Осторожно, АФЕРА!

Тема в разделе 'Oфтопик', создана пользователем boleek65, 21 сен 2014.

  1. kambodju

    kambodju Рыболов

    Сообщения:
    697
    Симпатии:
    2.469
    Vasili4, понятно, подумал, что с Алиэкспресс заказывали с этикеткой на китайском:)
     

  2. Vasili4

    Vasili4 Рыболов

    Сообщения:
    40
    Симпатии:
    104
    Возраст:
    63
    Регистратор китайский и на коробке по китайскому написано.Через интернет заказываю постоянно, привык своим доверять.
     
  3. dany2608

    dany2608 Рыболов

    Сообщения:
    1.696
    Симпатии:
    4.665
    Адрес:
    Кременчуг
    Возраст:
    49
    Я всегда делаю видео распаковки ХОТЬ НОВОЙ ПОЧТЫ ХОТЬ АЛИ ЭКСПРЕСС. В этом случае есть что предъявить!!
    Новая почта правда смотрит искоса, но я же не снимаю людей, а снимаю свою посылку.
     
    • Нравится Нравится x 1
  4. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    • Информативно Информативно x 3
    • Нравится Нравится x 1
  5. СапСаныч

    СапСаныч Рыболов

    Сообщения:
    90
    Симпатии:
    216
    Адрес:
    кривой рог
    Возраст:
    65
    На днях перестала работать симкарта.На следующий день поехал в сервисный центр киевстара,попытался разобраться в чем дело.Сказали- покупай другую симку,эта полетела.Купил,попытался восстановить номер - не вышло.Через день узнаю(в том же центре) моя симка была заблокирована,как утерянная,а через некоторое время успешно восстановлена в другом городе.И была попытка снять деньги с кредитки.Даже ПИН умудрились поменять.Но что-то у них не вышло(слава богу).Пришлось новый номер регистрировать с паспортом там-же в центре.Чтобы никто ,кроме меня,не смог восстановить номер.
     
    • Информативно Информативно x 3
  6. mihail135

    mihail135 Рыболов

    Сообщения:
    772
    Симпатии:
    6.694
    Адрес:
    Днепродзержинск
    Возраст:
    67
    Напишите заявление в полицию. Скорее всего результата не будет, но, возможно будут опасаться так делать. Где гарантия, что такое не повторится, и возможно успешно.
     
  7. Старый бродяга

    Старый бродяга Рыболов

    Сообщения:
    1.391
    Симпатии:
    1.633
    Адрес:
    Днепр, Васильковка, заграница
    Возраст:
    70
    В полицию не обращались?
     
  8. Golden1966

    Golden1966 Рыболов

    Сообщения:
    568
    Симпатии:
    2.623
    Адрес:
    Гайворон
    Возраст:
    57
    У Черкасах з'явилась нова схема шахрайства. Аферисти дізнаються номер телефону, до якого прив'язана банківська карта, і звертаються у відділення оператора мобільного зв'язку для отримання дубліката сім-картки.

    Дублікат видають, коли людина може назвати номер, на який найчастіше телефонує абонент. Наприклад, це може бути номер матері, чоловіка, дружини. А також, суму останнього поповнення, як правило, аферисти самі ж поповнюють рахунок напередодні на 5-10 гривень. Після цього сім-картку в телефоні власника блокують, а у них - активують. Потім вони роблять запит у Приватбанк на пароль від "Приват24", підвищують кредитні ліміти і знімають усі приватні та кредитні кошти.

    Від нової афери постраждала черкаська родина Олександра Фількова. За його словами, шахраї ошукали їх на 38 500 гривень. Постраждалі вже звернулись до правоохоронних органів.

    "На сьогодні нам відомо понад 20 випадків за останній час, і люди продовжують звертатися. Їх заганяють у борги з відсотками, а гроші крадуть кредитні", - розповів Олександр Фільков.

    Чоловік очолив ініціативну групу постраждалих від шахраїв, звернувся до банку і мобільного оператора, а також до міських обранців, щоб ті підняли проблему на найближчому сесійному засіданні.



    Поради юриста: Що робити, якщо вашу банківську картку "обчистили" шахраї

    Останнім часом почастішали випадки, коли з карткових рахунків клієнтів банків шахраї знімають грошові кошти та клієнти навіть про це не здогадуються.




