшовся, глянув хто що ловить, зробив висновок,що карась клює, але на великій відстані від берега. Дядьки з резинками ловили фактично на останній поводок.
    До вечора посидів з поплавком - не зловив нічого.
    В суботу зранку беру фідерну палку, ставлю 1oz вершинку і роблю шось вроді пікера :)))) Перше ж закидання (метрів на 40) протягом 2-х хвилин приносить карася грам на 150, хвилин через 5 - ще один. Потім протягом години покльовок не було зовсім поки до мене не дійшло не кидати в одну точку, а шукати по плесу в зоні досяжності. Така тактика дала певний результат: протягом наступних 2-х годин - 12 симпатичних карасів в середньому грам по двісті.
    Потім мусив сходити додому перевдягтися (бо ж пішов неслабий дощ,а я здуру вдягнувся дещо не по погоді та й намок) і біля 17.30 повернувся на водойму. До вечора - ще 8 карасів.
    Результат за день - 22 карасі, загальною вагою 3,800 кг.
    Наживка - мотиль.
     
    • Нравится Нравится x 20
  6. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    р. Случ
    Березнівський р-н., с. Іванівка
    31.07.2010 - 01.08.2010

    Повні райдужних надій вирішили поїхати в Іванівку.
    На місці ми були в суботу 31.07 біля 17.00. Поки поставили намет, заготовили дров, води і т.д. було вже 18.30. Збираємо фідери, стартовий закорм - вперед!...
    До дев'ятої години вечора - у мене дві густери на долоню і один рибець, у напарника Василя трошки більше... Мдя, думаю, мабуть "надеждам оправдаться не суждено"...
    Збираємо сомові снасті, виповзки, ракове м'ясо - вперед.... З сомом ще гірше - до дванадцятої години я так і не побачив жодної покльовки, а потім плюнув і пішов спати. Напарник Василь підтримав мою ініціативу теж пішов спати без сома...
    Ну да, ще вночі знявся добрячий вітерець і пішов дощ...
    Вранці Василь піднявся о 4.30, я ж виліз із намета аж в шість. Було пасмурно і безвітряно, часом проходив маленький дощик...
    За півтори години поки мене не було Василь зловив тільки три густірочки грамів до 150.
    До дев'ятої години кльов був страшенно в'ялий, покльовки слабенькі і невнятні, потужно клювала тільки верховода, на що Василь страшенно матюкався, а я його заспокоював, мол, якщо снасть показує покльовку такої дрібноти, та ще й з такої відстані, та ще й на течії - значить вона грамотно і точно відстроєна )))
    З дев'ятої години стало проглядати сонечко, піднявся вітерець і почала прокльовуватись густіра. Покльовки стали більш внятні, ну і, відповідно, розмір "трофеїв" побільшав - від 80-150 гр. до 150-200 гр.
    О 9.43 год. (знаю точно, бо саме розмовляв по телефону з супругою) вершинка фідера затремтіла і, тремтячи, помаленьку стала загинатись. Підсічка - і ось вона, довгожданна вага на тому кінці ліски. Кількахвилинна боротьба і лящ вагою 2,100 кг. борсається в підсаку.
    Після ляща у нас ще було по півтора-два десятка пристойних густерин, одну навіть довелося підбирати підсаком, і один обрив у напарника (грішимо на марену),
    Потім небо стало нахмурюватися, на південь від нас стало поблискувати і погримувати, вітерець підсилився і ми зрозуміли що пора збиратися і звалювати в село на маршрутку. В селі зайшли у магазин, переважили улов, випили по келиху пива, а тут і маршрутка і перші краплі дощу.)))

