Березновский р-н

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 11 июн 2007.

  1. luga

    luga Рыболов

    Сообщения:
    426
    Симпатии:
    3.149
    Адрес:
    володимир-волинський
    Возраст:
    47
    Якщо ти про сомика-це канадський сомік,зустрічається на Світязі.
     
    • Нравится Нравится x 2

  2. Брыдя

    Брыдя гость Временно заблокирован

    Мені здається ( зараз погуглю ) це канальний сомик . Це проглот . Це біда
     
    • Нравится Нравится x 1
  3. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    12-14-17-19 вересня 2011 р.
    р. Случ поблизу с. Іванівка Березнівського р-ну
    Фідер.

    Останній тиждень відпустки хотілося провести змістовно, а змістовнішого проведення часу ніж рибалка не буває ))).

    12 вересня. Понеділок.
    На місце я потрапив біля 6-ї години ранку. Колєга їхав на Соснове то підкинув. Стартовий закорм, перше закидання (на три опариша), тільки кормуха стала на місце - потяг. Підсікаю (хоча і потреби підскати не було) - фрикціон надривається, а ні розвернути ні хоч пригальмувати чи ще щось зробити не можу - повідочок 0,18 мм. Вимотало воно з катушки метрів 60-70 вниз по течії, а там далі море зацепів, я давай розвертати - не розвернув і не побачив.... Порвало...
    М-дя, думаю, ніфіга собі початок рибалки, а ще навіть другу палку не склав...
    Хвилин чере сорок після цих подій клюнув підлящик грам на 400, потім ще з десяток невеличких пліточок і густірок і ще при березі зійшов підлящик теж такий як перший. Потім затишшя, більше двох годин тіки пічкурі періодично посмикували опариша.
    Об 11.04 (точно знаю, бо якраз збирався телефонувати до супруги) - класний потужний потяг. Підсікаю, а там хтось доволі впертий, грався я з ним добрих хвилин 15, підвів до берега - короп 3,200 кг. Не гігант, але повідка, падлєц, порвав. Добре шо я якраз завів підсак його підбирати і він сам туди і вскочив ))))
    Я вже й задоволений, передзвонив до супруги похвалився, але ше з годину треба було посидіти, бо ж маршрутка там в селі о 12.50. Ну шо ж - сиджу.... За цю годину не зловив нічого тіки обірвав пару повідків і одну кормуху об зацепи. Але ж і так непогано... Почав я, значить, збиратися, склав одну палку, повисипав залишки прикормки і опариша, шоб, значить, не було спокуси ше пару хвилин посидіти і провтикати маршрутку, складаю, значить, рюкзака - і тут покльовка і не сказати шоб потужна. Після підсікання почався повтор сценарію після першої покльовки з тою лише різницею, шо повідок уже був 0,2 мм. Так само пішло вниз метрів на 50-60 і стало, я трошки на себе - саме розвернулось і назад. Вийшло, значить, якраз навпроти мене на міляк біля протилежного берега і ходить туди-сюди. Я знов давай трошки на себе - воно знов вздовж по річці але вже проти течії. Ну, думаю, там зацепів нема, течія досить швидка - іди. Хвилин через п'ять пробую розвертати - вийшло! Пробую підтягувати трошки нагліше - нічо, піддається.... Пробую піднімати з глибини - піднімається красень короп. Якраз сонячно було, вода прозора - боже, який він був в той момент гарний!!! Кайф від першого візуального контакту словами не передати... Я вже аж став з ним говорити, упрошувати шоб не зійшов, да шоб крепко не смикався і не порвав... І таки упросив )))) Хапнув він пару раз повітрячка і здався. Я за підсак підбирати, а він туди не влазить (підсак я тоді взяв старенький радянський бо він компактний). Добре шо вистачило ума ше хвилин з п'ять просто нічого не роблячи потримати йому голову над водою а вже тоді підбирати рукою. А був же ж сам і не було навіть кого покликати на допомогу....
    Витяг я його на берег, заніс метрів на 30 від води :) і от вже тоді мене почало тіпати...
    За моїми підрахунками виважування тривало хвилин 40-45...
    Після трьох цигарок підряд хотів зважити - поломав безмена (безмен дешевий китайський до 6 кг. не витримав лихої долі)
    Маршрутку, звичайно, довелося чекати наступну через півтори години, але то нічого, заради такої справи можна було б і довше )))
    Вже в Березному зважив його в магазині - 9,800 кг. Це поки шо найбільший трофей у моєму житті... Хлопці жартували шо він був рівно десять, але в процесі виважування похудав на 200 гр.
    На фото 1 - я з двома коропами, на фото 2 - друзі з коропами і підлящиком.
    Дрібнота вся втікла - менший короп головою розтягнув дірку в садку ще сам собі хвоста обшмуляв. Ну, туди їй і дорога, хай росте. Я б і підлящика того випустив, але він чомусь вельми швидко заснув

