Внимание! НЕРЕСТ!!! Обсуждение,разъяснение,проблемы.

Тема в разделе 'Нормативная база', создана пользователем Biosius, 30 май 2008.

  1. Oldmen

    Oldmen гость Временно заблокирован

    "согласно «новому» вступившему в силу Закона определяющему в нерестовый период «время тишины», а так же Правил навигации в этот период ограничено: передвижение разрешено только органам, занимающимся охраной водоемов."
    есть ли у кого ссылка на закон опубликованный на сайте Рады, буду благодарен за ссылку.
     

  2. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    В Україні вперше запровадять режим тиші
    22 березня у Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи відбувся Круглий стіл щодо питань законодавчого врегулювання та дотримання законодавства під час нересту на водних об’єктах України та дотримання сезону тиші у 2016 році.

    Участь у заході взяли представники Міністерства екології та природних ресурсів, Державного агентства рибного господарства, Державної екологічної інспекції, Державного агентства водних ресурсів, фахівці з науково-дослідних установ та експерти громадських організацій.

    Учасники відзначили, що питання обмеження (заборони) промислового та любительського рибальства, а також ведення іншої господарської діяльності, яка шкодить водним живим ресурсам під час нересту (днопоглиблення, розчистка водних об’єктів, видобування піску чи гравію) врегульовані чинним законодавством.

    Голова Комітету М.Томенко зазначив, що законодавство, яке регламентує обмеження господарської та іншої діяльності під час нересту, а також у сезон тиші в цілому сформовано.

    Окрім Законів України «Про тваринний світ», «Про рибне господарство, промислове рибальство на охорону водних живих ресурсів» діють затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 7 липня 1998 р. № 1126 Порядок здійснення любительського і спортивного рибальства, а також затверджені Наказами Державного комітету рибного господарства «Правила любительського та спортивного рибальства» та «Правила промислового рибальства».

    Цими документами регламентовані норми вилову, заборонені місця лову (добування) водних живих ресурсів, терміни заборони, дозволені та заборонені знаряддя та способи лову тощо.

    Так, промислове рибальство заборонено у період нересту у Київському, Канівському, Кременчуцькому (з затоками і притоками) водосховищах, Карачунівському водосховищі - з 1 квітня до 10 червня щорічно.

    На Дніпровських водосховищах, розташованих південніше, ця заборона починається і закінчується пізніше.

    На час проходження нересту на Дністрі з усіма притоками та створеними водосховищами (до яких відноситься Бурштинське водосховище) лов риби заборонений з 1 квітня по 10 червня. На Пруті з усіма притоками – з 1 квітня по 20 травня. У придаткових водах та незакріплених ставках – з 1 квітня по 30 червня.

    І такі вимоги у зазначених вище документах визначені для басейнів усіх водних об’єктів України з врахуванням фізико-географічних та кліматичних умов.

    Для прикладу: у Львівській області заборона на риболовлю і вилов раків у 2016 році діє:

    – в басейні річки Дністер з 01 квітня – 10 червня;

    – в басейні річок Західний Буг, Сян та Стир з 01 квітня – 20 травня;

    – на інших суміжних системах з 01 квітня – 30 червня.

    Дозволено вилов на один гачок або спінінг з берега в спеціально відведених місцях.

    Таким чином, для усіх водних об’єктів встановлені свої науково обґрунтовані терміни заборони вилову (добування) водних живих ресурсів.

    Однак, як і у попередні роки, ігнорування визначених законодавством обмежень набуває масового характеру саме у найбільш вразливі для живої природи періоди.

    Варто нагадати, що окрім немалих коштів за адміністративні правопорушення у цій сфері, нараховуються санкції (такси), які застосовуються на окремі незаконно виловлені види риб: судак – 510,00 гривень; сом – 425,00 гривень; щука, форель – 340,00 гривень; сазан – 306,00 гривень; рибець, білизна (рос. - “жерех”), товстолоб, амур білий – 255,00 гривень; лящ – 170,00 гривень; лин – 119,00 гривень; плітка, клепець (рос. – “білоглазка”)– 85,00 гривень; краснопірка – 68,00 гривень; підуст, плоскирка (рос. – “густера”) – 34,00 гривні; карась сріблястий, окунь, верховодка (уклія), в’юн, йорж – 17,00 гривень.

    Низкою нових законів в Україні у відповідності з міжнародним законодавством запроваджено новий вид обмежень у певні сезони – «сезон тиші», при якому у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення раллі та інших змагань на транспортних засобах) (Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони біорізноманіття» (№ 323 – VIII від 9 квітня 2015 року) та Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» (№ 322 – VIII від 9 квітня 2015 року)

    Водночас механізм реалізації такої заборони не розроблений, контроль за дотриманням законодавства залишається неефективним, що загрожує знищенням об’єктів тваринного світу та є порушенням національного та міжнародного законодавства.

