Привіт всім рибакам. Створити нову тему мене надихнув випадок який стався зі мною 9 січня 2010р. на р. Горинь Хмельницька обл., а саме в дібровці, серед закоряжаної місцевості вдалося витягнути на зимню удочку на мотиля невеликого линочка, з нами був досвідчений рибак старожил який має стаж 60 р. ловлі з льоду і в його житті також перший випадок, щоб з льоду хтось зловив линка. Хочу запитати чи були у вашому риболовному досвіді такі випадки???? Зарання дякую!!! На підтвердження фото, нажаль тільки з дому!!!
О, колєга))), й в мене таж проблема, думав я один такий, на мормишку ранше не ловив почав ловить тільки минулого року, й в кінці зими на одній заводі з горині з доволі хорошою ямою вийняв 4 штуки по грам 200-300 іто всі в мєлких пявках й клювали намертво тільки мормишка до дна дойшла 4 підряд й мотилі кінчились, й тоді в той день сонечко гарно пригріло
Ramil вся проблема в тому, що зловив я його саме в глухозим'я. Одна річ коли сонечко пригріває карась, карп починає ворушитися а в цей день був не найкращий кльов із-за поганої погоди, й морозцю градусів так -10. А це заставляє замислитись про те якщо надибати линка посеред зими то чи можна його успішно половити????? Удачі в риболовлі і власному житті!!!!
В коряжнику якщо налапати то клює!!! Якщо можливо чув про Губчу в 60 км від Ізяслава там торфяний ставок не знаю як це з цим повязано але карп і карась там клює всю зиму карп гірше карась і в-20 як добрий день!!!
Вытянуть линя зимой вполне возможно , особенно в оттепель . Просто в оттепель активизируется карп, карась и тот же линь.Правда нужно ловить на мормышку с мотылём и не играть мормышкой , а просто установить удочку на лёд. Так же для того что бы увеличить шанс поимки можно прикормить пелетсом и мотылём . это был описан вариант для озер/рек с замулеными участками дна , ну а если дно песчаное или песок с ракушкой , то линя и карася там можно ловить даже в глухозимье потому как карасю/линю некуда зарытся и ему приходится впадать в анабиоз , но иногда он будет просыпатся дабы поесть и вот тут и станет вам в помощь ваша прикормленная лунка. У меня вот есть искуственно зарыбленное озерцо в черте города , так там дно песчаное и кормовая база скутая , и вот на нем я всю зиму ловлю карпа, окуня,плотву , карася и линя. Что самое интересное карась там клюёт даже чаще чем окунь или плотва.
Неймовірно. Вперше чую, мені 64. Рибачив у Басів-Кут дитинство, Горинь, Стир, Біле озеро, Дніпро де тільки. Карась-норма. Зараз У черкасах коропці випадкові рвуть снасті. Сидять на карася, і цей козак -здрастє.....і привєт. Але щоб линок....Дивно з окунем. Здавалося б перволЬодок, а він вередує: балансир в ігнорі, краще бомбочка і явну перевагу має безмотилка. За чортіка не чув.
Последнее время лын зимой начинает попадаться все чаще, наверное меняется и климат и соответственно поведение рыбы.