    Мій улов - лящ 2,100 і 2,500 кг. густери, розбавленої рибцем
    У Василя - 2,700 густери теж з рибцем і 400 гр. карась.
    Шо цікаво - жодної плотвички ні в кого по цілому березі

    Прикормка - FISHDREAM фидер напополам з якимось вельми секретним рецептом Василя, яким він не ділиться навіть зі мною ))))

    Наживка - в основному опариш, в час безкльов'я пробували експериментувати з пшеницею, перловкою, черв'яком і шо було )))

    Ну нема у мене фатапарата, нема.....(((( А в телефона накрився USB-контролер....((((
     
    • Нравится Нравится x 15
  7. Толик

    Толик гость Временно заблокирован

    Ставок платний?
    З берега зручно покидати?
     
  8. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    Здається, безплатний. У всякому разі ні я, ні мої знайомі не платили ні разу

    З берега кидати цілком зручно, наявність забродів приветствуется.
     
    • Нравится Нравится x 4
  9. zurco

    zurco гость Временно заблокирован

    Мав можливість побувати на урочищі Піпло. На ставку вперше, не дивлячись на те що 10 років провчився в школі с.Балашівка, але то було давно. Ставок взяли в оренду троє орендарів. В цьому році запущено півтони карася, але на таку площу це зовсім нічого. Починаючи з весни всі туди їдуть, в основному з Березно, на хижу рибу - щука,окунь. Плата за рибалку 30 грн. Оскільки з мене грошей там не беруть, то я не виясняв чи це плата з лодкою, чи тільки на хижу рибу. В ставку водяться линки,карасі(запущені), а також дикі карасі великих розмірів(червоні(золотисті), вони там ще червоніші із-за кольору води), плотва. Можливо, що вижили якісь окремі екземпляри карпа та товстолоба. Справа в тому що зимою 2009-2010 років вся велика риба задохнулася під льодом. На ставку рибалив з жінкою і сином 12 червня з 05.00 до 16:00 з переривами на шашлики. Хижу рибу я ловити не вмію тому попробував ловити на поплавчанки, не дивлячись на те, що зі слів сторожа на вудки ніхто не ловить.Як не дивно, клювала плотва, рідко але постійно. Краще всього на мастирку та манку іноді на опариш, черв'як повністю ігнорувала. Фідер навіть не закидав. В результаті зловили 1 карасик(напевне один із запущених) і 30 штук плотви, з них 5 штук розміром біля 20 см інші значно меньші. Син пробував ловить на спінінг, близько години кидав з лодки в основному на поролон, в результаті один обрив щупачка, уже біля самої лодки. Фотозвіту не надаю,прийдеться вірити на слово, оскільки фотоапарат забув, а вдома коли проснувся - рибу почистили. В сторожа є три лодки, але зазвичай туди приїзжають зі своїми надувними. На цей раз рибаків було не багато, оскільки свято, про те лодок 5-7 плавало. Оскільки глибини не великі, особливо подальше від дамби, то дехто ловив в рибацьких чоботях, і навіть з берегу. Ніхто без риби не залишився. Уже коли від'їзжали поцікавився уловом у тих хто плавав на одній з лодок, сказали,що на двох 27 щупачків невеликих розмірів. Але я особисто їх не бачив. Слід звичайно відмітити красоту місцевості і самого ставка. З того часу, коли робив фотки Горинич практично нічого не змінилося. Біля ставка зроблено багато лавочок, облаштовані місця для рибалки з берегу, є мангал і декілька альтанок.Місце для відпочинку чудове,нам сподобалось і обов'язково ще туди приїдемо.
     
