Вопросы-ответы.Комментарии и разъяснения законов

Тема в разделе 'Нормативная база', создана пользователем Valen, 26 мар 2008.

  1. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Вот нарыл еще такое: ист - https://www.segodnya.ua/ukraine/s-segodnyashnego-dnya-v-ukraine-ogranichili-vylov-ryby-765792.html

    Все приводить не буду, только выдержка.

    1 ноября 2016, 14:04
    ... Однако, по словам экологов, среди 11 миллионов украинских рыбаков минимум половина нарушает правила вылова. Вследствие этого в украинских водоемах количество рыбы ежегодно уменьшается. Следовательно, чиновники намерены увеличить штрафы за незаконную рыбалку в 20 раз.

    А выводы делайте сами. У меня слов нет.:(
     

  2. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Ист: http://budport.com.ua/news/15882-do...RTdf8x3DJEz4hCoJaKENYV0W1o1WBuHw2qkeZA-GsitOU

    Усі незаконні огорожі та інші конструкції, які обмежують доступ до водойм, мають бути демонтовані до 21 лютого 2020 – цього вимагає закон, який набув чинності 21 листопада

    Законом передбачено 3 місяці на ліквідацію незаконних конструкцій
    21 листопада набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування» від 29.10.2019 року №233-IX, який спрямовано на забезпечення безперешкодного та безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування.

    Проте огорожі або інші конструкції, що встановлені до набрання чинності цим Законом та перешкоджають доступу громадян до узбережжя морів, морських заток, лиманів та островів у внутрішніх морських водах у межах пляжної зони, а також до берегів річок, водойм та островів (крім випадків, встановлених законом), підлягають демонтажу протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом.

    Видатки відповідного місцевого бюджету, пов’язані з демонтажем зазначених огорож або інших конструкцій, відшкодовуються їхніми власниками.

    Тобто усі незаконні огорожі та інші конструкції, які перешкоджають доступу до водойм, мають бути демонтовані до 21 лютого 2020 року.

    Законом передбачено внесення змін до Водного кодексу України, Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації».

    Законом №233 забороняється обмеження права загального водокористування у зв’язку з наданням прибережних захисних смуг (пляжних зон) в користування юридичним або фізичним особам; розширюється положення Водного та Земельного кодексів щодо забезпечення безперешкодного і безоплатного доступу до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування; вводиться положення про те, що перешкоджання такому доступу є підставою для припинення права користування землями прибережних захисних смуг.

    У прибережних захисних смугах забороняється влаштування огорож або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до берегів річок, водойм та островів, крім випадків, передбачених законом.

    Такі огорожі або інші конструкції демонтуються їхніми власниками протягом десяти днів після одержання письмової вимоги місцевої державної адміністрації чи виконавчого органу сільської, селищної чи міської ради.

    У разі невиконання такої вимоги зазначені огорожі або інші конструкції демонтуються за рішеннями місцевої державної адміністрації чи виконавчого органу сільської, селищної чи міської ради. Видатки відповідного місцевого бюджету, пов’язані з демонтажем зазначених огорож або інших конструкцій, відшкодовуються їхніми власниками.

    У разі якщо неможливо встановити власника огорожі або інших конструкцій чи особу, за рішенням якої вони були встановлені, оплата робіт, пов’язаних із демонтажем, покладається на особу, у користуванні якої перебуває земельна ділянка, на якій встановлена огорожа або інші конструкції.

    Обмеження будь-яким способом безперешкодного або безоплатного доступу громадян до узбережжя, крім випадків, передбачених законом, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-6800 грн.) і на посадових осіб – від 400 до 700 таких мінімумів (6800-11900 грн).

    Контроль за дотриманням вимог Закону
    Законом вносяться також зміни до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно з якими до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить здійснення контролю за забезпеченням безперешкодного і безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів та островів для загального водокористування відповідно до закону.

    А також зміни до ЗУ «Про місцеві державні адміністрації», згідно з якими місцева державна адміністрація здійснює контроль за забезпеченням безперешкодного і безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів та островів для загального водокористування відповідно до закону.
     
  3. Saniok 69

    Saniok 69 Рыболов

    Сообщения:
    711
    Симпатии:
    1.451
    Адрес:
    Павлоград
    Возраст:
    54
    Як кажуть "Дай Боже нашому теляті вовка з'їсти"!
     
    • Нравится Нравится x 2
  4. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Репост из ФБ https://uk-ua.facebook.com/ribakiua
    Громада Рибалок України - Fishermen Community of Ukraine
    11 ч.


