Весенне-летний запрет и запрет рыболовли на зимовальных ямах по Ровенской обл.

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Толик, 19 мар 2010.

  1. forik

    forik Рыболов

    Сообщения:
    37
    Симпатии:
    473
    Адрес:
    г.Ровно
    В Україні розпочалась операція "Нерест-2013"


    Державна екологічна інспекція України повідомляє про щорічну операцію «Нерест-2013», в рамках якої, у весняно-літній нерестовий період 2013 року, посилюється державний нагляд (контроль) за станом охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів під час заборони на лов риби та інших водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України.

    З метою успішного проведення операції «Нерест-2013», головним державним інспекторам з охорони навколишнього природного середовища Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, Чорного та Азовського морів доручено розробити та погодити з органами Міністерства внутрішніх справ України плани заходів з охорони водних живих ресурсів. Також спільно з органами МВС та територіальним органами рибоохорони на цей період створюються оперативні групи із залученням громадськості та представниками ЗМІ для боротьби із браконьєрством. Дані групи забезпечуватимуться необхідними транспортними та плавучими засобами, пально-мастильними матеріалами, форменим одягом та спеціальними засобами самооборони.
    Державна екологічна інспекція України закликає громадян України, особливо риболовів, не залишатися байдужими до фактів порушення природоохоронного законодавства, дотримуватися правил рибальства та не допускати лову в період нересту. Наша мета – не тільки зберегти, а й примножити рибні запаси водойм України.
    Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, згідно статті 85 КУпАП, тягне за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. Для задоволення потреб рибалок дозволений аматорський вилов риби однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у спеціально визначених місцях.
    Результати проведення операції «Нерест-2013» будуть оприлюднені на сайті Держекоінспекції України та її територіальних органів наприкінці червня 2013 року.
    Закликаємо повідомляти про екологічні негаразди та про порушення природоохоронного законодавства на «гарячу лінію» Держекоінспекції України за телефоном – (044) 521 20 36.
     

  2. Bichunya

    Bichunya Рыболов

    Сообщения:
    195
    Симпатии:
    233
    Адрес:
    Луцьк 33-кв
    Возраст:
    55
  3. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Кому запрет, а кому пох :smok:
    Только что из Млынова - прямо напротив моста в центре!! города стоят сети, по прикидкам метров 200-300, спином не добросить, а вот пару фидерменов там оставили грузы.
    Поплавки сети видно прямо от сильрады!
    П.С. Телефон горячей линии (какой-то мобыльный) не работает.
     
  4. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    только факс работает.
    я так понял что на выходных сети можно - рыбинспекция отдыхает же.
     
  5. Pallas

    Pallas гость Временно заблокирован

    не скажіть
    сьогодні вранці навідали Набережне, стали свідками як голова Рівненської федерації з друзями затримали "бракованих" рибаків і здали "куда нада", хлопці приїхали за 10 хвилин. ось фотки
     

    Вложения:

    • DSC_0008-6.jpg
      DSC_0008-6.jpg
      Размер файла:
      193,7 КБ
      Просмотров:
      626
    • DSC_0009-7.jpg
      DSC_0009-7.jpg
      Размер файла:
      365,1 КБ
      Просмотров:
      640
    • DSC_0015-8.jpg
      DSC_0015-8.jpg
      Размер файла:
      435 КБ
      Просмотров:
      589
    • DSC_0016-9.jpg
      DSC_0016-9.jpg
      Размер файла:
      551,7 КБ
      Просмотров:
      619
    • Нравится Нравится x 13
    • Информативно Информативно x 1
  6. Hlyust

    Hlyust гость Временно заблокирован

    Уважаемые коллеги, вопрос следующего характера, подтвердите или опровергните информацию: слышал от знакомых рыболовов, что в этом году именно в Ривненской области запрет (нерестовый) перемещен и действует на озера с 10 апреля по 20 июня (ранее было сказано с 1 апреля по 10 июня)???
    Спасибо.
     
  7. Artfabber

    Artfabber Рыболов - теоретик Команда форума

    Сообщения:
    3.290
    Симпатии:
    8.672
    Адрес:
    Киев
    Подтверждаю! Читайте тут http://main.golovrubvod.kiev.ua/ind...:2012-04-06-11-13-43&catid=66:-2012&Itemid=86
     
    • Нравится Нравится x 2
  8. zvitar

    zvitar Рыболов

    Сообщения:
    4
    Симпатии:
    23
    Адрес:
    Сарны
    Що конкретно відноситься до водойм загального користування?
     
  9. Sywooch

    Sywooch НаМУХлыстовик

    Сообщения:
    4.418
    Симпатии:
    10.679
    Возраст:
    83
    Рибогосподарські водойми загального користування - водні об'єкти, на яких здійснюється любительське і спортивне рибальство на умовах загального використання водних живих ресурсів без надання спеціального дозволу на їх використання та без закріплення цих водних об'єктів за окремими особами.
     
  10. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    У меня возник вопрос... Согласно приказа: "7. Заборонити громадянам та організаціям користування та пересування плавзасобами в межах нерестовищ." А соответственно: нерестовищами вважати мілководны зарослі вищою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки.
    Соответственно по другим участками водоема, на лодке я имею право передвигаться? У меня малая просит на майские ее на лодке покатать, рыбачить с лодки не собираюсь... и если до буквы закона доколупаться, то так и получается...