    14 вересня. Середа
    Поїхали з колєгою мотоциклом туди ж. Я з двома фідерами, колєга з трьома )).
    У мене - 12 густірок, 4 плітки і головенчик трошки більше півкіло.
    Колєга зловив 3 лящі, один з яких був біля 2 кг. і примудрився на річці зловити амура тоже до двох кг. Прикольно було як він його тягнув і ми по ходу гадали хто ж там такий: "Вроді марена, нє - карпо, нє - головень, підуста чи шо да шо то таке..."... ))))
    От за це і люблю річку - за непередбачуваність.

    17 вересня. Субота
    Поїхав я знов туди ж само. Сам, маршруткою. Так само з двома фідерами.
    Поки доїхав, поки прийшов (там від дороги десь хвилин з 20 треба іти пішки) - застав своє місце зайнятим. А слід сказати шо воно дійсно моє - я на початку серпня місяця якось не полінувався приїхати з сокирою, пилкою і лопатою і попрацювати добрих дві години шоб розчистити територію. Да і так частенько на будні після роботи ловлю чи не лювлю але приїду да вкину 3-5 кг прикорму. Так от, сидить місцевий чувак, я підійшов привітався, цей теж привітався і без слів, я навіть нічого не казав, повиймав свої вудки і пересів на сусіднє місце... Я, блін, аж отетерів.... Приємно стало )))
    Потім приїхав ще один мій приятель сів теж по сусідству.
    Ранок не показав нічого. Десь з години десятої проклюнулась підуста на все ))) І опариш, і горох, і черв'як, і перловка, на кукурузку і то приятель одну зловив. Причому покльовки якісь такі незрозумілі - скубає як верховода чи дрібна густера, а потяжки нема, але коли підсічеш - там виявляється підуст до півкіло.
    Я зловив сім підустів, приятель дев'ять, а той місцевий чувак впроводку то може штук двадцять.
    Десь через годину підуста як різко почала брати так різко і перестала. Я кажу до приятеля, шо, мовляв, папа підійшов порозганяв трохи і тут просто перед нами скидається папа. Я таких карпів бачив хіба по телевізору.... Блін, кілограм може з двадцять. Приятель мені: "Він же ж не просто так сюди приплив, він видно нанюхав твою кашку, зараз в тебе буде клювать" ))) Воно і клюнуло тіки не у мене - у нього. Приятель, бідний, ледве встиг палку схопити - порвало сходу.
    Після цього підуста відійшла, але підійшов лящ - за годину я піймав 3 лящі, один з них був до двох кіло і два менших грам по 800. і ще один зійшов. Приятель зловив два, але обидва класні такі, десь такі як мій більший кожен.
    Потім кльов заглох нанівець. Трошки нижче від нас почав бити жерех то приятель пробував його зловити да так і не зловив, а я сидів над фідерами.
    Я уже був хотів їхати додому, але позвонив той колєга, з яким я був попередній раз і попросив, мене трохи затриматись шоб місце не зайняли. І добре зробив шо подзвонив - десь біля 13.30 у мене потяг, підсікаю - є! Відчуваю, блін, хороша вага, фрикціон тріщить, кличу приятеля... Цей прибіг, став зверху на обриві, каже, мол, "О, красавец, може і в підсак не влізе"... То я йому знизу матюків вклав - воно ще під тим берегом собі гониться і сюди зовсім не збирається, а він уже бачте до підсака його приміряє :))) Правда слід сказати, шо я примудрився забути дома повідочницю а найтонша жилка у мене була основа на одному з фідерів - 0,27 мм. Ото такі повідки у мене і були )))) Так шо з тим коропом я церемонився трохи менше... Вага його склала 5,800 кг... Доволі зачотний карпенко )) Фото є, але чорт зна де.... Сусідка фотографувала ))

