Рибалка в с.Поляни

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Смерть електроудочникам, 6 апр 2008.

  1. Konstantin

    Konstantin гость Временно заблокирован

    Їхали на маршрутці.Рейсу в 6:30 на ПоляниНЕМАЄ!Думали в 6:00 з ж/д до Костополя,проте маршрука не приїхала.Як вияснилося пізніше,цього рейсу також НЕМАЄ.Виїхали в 6:30.В 7:08 були на Костопільському автовокзалі.Дуже повезло пересісти на маршрутку Рівне-Березне -Поляни.Як я зрозумів це неофіційний рейс,просто він бере в Костополі людей,щоб в холосту не їхати.Зазвичай,виїзджає в 7:10,але не завжди(може і раніше).Ось телефон водія-8-067-28-00-390(Толік).Їздить кожног дня,тому дзвонити дарма не треба,тільки за необхідності(бо дядько якійсь невеселий:))Якщо будете їхати рейсом на 6:30 з ж/д,то можна передзвонити,щоб зачекав приїзду вашої маршрутки.Як альтернатива,можна раніше з автовокзалу виїхати.
    Підвозить під самі стави,бо їде зі сторони Степанської траси,а не ч-з Березне.Приблизно в 7:40-7:50 будете на місці.
    Назад останні маршрути в 16:00 та 18:45 з села(біля повороту на Бронне)

    Рибалка 30грн. з людини.Я пропонував як бартер рибу-не захотів,блін:).Хіба каже,якусь з осетрових чи з лососевих,бо жінка разом з карасями з хати виставить:)

    Мені розповіли,що коли спускали стави справа,то всю велику щуку кинули на Г-подібний став і на став,що навпроти(заросший).То казали,що є навіть пудові екземпляри!На скільки це правда-сказати не можу,до 6кг є точно.

    "Заросший став" осінню будуть спускати!!!

    Зимою на жерлиці по 100 хвостів брали.Питав скільки коштує така рибалка-фігурувала цифра 100,але потім сказав,що сторож буде один(якщо ще буде)і там вже як домовитесь.

    На рахунок приманок,Толік,дивись попередню інформу по водоймі.Можливо ти підбереш саму ефективну приманку-розкажеш.Візьми обов"язково чорно-біле Копито 2,5-3,0.На вертухи мені ще на щастило там взяти щучку.Знаю,що напогані екземпляри можна спокусити колєблом.В мутній воді можна спробувати "тандемчики".
    Як надумаєш виїхати в Поляни-маякни.Можу зіставити компанію.Поки в мене ще відпустка не закінчилась думаю ще пару виїздів на рибу зробити.
    __________________
     
    • Нравится Нравится x 8

  2. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    25.05. в Полянах попав на жор щуки: окрім численних сходів, обірваних хвостів і холостих ударів було зловлено більше 20 штук, правда в основному щучка невеличка, третину випустив, додому привіз 14 штук, три з яких в межах 1,6-1,9кг, інші - до 600г. І майже весь улов з 6.30 до 11.30. Приманка все та ж - чорно-біле копито. Правда, мав згоду випробувати свої нові приманки і декілька щучок впіймав на 13г джексоновський карась.
    А от сам карась і не брав. жалівся сторож, що рибаки-карасятники з нього назад гроші вимагали:в_натуре:
     
    • Нравится Нравится x 9
  3. Konstantin

    Konstantin гость Временно заблокирован

    На каких ставах бросали?Какие самые удачные,если не секрет?
     
    • Нравится Нравится x 1
  4. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Улов з 5 ставків: 50% - "центральний" і той, що поруч (між ними друга сторожова будка). Інші стави в районі вишки, тут вже, точно на словах не поясню. І одна найбільша - на карасевому ставу (там, де постійно сидять карасятники)
     
    • Нравится Нравится x 8
  5. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Знову Поляни, ставки і приманка ті ж. Активне клювання з 5.30 і десь до 9 години. Потім піднялося сонечко і щука заничкувалась. Вдалося декілька невеличких щупачків виманити без закидання: неспішно прогулювався вздовж берега, опустивши віброхвост в воду. Щука вискакувала з-під берега. Так само в основному всі удари були під берегом при проводці вздовж очерету.
    Підсумок - 7 штук, одна з яких за кілограм, інші - стандарт - близько 600г.
    До речі другу неділю роздаю знайомим і сусідам рибу і от пішла обратка - народ в знак вдячності почав приносити, в кого чого в надлишку, такий собі бартер, як в казочці про зайця "Мішок яблок". Те ж не погано.
     
