Ні дядьку, линів як раз чистять, вони з темно-зелених стають білими, без луски шкіра біла. Дуже багато слизу, а дрібна луска досить складно видяляється. Для юшки не чистять, бо луска розчиняється при варінні. Для жарки треба ретельно чистить, ну хоча б слиз зняти.
Естественно, об этом не может быть и речи. Хотя, у каждого свои заморочки. Например, с Чехии мне писали, что линя выбрасывают, не едят они такую вообще. А ловить любят, за красивый клев и сопротивление при вываживании.
Так и делаем, снимаем слизь, потрошим и жарим. В народе на линя говорят " річкова курка" за вкусовые качества.
Теща готує щуку в мультиварці, тушить з овочами, перед цим маринує в лимоні і соєвому соусі. Фішка в тому, що кістки стають м'які, навіть хребет, можна їсти все.