    19 вересня. Понеділок
    У неділю грав на весіллі тож у понеділок зранку поїхати не благословилося, потім всякі сімейні справи і т.д. Але кашку зранку зварив про всяк випадок. Вийшло вибратись аж після 16 години.
    Поки заїхав, поки сів - півшостої вечора, але дві з половиною годинки ще порибалив.
    5 підуст і маренка грам 100... Маренку благополучно втопив, хай росте... )))

    Отакий тиждень....
    Прикорм - салапінка з модифікаціями...
    Наживка - переважно опариш, часом черв'як, часом бутерброд, часом перловка...
     

    Вложения:

    • y_b958b70b.jpg
      y_b958b70b.jpg
      Размер файла:
      144,3 КБ
      Просмотров:
      687
    • y_fe0f7489.jpg
      y_fe0f7489.jpg
      Размер файла:
      142,9 КБ
      Просмотров:
      658
    • Нравится Нравится x 34
  4. Чернов

    Чернов гость Временно заблокирован

    Привіт. На вихідних хочу їхати в ваші края. Мій иоб. 0509518295 Вадім. Наперед вдячний
     
    • Нравится Нравится x 1
  5. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    Субота 24 вересня
    р. Случ біля с. Іванівка

    Просидів з шостої ранку до першої години дня, покльовки не бачив... Рибаків було чоловік з десять у всіх - ОП.
    Потім ліг трохи поспати, встав біля 17 год., до темна ще вимучив три підусти грам по 250-300 і лящика грам 600.
    В четвер увечері дзвонив абориген тих місць, казав шо "підуста клює по-чорному, лящ тоже проскакує", хлопці теж розказували шо ще в п'ятницю кльов був досить потужний - в суботу ж як обрубало.
    Трошечки піднялася вода - сантиметрів на 10 (...і то ж звідки взялося???...), але мені здається шо це не могло настільки вплинути на кльов. Нічого навіть не гуляло, не скидалося, хижака теж не було видно - річка як вимерла...
    З п'ятниці на суботу там ніхто не ночував, то ми дійшли до висновку шо не обійшлося без електриків.
    Шкода шо правила форуму забороняють мат.
     
    • Нравится Нравится x 21
  6. zurco

    zurco гость Временно заблокирован

    • Нравится Нравится x 7
  7. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    Субота 3 грудня.
    р. Случ
    Соснове - Іванівка.
    Спінінг.

    Власне ідею про таку вилазку я виношував ще з початку листопада. І от нарешті зірки співпали, домашні клопоти відійшли у відносну далечінь, халтури теж ніякої нема - їду.

    Свій суботній шлях я розпочав від старого моста у Сосновому приблизно з восьмої ранку з розрахунком іти вниз по річці поки не застане вечір. Основною метою даного походу було не стільки бажання шось піймати (хоча хотілося і то крепко, да), скільки провідати місця, на яких уже давно не був і можливо пробити пару перспективних точок на наступний фідерний сезон.