    • Нравится Нравится x 9
  6. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Все таки в межах розумної досяжності (близько 60 км від Рівного) кращої рибалки, в п.ч. по щуці, немає, а ніж в с.Поляни.
    08.06. знову був там компанією в 4 чоловіки. Приїхали в 4 години ранку в розрахунку на ранковий вихід щуки до настання спеки.
    Вихід щуки зранку був, проте не такий як міг би бути в Полянах. Пройшовся по «своїх» ставах – ноль, вірніше один 100 грамовий окунь, але потім 2 щучки за декілька хвилин по 600г зловив на срібну аглію №3 на до цього часу не обловленому мною ставу. Ще одну, трошки меншу, вимучив, також, на новому ставу, плюс знову ж таки 100 г окунь. Щука особливої активності не проявляла – гралася, хватаючи віброхвіст за кінчик хвоста. Таким чином мав з десяток без результативних ударів і повністю розмочалений віброхвіст.
    Після 12 години вже збиралися додому, коли надійшла хмара і піднявся вітерець. Двоє з компанії вирішили перевірити правило щодо активності риби перед грозою, а ми закинути на карася. В результаті за 2-3 години ми зловили по півтора десятка 200 – грамових карасів, а наші спінінгісти по 4-5 щук. Причому швагро поборовся із екземпляром, якого, як каже, ще не ловив, тобто за 5 кг В останній момент щука зійшла під самим берегом. Як тільки кінчився дощ і погода нормалізувалась, кльов і карася і щуки припинився.
    Я от собі думаю, наскільки при грамотному веденні рибного господарства може бути успішною рибалка і приносити задоволення рибакам. При чому замічу, без особливих фінансових затрат з боку власників водойми. Комусь може бути цікавим, але останні роки власники на малька не тратяться. Вся риба в Полянах місцева. При спусканні ставів малька карпа та маток перекидають в одні стави, а щуку в інші. Практично вся риба вирощується на природних кормах без підгодовування. А риби там - просто кишить. Крім карпа, щуки, карася і окуня повно плотви і краснопірки, проте завівся і ротан.
     
    • Нравится Нравится x 11
  7. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    День відіспавшись від сплаву по Случу, 16 червня з компанією і сином знову в Полянах. На "Г"- образному ставу розмістились наші карасятникі, а я з швагером пішли бродити зі спінінгом.
    Зранку клювало слабенько - був один хороший ударчик, а потім біля "острова" зловлено дві 300 грамові щучки підряд на чорно-біле копито. І все... У швагра на вертушку - сход щуки в районі 1,5 плюс 2 невеличкі щучки в садку.
    У карасятників справи ще гірші - повний ноль.
    Проте після обіду справи покращились. Трошки розклювався карась - було зловлено по 3-8 штук по 150-400г. Паралельно, час від часу брав спінінг і кидав поруч. Таким чином зловив ще 3 щуки по 600-800г, дві з яких на воблер "рівер2сі" , міношка 75S. У швагра - 6 щучок від 400г до кг.
    В принципі задоволеними залишились всі, особливо мій малий, який перший раз зловив 200 грамового дзеркального карпіка, а потім хвастався в дворі, розводячи руки ( в два рази більше, ніж сама риба) як справжній рибак
     
    • Нравится Нравится x 12
  8. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    27.07.08
    Схоже щука в Полянах потихеньку оживає.
    Всіх рибаків,яких бачив, були з рибою, хоча і не великою. Всі екземпляри до кг
    Мій результат 4 штуки по 500-700 грам (всі на різних ставках) плюс два окуня плюс одну маленьку випустив.
    Половина зловлена на ч/б копито, друга - вертушка бас хантер №2.
    Стави сильно заросли, на окремих просто не можливо ловити.
    П.С. В Полянах за два сезона, а це до 20 виїздів, ще не було холостих.... Тьфу, тьфу, тьфу ....
    ППС. В цьому році будуть спускати 4 чи 5 ставів, починаючи з "Г" - образного і наступні за ним.
     