    При цьому часто шахраї знімають навіть кредитні грошові кошти, що завдає подвійного удару, оскільки повертати клієнтам кошти необхідно з нарахованими відсотками. Як діяти в таких випадках, розповів сайту ВІККА черкаський адвокат Юрій Ковтун.
    Відповідно до норм діючого законодавства, банки зобов’язані повертати клієнтам грошові кошти, вкрадені з їхніх карток шахраями, якщо немає доказів, що клієнти самі спровокували крадіжку своїми діями або бездіяльністю. Але на практиці банки не поспішають повертати грошові кошти своїм клієнтам, що стали жертвами шахраїв, та здебільшого вказують на несумлінне виконання останніми умов зберігання та використання конфіденційної інформації. В таких випадках єдиним виходом для клієнтів є звернення до суду за захистом своїх прав із позовом до банку про стягнення безпідставно списаних грошових коштів.

    Звертатися до суду фізичні особи можуть в порядку Закону України "Про захист прав споживачів", оскільки клієнти банку – фізичні особи, є споживачами фінансових послуг, що надає їм право не сплачувати судовий збір за розгляд позовної заяви та подати позов до суду за місцем своєї реєстрації.

    Якщо клієнту банку стало відомо про те, що з його карткового рахунку було несанкціоновано списано грошові кошти, необхідно негайно повідомити про це банківській установі, емітенту пластикової картки, та вказати, які саме транзакції по картковому рахунку виконувалися неналежним платником. Бажано також негайно надати до банку відповідну заяву з проханням проведення службового розслідування, в якій вказати, коли саме відбувся неналежний переказ грошових коштів та суму неналежного переказу, а також надати письмову вимогу про повернення безпідставно списаних грошових коштів. Також необхідно негайно написати заяву до поліції про порушення кримінальної справи за ознаками шахрайства. Після цього у клієнта є всі підстави для звернення до суду з відповідним позовом. Варто зазначити, що проведення вищевказаних дій краще доручити або робити під контролем фахівця в галузі права, щоб не припуститися процесуальних помилок, що може стати причиною відмови в позові.

    Адвокат Юрій Ковтун вже супроводжує декілька судових справ на користь клієнтів банківських установ, які постраждали від дій шахраїв. "Аналіз наявної судової практики вказує на те, що власник картки не несе відповідальності за проведення платіжної операції, якщо картка була використана без його фізичної участі або електронної ідентифікації. Винятком є випадки, коли було доведено, що дії або бездіяльність власника картки, якими він сприяв втраті або незаконному використанню картки, привели до списання грошей, – пояснює Юрій Ковтун. – У правових позиціях Верховного Суду України чітко зазначено, що якщо не було доведено зворотне, думка банку щодо провини власника картки є помилковою. Враховуючи позицію ВСУ, банкам доведеться частіше повертати клієнтам втрачені гроші, бо на практиці їм буде нелегко довести, чи призвели дії або бездіяльність власника картки до крадіжки грошей. Крім того банк, що списав кошти з рахунку платника без законних підстав, має сплатити платнику пеню у розмірі процентної ставки, що встановлена цим банком по короткострокових кредитах, за кожен день, починаючи від дня переказу до дня повернення суми переказу на рахунок платника".
     
    • Информативно Информативно x 7
    • Нравится Нравится x 1
  9. КотикМуркотик

    КотикМуркотик Рыболов

    Сообщения:
    767
    Симпатии:
    1.189
    В мене давно окремий номер для картки, така схема не пройде. Але є велика кількість інших, там де ви самі все зробите за аферистів.
    Наприклад: ви щось намагаєтесь продати в інтернет, шахраї просять у вас номер картки, в той же час вони виставляють щось на продаж, щось гарне і дуже дешево, але набагато дорожче тієї суми, що просите ви, і передають ваші реквізити іншій жертві.
    Жертва сплачує на ваші реквізити, але сума більша, шахраї кажуть що помилилися і просять вас повернути зайве на іншу картку.
    За цей час шахраї встигають конвертувати безготівку в готівку, а вам заблокують картку до викриття всієї схеми.
    Тому єдиний правильний шлях - це постоплата, т.з. "наложка".
     
    • Нравится Нравится x 2
    • Информативно Информативно x 2
  10. Станиславович

    Станиславович Рыболов

    Сообщения:
    1.070
    Симпатии:
    3.096
    Адрес:
    г.Полтава
    Возраст:
    60
    Полностью поддерживаю. И обращу внимание: деньги возвращайте, коль уже свершилось, только на ту авторизированную карту, с которой вам шел платеж. И не лишним это будет сделать в присутствии сотрудника банка.
     
    • Нравится Нравится x 2