    З перших же закидів зловив непоганого "трофея" - гілляку, на якій теліпався новесенький тіпа кастмастер )))...
    Півгодини полоскання кращих представників мого небагатого арсеналу нічого не дали, ні ударів, ні виходів не було - рухаюсь далі...

    Далі довше ніж на 20 хвилин на одному місці я не затримувався, приблизно між Великим Селищем і Адамівкою знайшов ямку до 4 метрів, котрої раніше не знав, де зловив майже півкілограмового окуня (до речі на трофейного кастмастера) і потім трохи нижче щученя грам 350-400 на білу колебалку. Щученя тут же і негайно було утоплене під несхвальні погляди місцевої дітвори, яка поблизу пасла корів (грудень місяць!!! чим вони паслися ті корови???).

    Отак помаленьку-потихеньку приблизно до 14 години добрався до своїх добре знайомих місць навпроти Іванівки. Знайшов ще одну раніше мені невідому класну перспективну бровку буквально в десяти метрах від берега, перепад десь з півтора метра до трьох з половиною - як на наш Случ афігєнна бровка - весною-літом обов'язково спробую там половити фідером. На цій бровці піймав кілограмову щуку і втопив трофейного кастмастера, а також два твістери. Потім провідав місця, де ловив літом, покидав ще там, заробив сход щучки такої як був втопив трохи раніше. На своєму улюбленому літньому місці зустрів місцевого Сашика, який ловив на мотиля плотву і пічкурів. Сашик розказав, шо, мол, ще донедавна непогано ловилася підуста і карась на "заклах" ("закло" - це ямка без течії або з незначною обраткою), а тепер вже треба ждать льоду, але з такою погодою його мабуть не дождешся дий таке... коротше стандартний рибацький трьоп :)

    Біля Сашика я посидів десь з півгодини, а коли піднявся - відчув шо нормально стомився, що й не дивно - більше десяти кілометрів на ногах. Прощаюся, значить, із Сашиком і на маршрутку, тим більше шо вже й нівроку захотілося їсти, бо крім термоса з чаєм я нічого не брав...

    Вилазкою задоволений як слон - додому приїхав не порожній, знайшов два класних місця, де в майбутньому сподіваюся піймати декілька трофеїв :)), нагулявся в тиші і спокої (бо ж мобілку забув дома) і за останній рік нарешті використав спінінг за призначенням ))), а то він у мене постійно працює донкою...

    Якшо на наступні вихідні Бог дасть погоди і здоров'я - обов'язково поїду ще.
     
    • Нравится Нравится x 28
  8. proteus

    proteus гость Временно заблокирован

    Batiskaf, а какой вообще уровень воды там сейчас преобладает?
     
  9. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    proteus, Рівень води практично літній. Як на моє око - може на 20-25 см. вище від рівня наприкінці серпня.
    Тобто, води мало... Порівняно з аналогічним періодом минулого року - набагато менше (((
    Середні глибини у цих місцях до 2 метрів, є ямки до 5-6 м.
     
    • Нравится Нравится x 6
  10. Batiskaf

    Batiskaf Рыболов

    Сообщения:
    54
    Симпатии:
    632
    Адрес:
    Березно
    Возраст:
    45
    Щойно дзвонив до колег, які поїхали на Піпло з жерлицями - виявляється порибалити на Піплі зимою також коштує 50 грн. (тобто як і літом). Оскільки хлопці поїхали екіпажем з 4 чоловік, 200 грн. у них не було (бо ж ходила чутка шо зимою вроді як мало бути взагалі нахаляву), а на наявну сотню сторож не повівся, то вони поїхали на водосховище під Князівку. Станом на третю годину дня хлопці бачили два підйоми, обидва вхолосту...
    Питав за лід - сказали шо не товстий, проте міцний, але під камишами все одно стрьомно...
     
    • Нравится Нравится x 16