Боротьба з браконьєрcтвом в областях України

Тема в разделе 'Борьба с браконьерством', создана пользователем Artfabber, 21 фев 2008.

  1. иванол

    иванол Рыболов

    Сообщения:
    504
    Симпатии:
    2.722
    Адрес:
    Херсон
    Вітаю всіх колег!
    В умовах воєнного стану рибпатрульними Херсонщини продовжуєтся виконання завдань по недопущенню порушень природоохоронного законодавства.
    Так, 23 січня близько 10 години ранку в ході відпрацювання акваторії оз. Біле, в межах смт. Білозерка Херсонського району в заповідній зоні Національного природного парку Нижньодніпровський державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля було затримано місцевого мешканця, який, нехтуючи своїм життям, здійснював незаконний вилов водних біоресурсов забороненим знаряддя лову - мисиновою сіткою з берега.
    Порушник встиг добути 67 єкз. тарані, 27 єкз. молоді карася сріблястого. 8 єкз. окуня та 2 єкз. молоді щуки, загальною вагою 16 кг. Своїми протиправними діями громадянин завдав збитки рибному господарству України на суму 383 510 гривень.
    За фактом грубого порушення Правил рибальства складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову та водні біоресурси вилучено до рішення суду.
    xuccka1h.png
     
    • Нравится Нравится x 5

  2. иванол

    иванол Рыболов

    Сообщения:
    504
    Симпатии:
    2.722
    Адрес:
    Херсон
    Вітаю всіх колег!
    Херсонський рибоохоронний патруль вчергове нагадує мешканцям м. Херсон та деокупованої частини Херсонської області без необхідності не виходити зі своїх помешкань та не перебувати на відкритій місцевості, ризикуючи своїм життям, адже Херсонщина сьогодні - одна із найнебезпечніших областей в Україні.
    14 лютого 2024 року інспекторським складом Херсонського рибоохоронного патруля під час відпрацювання акваторії оз. Погоріле Перше, в районі човного причалу 9 Корабельного району м. Херсон та оз. Біле, біля смт. Білозерка Херсонського району у межах Національного природного парку Нижньодніпровський було виявлено та вилучено заборонені знаряддя лову з водними біоресурсами - 15 од. ятерів бичкових та 14 од. мисинових сіток, загальною довжиною майже 520 метрів.
    Відповідно до вимог законодавства всі водні біоресурси ( карась сріблястий 85 екз., тарань - 63 екз., окунь та раки по 58 екз., щука - 4 екз., краснопірка та молодь ляща ), які знаходились у заборонених знаряддях лову, в живому та неушкодженому стані повернуто у середовище існування, чим попереджено нанесення збитків рибному господарству України на загальну суму 903 631 грн.
    Власника даного майна встановити не вдалося. За результатами роботи рибпатрульними складено акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.
    1bb7epyk.png
     
    • Нравится Нравится x 4
  3. иванол

    иванол Рыболов

    Сообщения:
    504
    Симпатии:
    2.722
    Адрес:
    Херсон
    Вітаю всіх колег!
    Херсонський рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої обов'язки.
    В ході відпрацювання оперативної інформації державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля спільно з працівниками СПД на воді ХРУП у Херсонській області та слідчо - оперативної групи ВП ГНУП у Херсонській області в акваторії р. Кошова, в районі входу в озеро Біле Херсонського району в заповідній зоні Національного природного парку Нижньодніпровський було зафіксовано факт незаконного вилову водних біоресурсів. Так, двоє громадян з дюралевого човна 7 мисиновими сітками ( загальна довжина майже 400 м ) встигли наловити 44 екз. окуня, 14 екз. тарані, 11 екз. щуки, 10 екз. карася сріблястого та 2 екз. раків. Внаслідок незаконних дії порушниками нанесено збитки рибному господарству України на суму 444 888 грн.
    На винних осіб оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя, засоби вчинення правопорушення та незаконно добуті водні біоресурси вилучені до рішення суду. Враховуючи значну суму нанесених рибному господарству збитків, за фактом порушення, передбаченого ст. 249 Кримінального Кодексу України на винних осіб відкрито кримінальне провадження.

    17.03.24.png
     
    • Нравится Нравится x 4
  4. иванол

    иванол Рыболов

    Сообщения:
    504
    Симпатии:
    2.722
    Адрес:
    Херсон
    Вітаю всіх колег!
    Херсонський рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої обов'язки в умовах воєнного стану та надзвичайної ситуації техногенного характеру.
    17 квітня 2024 року державними інспекторами відділу охорони водних біоресурсів Херсонського рибоохоронного патруля проведено рибоохоронний рейд на території Національного природного парку Нижньодніпровський в акваторії озера Біле, між сел. Приозерне та смт. Білозерка Херсонського району м. Херсона.
    Під час відпрацювання даної водойми викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин під час весняно - літньої нерестової заборони здійснив вилов 7 екз. судака, 5 екз. карася сріблястого, по 4 екз. сазана та ляща ( загальна вага 25 кг. ) забороненим знаряддям - 50 метровою мисиновою сіткою з берега. Своїми діями порушник завдав збитки рибному господарству України на суму 292 693 грн. За даним фактом правопорушення складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП, заборонене знаряддя лову та риба вилучено рибпатрульними. Вказаний адміністративний матеріал буде направлено до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.
    Пізніше, під час меліоративного тралення з водойми вилучено раколовний ятір та 2 од. мисинових сіток, загальною довжиною 60 метрів. Прийнятими заходами власника даного майна встановити не вдалося, про що складено акт виявлення та вилучення майна, власника якого встановити не вдалося.
    У відповідності до вимог ст. 63 ЗУ Про тваринний світ, рибпатрульними повернено до природного середовища в живому та неушкодженому стані незаконно добуті водні біоресурси ( раки живі - 128 екз., бичок - 65 екз., окунь - 5 екз., сом - 4 екз., по 2 екз. карася сріблястого та йоржа, по 1 екз. плітки та ляща ), чим попереджено нанесення збитків рибному господарству України на загальну суму 564 103 грн.

    23.04.24.png браконьерство 23.04.24.png
     
    • Нравится Нравится x 3