    • Нравится Нравится x 19
  10. zurco

    zurco гость Временно заблокирован

    Випав вільний вихідний день, і я вирішив відвідати батьків в Березно, та порибалити на ставку в с.Балашівка, заодно і пригадати свої дитячі роки. В цьому селі я провчився десять років в школі, тому можу надати коротку історію. Ставок розміщений на окраїні села в сторону с.Яцьковичі. Взагалі є в цій місцевості 3 ставки, які час від часу згадуються в форумі у цій гільці. Так звані другий і третій ставки впадають в перший і вони невеликих розмірів, там в основному водиться щука і для місцевих рибалок великого інтересу не представляють. Найбільший ставок - це перший ставок і він є однією з найбільших водойм Березнівського району. Нинішню площу він почав займати приблизно з 1972 року, до цього він був значно меншим. Найбільша глибина ставка біля дамби і становить близько шести метрів. Ставок відіграє важливу роль в екосистемі і підримки рівня води аж до місця впадання річки Комарня у річку Случ. Не дивлячись на це в ставок завжди запускалася промислова риба, в основному карп. З регулярністю в 5 років ставок спускався і риба виловлювалася. Останній раз ставок спускався 2004-2005 роках, після чого була запущена риба(в основному карп). Але за цей час риба практично вся виловлена вудками і сітками. Нинішній хазяїн(орендатор) ставка невідомий, сліди ховаються десь у Березному. Ставок охороняє місцевий сторож і рибалка на ньому заборонена. Але я думаю, що домовитись порибалити немає проблем. На сьогоднішній день зі слів місцевих ставок спустити не можна по причині великої суми плати за дозвіл.
    Випала нагода і я вирішив сам перевірити рибу в цьому ставку. Для початку в суботу вечером 23 липня вирішив обдивитись ставок та прикормити рибу. Під'їхавши до ставу мене засмутило те що я побачив, близько одного метра став втратив в глибині. Про причину можна легко здогадатись, а пізніше припущення підтвердив сторож - в дамбі утворилася пробоїна, із-за якої витікає вода. На сьогоднішній день пробоїна залишається, пробували закидати мішками з піском, навіть приїзжав воодолаз з досвідом і все безрезультатно. І вот 24 липня з хорошим настроєм і надіями на хорошу рибалку в складі мене,жінки,сина і брата в 06.00 годин ми вирушили на став. Тільки закинули на прикормлене місце поплавчанки- поплавок відразу пропав. Витягую і на великий подив на гачку маленький сомик. Причому в нього по боках і зверху плавники з "голками". Не знаючи цього першим же дотиком я звичайно проколовся, пішла кров, при чому в тому місці навіть трошки припікало. Сом є сом, звичайно відразу він був відпущений. Після 10 хвилин ловлі і пійманих 5 таких сомиків, я став розуміти, що тут щось не так. Через півгодини сторож нам розповів, що це якісь карликові сомики, привезені два роки назад невідомо звідки(і запущині приблизно в кількості чотирох відер). Зі слів сторожа ці прожорливі сомики знищують все, мальок, ікру і т.д. і вихід залишається тільки один- спустити і висушити ставок. Прийшлося чергові соми кидати в сачок. Не дивлячись на те, що не раз руки ранились в мене і в інших ловити було надзвичайно цікаво.Сомики клювали на все, але особливо подобались черв'яки. Пробував ловити фідером на кукурузу - результат той же - сомики. Рибалили до 16.00 з шашликами, відпочинком. В результаті було зловлено сомиків(на фото) близько 4 кг. Самий більший впіймався на фідер біля 20-25 см(на фото). Крім цього 3 маленьких "полосатіка". Знову ж зі слів сторожа минулого тижня був пійманий карп близько 10 кг. Нам не вдалося...Користуючись моментом хотів попросити шановних рибалок написати у особисту пошту адрес хорошого сайту по якому можна оприділити вид риби. Трохи пізніше під'їхали до ставу братова жінка та восьмирічний син. Ним була піймана самостійно перша рибина в житті. Радості не було меж. Не дивлячись на ні одну невпійману достойну рибину, всі повертались додому з хорошими враженнями від рибалки та відпочинку.
     

    Вложения:

    • DSCN0009.jpg
      DSCN0009.jpg
      Размер файла:
      299,5 КБ
      Просмотров:
      772
    • DSCN0011.jpg
      DSCN0011.jpg
      Размер файла:
      166,8 КБ
      Просмотров:
      595
    • DSCN0012.jpg
      DSCN0012.jpg
      Размер файла:
      388 КБ
      Просмотров:
      884
    • DSCN0013.jpg
      DSCN0013.jpg
      Размер файла:
      405,5 КБ
      Просмотров:
      823
    • Нравится Нравится x 13