    Друзі, гарна новина ⚠️ На сайті Держрибагентство України оприлюднені проекти законів та нормативно-правових актів, які вже "пішли в роботу" і дуже потрібні для модернізації та реформування рибної галузі. Довгий час ми разом з державними фахівцями працювали над цим. Сподіваємося на їх скоріше прийняття у ВРУ, КМУ і Міністерство енергетики та захисту довкілля України З огляду на численні обговорення і дискусії на виставці-форумі Fishbiz.com.ua-2019 рибне господарство України давно потребує рішучих змін

    Проєкт Закону України ''Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо підтримки розвитку рибного господарства)'' http://darg.gov.ua/_projekt_zakonu_ukrajini_pro_0_0_0_9130_…

    Проєкт Закону України ''Про забезпечення простежуваності походження водних біоресурсів та продукції, виробленої з простежуваних видів водних біоресурсів'' http://darg.gov.ua/_projekt_zakonu_ukrajini_pro_0_0_0_9134_…

    Проєкт Закону України ''Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування'' http://darg.gov.ua/_projekt_zakonu_ukrajini_pro_0_0_0_9126_…

    Проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України ''Про схвалення Стратегії розвитку галузі рибного господарства України на період до 2024 року'' http://darg.gov.ua/_projekt_rozporjadzhennja_0_0_0_9128_1.h…

    Проєкт наказу Міністерства енергетики та захисту довкілля України ''Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства'' http://darg.gov.ua/_projekt_nakazu_ministerstva_0_0_0_9131_… ЗАВАНТАЖИТИ ДОКУМЕНТИ


    Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)
    Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики
    Експертна рада Держрибагентства України
    Громада Рибалок України - Fishermen Community of Ukraine
    Федерація риболовного спорту України
    ВОПОР
     
  5. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Почитал внимательно проект наших Правил и нашел интересное изменение в нем:
    ІІ. Умови здійснення любительського і спортивного рибальства

    2. Любительське рибальство дозволяється здійснювати рибалкам безоплатно у порядку загального використання водних біоресурсів для особистих потреб (без права реалізації) дозволеними знаряддями добування (вилову) та у мінімально дозволених для добування (вилову) розмірах водних біоресурсів під час здійснення любительського, спортивного рибальства та підводного полювання, визначених додатком 1 до цих Правил, за нормами добування (вилову) дозволених видів водних біоресурсів на одного рибалку за добу (далі – добова норма), визначеними додатком 2 до цих Правил.

    Додаток 2 до Правил любительського і спортивного рибальства
    (пункт 2 розділу ІІ)


    Норми добування (вилову) дозволених видів водних біоресурсів на одного рибалку за добу

    бички*, ротань, чебачок амурський, атерина, верховодка, тюлька, сонячний окунь - кг-Пробел кол-во-Пробел

    інші види риб - кг 5**

    * За винятком бичків, які занесені до Червоної книги України та/або включені до переліків регіонально рідкісних видів, що охороняються, та/або до інших переліків, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

    ** За винятком випадків, коли добування (вилов) перевищує добову норму за рахунок однієї найбільшої за вагою особини.

    Так же в Дополнении №3 к правилам:
    Місця та строки заборон добування (вилову) у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах)
     
    • Нравится Нравится x 1
  6. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Репост из ФБ
    Виталий Самарский поделился публикацией.
    4 ч.


    https://scontent.fkbp1-1.fna.fbcdn....=9e1068d20d40d7c54d8346efa5f646ee&oe=5EA519B3
    Громада Рибалок України - Fishermen Community of Ukraine
    8 ч.
    Шановна риболовна громадо! Дуже файна новина для всіх нас! Держрибагентство України чує наші пропозиції та йде нам на зустріч! Документ, який зараз готується для прийняття Міністерство енергетики та захисту довкілля України, оприлюднено за посиланням http://darg.gov.ua/_povidomlennja_pro_0_0_0_9277_1.html

    В ньому говориться про те, що з 2020 року майже наполовину зменшені ліміти на промисловий вилов риби на всьому каскаді водосховищ річки Дніпро, заборонені дрібновічкові сітки, зменшено кількість дозволених промисловикам знарядь лову, дозвіл на прилов недомірків зменшено до 10%, а найголовніше - збільшуються зони, в яких промислове рибальство буде заборонено протягом року Межі таких зон заборони промислу збільшуються по всьому каскаду Дніпровських водосховищ! Це має значно зменшити обсяги "узаконеного" браконьєрства.

    Зони заборони промислового рибальства на верхніх частинах всіх водосховищ Дніпра вже діють з 2016 року. Повна заборона промислового рибальства вже 4 рік діє на Дністровському водосховищі, а з 2020 року також буде запроваджена і на Червонооскільському водосховищі.

    Звісно ж, це ще не повне закриття прісноводного рибного промислу (далі буде), але вже вагомий прогрес і непогані кроки на зустріч небайдужим любителям риболовлі - спортсменам і любителям! Просимо всіх рибалок підтримати дану ініціативу Держрибагентства, МАКСИМАЛЬНИМ РЕПОСТОМ і коментарями!

    Координати заборонених для рибного промислу ділянок для мап Google є у Додатку 3 до Режиму рибальства у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) України у 2020 році (пункт 18) - ДІЛЯНКИ рибогосподарських водних об’єктів (їх частин) України, на яких заборонений промисел протягом року. Після прийняття документу буде створена інтерактивна карта таких зон заборони промлову.
     