    • Нравится Нравится x 7
  9. Горыныч

    Горыныч гость Временно заблокирован

    17.08.08

    Выезд в 4-00, я, Серега и 2 Игоря. Около 5 в Полянах, большая очередь перед шлагбаумом. Машина сторожа стоит за шлагбаумом – видать отошел, все ждут, машины еще подъезжают. Начинает светать у нас как и у многих лопается терпение – начинаем собирать снасти и решили идти пешком, оставить машину на месте. Но тут кто-то обнаруживает тело сторожа в машине:gi-gi: и процесс (пропуска машин и обилечивания) пошел…
    Начали с облова Г-образного ставка, на который сторож почему-то посылал всех рыбаков по белой рыбе которые приехали впервые – хотя со слов Игоря там обычно онная клюет не очень. Довольно значительное количество вновь прибывших рыбаков, камыши и «нарыбачившихся» с вечера довольно сильно ограничивало количество подходов к воде.
    Двигаясь и проверяя подходы останавливаюсь в следующем проходе от «нарыбачившегося» с вечера http://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/050_917944_thumb.jpg

    После нескольких забросов поперек ставка делаю заброс вдоль к пожухлому камышу на центре става, жду падения колебалки и вдруг удар, подсечка – есть, тяну, фрикцион попискивает – что-то нормальное, думаю более кг. Подвожу к проходу –Оооо, полторашка точно. Подсака нет, берег – обрывчик около метра, улучив момент и волоком в проход – есть, оценена мной как 1,8 кг (дома взвешивание показало 1,9 кг). Класс, хорошая щучка тут есть, а «сосед» даже не проснулсяhttp://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/054-1_thumb.jpg
    Иду дальше вдоль става, звонит Сергей – у него сход неплохой щуки под самым берегом, у Игорей по пару ударчиков. Покидав с дамбы иду с Серегой в другой конец Г-образного ставка, где можно было-б кинуть - закинуты фидеры и донки с противоположного берега, а выходы хищника наблюдаются, ну что ж идем дальше… Спуск к воде и маленькая мелководная лагуна (как оказалось) – кто-то ганяет малька, бросаю колебалку – еще не успела упасть, а к месту падения бросилась щучка, но не взяла – мелковато для колебалки. Интересно…, ставлю попер и снова - попер не упал, а к месту падения и уже щучка режет плавником поверхность воды – промах. И еще 2 выхода и промаха, и в конце концов словилась… Маленькая (отпущена), но было интересноhttp://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/055_906191_thumb.jpg
    Закончил с этим баловством, перешел на следующий став, вижу выход щучки почти под ногами. Заброс Спинекс Леди 18 гр. – блин, тяжеловата, мелко для нее – цепляет траву, но удар, есть щучкаhttp://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/061_101931_thumb.jpg
    Меняю блесну на Сильвер Стрим 15 гр. - абсолютный лидер в этот день и в этом месте (на фотках можно рассмотреть)http://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/065-1_thumb.jpg
    , но идет она неглубоко и гораздо меньше цепляет донной травы – чем объяснить не знаю, возможно опушкой тройника…
    В следующем проходе заброс в сторону гулящего на поверхности малька – удар и есть очередная щучка. http://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/062_thumb.jpg

    Ну класс, 3 шт. - вполне достаточно, я доволен, а у Сереги пока только еще один сход (подумываю о том, чтоб поделиться рыбой в конце рыбалки :)). Следующим местом ловли выбираю бетонную конструкцию слива – удобно стоять и бросать :). Кидаю, особо не напрягаясь и подумываю какую приманку еще испытать. Есть - еще одна (1,3 кг.), пару свечек, подвожу – вижу зацепилась нормально, решил сфоткать в воде, но слышу как кто-то ломится через кусты – рыбак-поплавочник прибежал: «Я думал ты веслом глушиш :). Эх, жаль спиннинг не взял…». Короче, помешал он мне ее сфоткать в воде http://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/063_thumb.jpg

    Рыбы достаточно (даже если с Серегой делиться придется :)), прошелся по ставкам которые дальше – видал пару всплесков, но поклевок не было. Начал экспериментировать с приманками воблеры, поперы – было пару выходов маленькой щучки, но из за того, что окна в траве небольшие, качественная проводка получалось коротковата…
    Вернулся на став где словлено большинство щучки, у Сереги - 3 шт.!!! (все на силикон).
    http://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/080-1_thumb.jpg
    Игорь тоже тут – ходит в забродах 1 зачетная и 2-е рыбьих детей.
    http://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/081-1_thumb.jpg
    Попробовал имеющиеся воблеры – не то…, поставил Салмовский слайдер, 21 гр., тонущий – летит ляпота, да и провести можно не цепляя травы, проводка – довольно сильный но короткий рывок – пауза,
    слайдер разворачивается на меня, проходит около 0,5 м., поворачивается на 90 градусов и начинает довольно быстро тонуть.
    Хватка произошла сразу после рывка (думаю слайдер еще двигался) и еще одна зачетная щучка естьhttp://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/070_thumb.jpg