    Учасники визнали за доцільне доручити МінАПК, Держлісагенству та іншим постійним користувачам лісів розробити конкретні плани реалізації зазначеного законодавства та контролю за їх виконанням.

    Залишається проблемою розповсюдження заборонених знарядь лову. Незважаючи на прийняті закони, розповсюдження таких знарядь відбувається через Інтернет та відділення «Нової пошти». Необхідно закрити і цей шлях та, можливо, посилити санкції за порушення законодавства.

    Учасники Круглого столу відзначили необхідність активізації роботи органів виконавчої влади усіх рівнів для забезпечення дотримання законодавства, постійного висвітлення проблеми та визначених законодавством обмежень і санкцій за порушення законодавства у засобах масової інформації.



    Інтерв’ю Голови Держрибагентства Яреми Коваліва 27.03.2016 на «Громадське радіо» про «період тиші» під час нересту на воді.


    Період тиші» у нерест на воді ловити рибу дозволено лише рибалкам аматорам

    Джерело - "Громадське радіо"
    ______________________________________________________________________________
    Ярема Ковалів розповів ТРК «Київ» про період нересту та підготовку до нього



    У програмі "Сніданок з 1+1" Ярема Ковалів розповів про період нересту та «сезон тиші»

     
    • Информативно Информативно x 1
  3. Бриз

    Бриз Рыболов

    Сообщения:
    167
    Симпатии:
    284
    Возраст:
    59
    Все,как всегда "чудесно" в плане решений,а реалии!?Боже сколько нужно еще принять решений,сколько нужно еще исполнителей этих решений?Я в этом году,вижу еще более ожесточенное уничтожение рыбных ресурсов и это не камень брошенный для подрыва чьей то репутации,это просто то,что видят мои глаза и глаза моих товарищей.Браки по прежнему платят ментовским "крышам"Рынки завалены рыбой,от куда?От туда!Сделать реально нечего не возможно, ну а как сделать? Те кто должен это делать,защищать справедливость и закон,по прежнему торгуют беспределом:злой:Что нужно делать нам?Некто не знает.Все,как всегда,в той же поре:rybak2:Нерест идет,запреты раздали,а рыбе уж некуда плыть!Сетями запутали, браки с ментами-достали!Как же нам дальше то жить!?:bayan:
     
    • Нравится Нравится x 1
  4. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.068
    Симпатии:
    3.056
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    А куда ей плыть? Или в браковские сети или до НЕдокрученых на дачи /вдоль Днепра/. Мне кажется, надо их... пи...ь на ровном месте и когда хоть одна СКОТИНА ЗДОХНЕТ, другие задумаются. :)Админы, эт, не подстрекательство. .... И чем больше.. тем больше до этих дебилов дойдет. :solnce2:Слава Україні!:solnce2:

    P.S. Можете забанить, я не против.
     
    • Нравится Нравится x 2
  5. Бриз

    Бриз Рыболов

    Сообщения:
    167
    Симпатии:
    284
    Возраст:
    59
    Да братское сердце,тоска не описать.Все бумажки:ch: и больше пустые звуки.Может мы чего то не понимаем?:в_натуре:Или не видим:kapitan:Я очень большой оптимист,и казалось моему оптимизму не будет,не конца не края.Ошибался,пока под парусом ходил:parus: Есть берег у всего,даже у надежды,она то умирает последней?А без нее,как без :parus:.Зачем жизнь,без безбрежного края, Родины избитой,растерзанной моей!Слава Героям!
     
  6. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.068
    Симпатии:
    3.056
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Бриз, ГЕРОЯМ СЛАВА!:solnce2:Не буду кривить душой, но я думаю так... когда браков начнут ИСТРЕБЛЯТЬ в прямом смысле, вот тогда, они начнут задумываться. А Наши :parus:, были и будут ЛУЧШЕ ВСЕХ, и свои 7 футов под килем, у нас всегда будут!!! :1032::присоединяюсь:
     
  7. Бриз

    Бриз Рыболов

    Сообщения:
    167
    Симпатии:
    284
    Возраст:
    59
    :присоединяюсь:
     
  8. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.068
    Симпатии:
    3.056
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Бриз, Мужики, РЫБАКИ, давайте подумаем о наших детях и внуках. Мы же, учим их ловить рыбу!!! :ага::zachet:
     
  9. Saniok 69

    Saniok 69 Рыболов

    Сообщения:
    711
    Симпатии:
    1.451
    Адрес:
    Павлоград
    Возраст:
    54
  10. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.068
    Симпатии:
    3.056
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    А есть ли, у нас, человек, который правильно, продумает и составит текст Петиции. Ну а мы, обговорим, "обсосем" текст т.е. выложем на региональные сайты и с готовым предложением выйдем далее. С ув.