    • Нравится Нравится x 3
  7. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Информация для размышления. Источник:https://kyiinfo.com.ua/chy-mozhna-r...T_O3wCkDcz5eE9ydy8BrQQRHsyA8A2_qFW3LlNQOpNuPk
    Сьогодні всі рибалки ведуть суперечку чи можна рибалити не порушуючи закон в даному випадку? Виявляється можна, але не бажано.
    Сьогодні всі рибалки ведуть суперечку чи можна рибалити не порушуючи закон в даному випадку? Виявляється можна, але не бажано. Давайте розберемось. Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд 3-го квітня запровадив більш жорсткі заходи безпеки на період карантину. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в своєму зверненні. Триватимуть заходи до 24 квітня 2020 року.

    Зокрема, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 р. на всій території України, серед внесених нових змін діятиме заборона на:

    – відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

    Зазначимо, що деякі обмежувальні заходи вже введені в дію місцевою владою, – йдеться на урядовому порталі.

    Що таке “прибережна захисна смуга”?

    Водний кодекс України (ВКУ) дає таке визначення прибережної захисної смуги (ПЗС): “це частина водоохоронної зони відповідної ширини вздовж річки, моря, навколо водойм, на якій встановлено більш суворий режим господарської діяльності, ніж на решті території водоохоронної зони” (ст.4). Прибережні захисні смуги встановлюються по обидва береги річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною:

    для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше 3 гектарів – 25 метрів;
    для середніх річок, водосховищ на них, водойм, а також ставків площею понад 3 гектари – 50 метрів;
    для великих річок, водосховищ на них та озер – 100 метрів.

    Журналісти видання Інформаційне агентство Кий-інфо запитали у юристів коментар щодо даної ситуації:

    “На кладочці можете рибалити, ПЗС починається від урізу води, або на човні, це ще краще: ніхто тебе не дістане, – каже юрист Андрій Колєсніков, – додаю під час дискусії: Значить теж варіант в чоботах стояти у воді? – Так, відповідає юрист.

    Також нагадаємо про відповідальність: Перше порушення – штраф у 17 000 гривень, друге – штраф у 34 000 гривень, третє – кримінальна відповідальність.

    Щоправда українці вже масово почали оскаржувати складені на них протоколи.

    «Проблема в тому, що не вказано, які конкретно правила можуть порушувати громадяни. Це стосується також заяви міського голови Києва. У цілому санітарно-гігієнічні, протиепідемічні та їм подібні правила розраховані на спеціальні суб’єкти, на посадових осіб, які повинні їх впроваджувати і виконувати. Коли йдеться про громадян, то для них має бути конкретне оголошення, конкретний перелік. Загалом всі правила, які передбачені законодавством, громадяни знати не зобов’язані», – прокоментував для видання “Слово і Діло” юрист, директор з наукового розвитку Центру політико-правових реформ Микола Хавронюк.

    Щоправда як ви маєте дістатись до води не пройшовши ПЗС – не відомо. Якщо ж ви проводите карантин десь у далекому селі і все ж вирішите піти на риболовлю пам’ятайте: будьте один, гігієна рук та обличчя, алкоголь знижує імунітет, не вступайте в розмови з іншими рибалками на короткій відстані – тримайте дистанцію. Тому краще посидіти вдома, адже заходи безпеки – це перш за все піклування про наше з вами здоров’я.


    ЗАТВЕРДЖЕНО
    постановою Кабінету Міністрів України
    від 2 квітня 2020 р. № 255
    ЗМІНИ,
    що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України
    від 11 березня 2020 р. № 211
    1. Назву і текст постанови викласти в такій редакції:
    “Про запобігання поширенню на території України
    гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої
    коронавірусом SARS-CoV-2
    Відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — COVID-19), з урахуванням
    рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 р. Кабінет Міністрів України постановляє:
    1. Установити з 12 березня 2020 р. до 24 квітня 2020 р. на всій території України карантин.
    2. Заборонити до 24 квітня 2020 р.:
    5) відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності;
    Повністю з текстом можна ознайомитися тут https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vne...iv-ukrm020420ayini-vid-11-bereznya-2020-r-211
     
    • Информативно Информативно x 3
  8. Artfabber

    Artfabber Рыболов - теоретик Команда форума

    Сообщения:
    3.290
    Симпатии:
    8.672
    Адрес:
    Киев
    Вот всем подсказка

    Купите собаку у кого ее нет. Выгода очевидна. 1. - с собакой можно сходить в лес или на речку. 2. - в случае нехватки средств на оплату природного газа собаку можно будет продать, и 3. - в случае полного отсутствия продовольствия в магазинах, вспомнить про корейскую кухню. (шутка)
     
    • Улыбнуло Улыбнуло x 2
  9. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    А можно еще, рыбу выгуливать... в садке:D
     
    • Улыбнуло Улыбнуло x 2
  10. alborada

    alborada Рыболов

    Сообщения:
    129
    Симпатии:
    403
    Адрес:
    Днепр
    Так как официально списка домашних животных не существует , к ним относится любое живое существо а не только собака и кошка . Поэтому можно выгуливать своих тараканов , опарышей мотыля и т.д. Главное при составлении протокола не подписывать то что они написали в свою пользу ( а написать свою версию , как все происходило ) . тогда можно оспорить .И вообще без адвоката , советую не отвечать на вопросы , что б не попасть на полицейские разводки .
     
    • Нравится Нравится x 1