    Прошелся с Серегой в конец ставка на мелководье и к машине - собираться домой, там встретили второго Игоря у него 3 зачетных хвоста, одна где-то 1,5-1,6 кг., кстати, одна тоже словлена на Салмовский слайдер, только плавающий - ИМХО, он тут более уместен, хотя Игорь сказал, что лучше бы у него был тонущий…

    Вот и все, в 11 выехали - в 12 были дома… Итог 5 шт. + маленькая «к бабушке», общий вес 4,8 кг. "Групповой" фотки щук не сделал - сели аккумуляторы фотика.
    Полигон для спиннингиста конечно хороший, был тут первый раз, не зарекаюсь что последний…, но не тянуло меня сюда пока не был, а побывав - тоже не тянет, уж очень оно … как бы сказать – уж очень искусственное, в полях без леса, да и народу как по мне слишком много…
    Хотя душу отвел, вся щука брала далеко и сопротивлялась по спортивному – рыбалкой доволен!
    http://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/068-1_thumb.jpg http://gallery.fishing-ua.com/files/1/5/0/5/079-1_thumb.jpg
    ЗЫ. Погода: небо в дымке, парко, но дождик так и не собрался. Температура утром 18 градусов, днем думаю градусов 25-27. Временами ветер не сильный, ИМХО 2-3 м/с Ю; Ю-З.
     
    • Нравится Нравится x 18
  10. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    28.08.08. Поляни

    В 6 годин ранку на ставах. Незважаючи на те, що тільки світало і будній день, народу з"їхалось вже багато, так само повно було вчорашніх.
    Багато рибаків сиділо на карася і карпа на ставах, які спускалися минулої осені. Питаю в одних, які ловили ще з вечора: "клює?" Відповідь логічна: "ні". Пояснив хлопцям ситуацію.
    Розпочали з "Г"- подібного ставу. За хвилин 15 з швагером мали по щуці. Моя зловлена на чорно-біле копито, орієнтовно за 1,5кг. Напередодні вирішив протестувати на міцність вузли для шнура і сам шнур. Як результат - залишився без безмена. Міцний шнур :)

    Далі вирішив перевірити одну закономірність, яку запримітив ще минулого разу.
    Одягнув заброди і протягом півгодини обловлював невелику акваторію одного із дальніх ставів, курсуючи зигзагами від очерету до центру ставу. Результат - майже нольовий: один ударчик і одник окунець.
    Проте далі не пішов, а свідомо почав ловити в зворотньому напрямку в тому ж місці. Як наслідок - протягом 15-20 хвилин виловив 3 невеличкі щучки, одна зійшла, було ще декілька ударів. Подібних випадків в Полянах під час ловлі в забродах в мене було декілька. Активізується наляканий мальок, на підняту муть збирається інша біла риба і як наслідок спостерігається активізація клювання щуки.
    До речі, на оз. Залив в Сарненському район, яке представляє собою майже повністю заросше очеретом плесо із продольно-поперечними каналами, обізнані рибаки, щоб активізувати щуку поступають наступним чином.
    Спочатку на великій швидкості пролітають на моторці каналом, а потім, розвернувшись, дорожать.
    Об 11 годині повернувся до "Г"-подібного. На те ж копито була зловлена ще одна щучка грам на 700. Потім хвилин 20 намагався засікти одну хитрючу щуку, яка разів чотири била по приманці, проте ухилялась від гачка. Врешті-решт, помінявши декілька воблерів, вертушку і повернувшись до копита, я її дістав, вірніше, мабуть, втопив. Підвів під берег, взяв за шнур, щоб викинути її на траву і ... обірвав поводка. Мабуть був занадто пережатий обжимною трубочкою. Поки перев"язувався бідна щука ще двіччі давала свічки, намагаючись позбовитись застрягшого в горлянці силікону із свинцем. Мабуть здохне.
    Отака рибалка. А ще один рибацюга - компаньйон, на поплавцеву вудочку на хліб витягнув два кілограмові карпи. І головне - де! В ізольованій від ставів калюжі серед очерету. Не кожен помітить, що там і вода є, не те, що риба. Як той карп взагалі міг там перезимувати?
     
    • Нравится Нравится x 14